در سرتاسر هر خانه جدید یا بازسازی شده معاصر، یکی از رایجترین و شیکترین ویژگیهای معماری که توسط صاحبان خانه استفاده میشود، افزودن دربهای شیشهای است. در حالی که دکوراسیون و طراحی داخلی را بهبود میبخشد، انواع درب شیشه ای میتوانند به هر اتاقی عمق ببخشد، و امکان دید گسترده و یکپارچه به محیط اطراف بدهد، بهبود تهویه و افزودن یک نمایش خیره کننده به خانه شما را فراهم کنند. آشنایی با طیف وسیعی از انواع درهای شیشهای، در کنار آگاهی از مزایا به شما در خرید بهتر و آسانتر کمک خواهد کرد.
معرفی انواع درب شیشه ای
انواع درب شیشه ای، در طیف وسیعی از انواع مختلف با مکانیسمهای مختلف، از لولایی و کشویی گرفته تا محوری و دو تایی، و با گزینههای قابدار یا حتی بدون قاب، هر کدام میتوانند ترکیبی خیرهکننده از سبک، عملکرد و فرم را به خانه شما اضافه کنند. بنابراین انواع درهای شیشه ای کدامند؟ و کدام یک برای خانه شما مناسب است؟ بیایید 7مورد از رایجترین انواع درب های شیشه ای و همچنین برخی از مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم.
درهای کشویی
متداول ترین نوع دربهای شیشهای، دربهای کشویی هستند. زمانی که داخل به بیرون برخورد میکند، به صورت افقی باز میشوند، درهای کشویی درون خطی بدون زحمت در کنار سایر پانلهای شیشهای باز و بسته میشوند. چه بسته و چه باز باشند برای شما حداکثر نور را به ارمغان میآورند. در ساخت دربهای شیشهای، شیشههای Tempered glass یا حرارت دیده مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایا و معایب درب های کشویی
✔︎ می تواند قاب یا بدون قاب متناسب با سبک خانه و بودجه باشد.
✔︎ صرفه جویی در فضا با سر خوردن در امتداد دیوار به جای باز شدن روی لولا.
✔︎ برای به حداکثر رساندن فضای باز میتوان در چارچوب فرو برود.
معایب:
✘ شیشه میتواند به سرعت کثیف شود؛ زیرا احتمال بیشتری وجود دارد که مرتباً آن را لمس کنید.
✘ کثیفی و زباله میتواند در مسیر گیر کند.
✘ میتواند فضای داخلی خانه شما را کاملاً نمایان کند.
درب ها را بلند و کشویی کنید
از نظر ظاهری مشابه درهای کشویی اما با مکانیزم عملکرد متفاوت هستند. درهای بالابر و کشویی دارای دستگیرهای هستند که میتواند در را روی غلتکهای خود بلند کند در حالی که با کف همسطح است و درها را قفل میکند. هنگامی که دستگیره به سمت پایین کشیده میشود، درب خود را از روی غلطکها جدا میکند و به طور موثر قفل میشود؛ بنابراین میتوانید آن را به اندازه دلخواه یا کمتر باز کنید.
مزایا و معایب درب های بالابر و کشویی
✔︎ باز و بسته کردن/قفل کردن آسان
✔︎ صرفه جویی در فضا
✔︎ مکانیزم داخلی یک مهر و موم ضد آب و کم مصرف ایجاد میکند.
معایب:
✘ از قسمتهای وسیعی از شیشه استفاده میکند که میتواند به سرعت کثیف شود.
✘ دستگیره ممکن است گیر کند و درب را نتواند به درستی قفل یا بسته کند.
✘ میتواند یک خطر امنیتی باشد و باعث نمایان شدن فضای داخلی خانه شما شود.
درب های تک تاشو
یکی دیگر از انتخابهای محبوب برای صاحبان خانه، در میان انواع درب شیشه ای، دربهای تک تاشو هستند، میتوانند با تا کردن دو پانل که با لولا در وسط به هم وصل شدهاند، فضای باز شما را به حداکثر برسانند. دربهای تک تاشو یک جایگزین عالی برای درهای کشویی هستند و یک عامل شگفت انگیز فوق العاده ایجاد میکنند که میتواند به عنوان یک نسخه کوچکتر و ارزانتر از دربهای دوتایی هستند.
