استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
بازسازی و مقاوم سازی

مقاوم سازی با ژاکت فلزی

به طور کلی مقاوم سازی یک سازه به دلایلی همچون بارگذاری های بیش از حد مجاز ، تغییرات آئین نامه ای ، عدم تطابق مشخصات ساخت با طراحی انجام شده، فرسایش سازه ، افزایش طبقات و تغییر کاربری و … مورد نیاز واقع می شود. برای مقاوم سازی سازه های بتنی ، مقاوم سازی سازه های فولادی و … از روش های مختلفی استفاده می گردد. از روش مقاوم سازی با ژاکت فلزی (فولادی) می توان به منظور تقویت تیرها و حتی سقف های بتنی استفاده نمود. تقویت ستون بتنی با ژاکت فلزی از دیگر کاربردهای این روش مقاوم سازی می باشد. یکی از مهم ترین نکاتی که در مقاوم سازی با ژاکت فلزی باید به آن توجه داشت، دقت بالا در اجرای آن می باشد. به طوری که چسبندگی مناسب میان ورق فولادی و المان مورد نظر ایجاد گردد.

مقاوم سازی با ژاکت فلزی موجب محصور کردن بتن ، افزایش مقاومت برشی ، خمشی و پیچشی می گردد. به منظور اتصال اجزای ژاکت فلزی می توان از روش هایی همچون جوشکاری، پیچ و مهره و یا در مواقع خاص از چسب استفاده نمود.

تقویت ستون بتنی با ژاکت فلزی

نحوه اجرای ژاکت فلزی

پیش از آغاز عملیات مقاوم سازی با ژاکت فلزی ، سازه از نظر مشکلات موجود ، ظرفیت اعضا ، ابعاد آنها و … مورد ارزیابی قرار گرفته و بر اساس آن طرح مقاوم سازی ارائه می گردد. به طور کلی نحوه اجرای ژاکت فلزی ، بر اساس محصور کردن عضو میانی با کمک اجزای فلزی می باشد. در مواقعی که تقویت اتصال تیر و ستون مد نظر باشد، ورق های فلزی را پیرامون تیر و ستون قرار داده و عملیات جوشکاری را انجام می دهند. در واقع از عملیات جوشکاری برای اتصال ورق های فلزی به یکدیگر استفاده می گردد. شایان ذکر است که به منظور تحمل لنگرهای خمشی و نیز نیروهای برشی، ورق های فلزی پیرامونی را به کمک بولت به تیر و ستون متصل می کنند.

برای تقویت ستون بتنی با ژاکت فلزی ، ورق هایی را در اطراف ستون قرار داده و آنها را به کمک بولت به ستون متصل می نمایند. به منظور افزایش مقاومت برشی تیر به کمک نوارهای فلزی ، سوراخ هایی را در عضو مورد نظر و همچنین ورق های فلزی ایجاد می کنند. پس از آن ورق ها را بر روی المان مورد نظر قرار داده و بولت ها داخل سوراخ نصب می شوند. سپس فضای باقی مانده داخل سوراخ را به کمک اپوکسی پر می کنند.

شایان ذکر است که ضخامت ورق ها و نبشی های مورد استفاده در روش مقاوم سازی با ژاکت فولادی ، با توجه به میزان بار وارده انتخاب می گردد.

 

مقاوم سازی تیر با ژاکت فلزی

مزایای مقاوم سازی با ژاکت فلزی

مزایای مقاوم سازی با ژاکت فلزی به شرح زیر می باشد:

  • مقاوم سازی با ژاکت فلزی ضمن افزایش مقاومت سازه ، تاثیر قابل توجهی در افزایش وزن سازه ندارد.
  • یکی از مهم ترین مزایای این روش ، عدم تغییر قابل توجه در ابعاد المان سازه می باشد.
  • مقاوم سازی با ژاکت فلزی موجب تغییر در معماری سازه نمی گردد.
  • اجرای این روش ، نسبت به مقاوم سازی با ژاکت بتنی از سهولت بیشتری برخوردار است.
  • امکان اجرای آن به صورت دورپیچ ، نواری و حتی موضعی وجود دارد.
  • مقاوم سازی با ژاکت فولادی ، موجب افزایش شکل پذیری سازه های بتنی می گردد.
  • معمولا تقویت ستون بتنی با ژاکت فلزی مقرون به صرفه تر از مقاوم سازی آن با ژاکت بتنی می باشد. همچنین سرعت اجرای آن نیز بیشتر است.
  • به کارگیری روش مقاوم سازی با ژاکت فولادی در یک بخش یا طبقه از سازه امکان پذیر بوده و دیگر نیازی به مقاوم سازی المان از کف تا طبقه مورد نظر نمی باشد.

 

مقاوم سازی با ژاکت فولادی

معایب مقاوم سازی با ژاکت فلزی

معایب مقاوم سازی با ژاکت فلزی به شرح زیر می باشد:

  • از مهم ترین معایب این روش نیاز به استفاده از پوشش ضد حریق می باشد. این امر موجب افزایش هزینه اجرای آن می گردد.
  • عدم همگونی با اعضای بتنی از جمله معایب این روش مقاوم سازی محسوب می گردد.
  • از آنجایی که در این روش مقاوم سازی از المان های فلزی به منظور تقویت اعضا استفاده می گردد، در نتیجه امکان خوردگی و زنگ زدگی آن وجود دارد.
  • بالا بودن هزینه اجرای ژاکت فلزی نسبت به اغلب روش های مقاوم سازی از جمله معایب این روش می باشد.

برای مطالعه بیشتر:

تقویت سازه بتنی

مقاوم سازی با دیوار برشی

مقاوم سازی با مهاربند فلزی

مقاوم سازی با ژاکت بتنی

شاتکریت دیوار

هزینه مقاوم سازی ساختمان

طراحی وال پست

مشاهده نظرات

  • میخواستم بدونم ایا امکانش هست برای ساختمانی که کار ساختش تموم شده و چند سالی هم هست که توش فعالیت میشه از مقاوم سازی با ژاکت فلزی رو اجرا کنم

  • سلام برای ستون های بتنی ساختمان مقاوم سازی با ژاکت فلزی رو انجام دادیم ولی واقعا هزینه ش بالا بود به نظرم از ژاکت بتنی استفاده بشه بهتره!!

  • سلام مقاوم سازی با ژاکت فلزی از لحاظ امنیت و بالابردن مقاومت دیوارها و ستون های ساختمان خیلی خوبه ولی بعدا برای پوشش دیوار ممکنه دردسر ساز باشه و هزینه بردار.

    • برای آنکه المانی در سازه تقویت شود، از ژاکت فولادی استفاده می‌کنند. اجرای ژاکت فولادی به وسیله عملیات جوشکاری و پیچ و مهره و تکنولوژی های جدید پیش می رود و از چسب های مخصوص برای این کار استفاده می شود.

  • دوستانی که مقاوم سازی با ژاکت فلزی رو انجام دادن میشه راجع به هزینه هاش و اینکه چقدر زمان بر هستش توضیح بدین

    • برای مشاوره با افراد با تجربه در زمینه مقاوم سازی ژاکت فلزی و استعلام هزینه اجرای ژاکت فلزی با شماره زیر تماس بگیرید تا ارتباط شما با مجریان ژاکت فلزی برقرار شود و از مشاوره این افراد بهره مند شوید:

      021-77896625‌‌‍

    • برآرود دقیق زمان اجرای مقاوم سازی با ژاکت بتنی بدون داشتن اطلاعات دقیق پروژه امکان پذیر نیست. برای کسب اطلاعات بیش تر در این زمینه با شماره زیر تماس بگیرید:

      021-77896625‌‌‍

    • از مهم ترین معایب ژاکت فلزی نیاز به استفاده از پوشش ضد حریق است که این امر موجب افزایش هزینه اجرای آن می گردد. عدم همگونی با اعضای بتنی از جمله معایب این روش مقاوم سازی محسوب می گردد. از آنجایی که در این روش مقاوم سازی از المان های فلزی به منظور تقویت اعضا استفاده می گردد، در نتیجه امکان خوردگی و زنگ زدگی آن وجود دارد. بالا بودن هزینه اجرای ژاکت فلزی نسبت به اغلب روش های مقاوم سازی از جمله معایب این روش می باشد.

آخرین عناوین

معایب سازه ال اس اف

سازه‌ های فولادی سبک یا ال اس اف (LSF) به دلیل اجرای سریع و کاهش…

4 ساعت پیش

ارزانترین نمای ساختمان در بازار ایران کدام است؟

نمای ساختمان یکی از عوامل کلیدی در زیبایی و هویت یک بنا می باشد. انتخاب…

7 ساعت پیش

اجرای سیپورکس

بلوک سیپورکس که با نام های هبلکس، تبلکس و ساروج نیز شناخته می شود؛ یک…

10 ساعت پیش

گچ کاری روی هبلکس

اجرای گچ روی هبلکس به دلیل ساختار و ویژگی‌ های خاص این نوع بلوک، نیازمند…

11 ساعت پیش

قیمت جدول بتنی ایران فریمکو

قیمت جدول بتنی ایران فریمکو همانند سایر فرآورده های بتنی، به قیمت مواد اولیه مانند…

1 روز پیش

مزایا و معایب ساندویچ پانل

ساندویچ پانل ها یکی از مصالح ساختمانی مدرن هستند که با توجه به ویژگی های…

2 روز پیش