مزایا و معایب درب های تک تاشو
✔︎ طراحی جمع و جور و بدون فرورفتگی ایجاد میکند.
✔︎ سبک و کاربردی
معایب:
✘ میتواند گران باشد.
✘ فرصت بیشتر برای از دست دادن گرما.
درهای دو تاشو
برادر بزرگتر و عریضتر دربهای تک تاشو، دربهای دو تاشو هستند. که جایگزین محبوبی برای صاحبان خانه با دارایی های بزرگتر است. پانلهای شیشهای هر کدام توسط لولاهایی به هم متصل میشوند، که روی مسیرها تا میشوند تا کاملا باز شوند و یک اتاق کاملا باز ایجاد میکنند.
مزایا و معایب درب های دوبل تاشو
✔︎ طراحی جمع و جور فضای وسیعی را بدون فرورفتگی ایجاد میکند.
✔︎ یک عامل شگفت انگیز برای هر خانهای با گزینههای قاب یا بدون قاب هستند.
✔︎ بسته به فضای داخلی میتواند رو به داخل یا بیرون باز شود.
معایب:
✘ به دلیل بالا بودن، میتوانند به پشتیبانی ساختاری نیاز داشته باشند.
✘ وجود فریمهای متعدد میتواند دید شما را مبهم کند.
درب های تک لولایی
استانداردترین و سنتیترین طرح درب، درب تک لولایی هستند. درب توسط دو یا چند لولا آویزان میشود تا امکان باز شدن صاف به داخل، خارج یا به طور بالقوه هر دو را فراهم کند.
مزایا و معایب درب های تک لولایی
✔︎ متناسب با سلیقه و بودجه قابل قاب یا بدون قاب است.
✔︎ تعمیر و نگهداری کم
معایب:
✘ بسته به وزن، درب ممکن است به پشتیبانی ساختاری نیاز داشته باشد.
✘ برای باز شدن کامل به فضای خالی نیاز دارد.
درب های محوری
یکی دیگر از انواع درب شیشه ای، دربهای محوری هستند. هر پانل که به صورت چند دری یا تک درب نصب میشود، به طور مستقل حرکت میکند؛ بنابراین هم به داخل و هم به بیرون باز میشوند. یک سری از دربهای محوری در صورت بسته شدن میتوانند شبیه دربهای دوتایی به نظر برسند. البته قیمت هر کدام از از درها مثل قیمت درب شیشه ای ریلی با قیمت دربهای محوری قطعا متفاوت است.
مزایا و معایب درب های محوری
✔ پانلها را میتوان زاویه داد تا نسیم را منحرف کند.
✔ لولاهای تحمل کننده وزن به جای پایه جانبی، مرکزی هستند.
✔ برای دهانههای غیر استاندارد و پهنتر میتواند گزینه خوبی باشد.
معایب:
✘ برای باز شدن کامل به فضای خالی در دو طرف نیاز دارد.
✘ نمیتواند به طور کامل آب بندی شود و میتواند گرما را از دست بدهد.
درب فرانسوی
درب های فرانسوی در اصل یک جفت درب تک لولایی هستند با شیشههای بزرگ هستند که به دور از یکدیگر باز می شوند. به طور سنتی، آنها چندین پانل شیشهای با قاب چوبی دارند و به سمت داخل میچرخند. برای درهای داخلی و خارجی استفاده میشود. درهای فرانسوی معمولاً از چوب، آلومینیوم، پی وی سی یا فایبرگلاس ساخته میشوند.
چرا نصب درب های شیشه ای؟
نصب انواع درب شیشه ای در خانه شما میتواند پیشرفتهای قابل توجهی را هم از نظر زیبایی و هم از نظر عملی به همراه داشته باشد. اما ظاهر آنها تنها بخشی از داستان است. نصب دربهای شیشهای به خانه شما اجازه میدهد تا با نور طبیعی روز غرق شوید و حس فضای بیشتری را در داخل ایجاد کنید و در عین حال اجازه دهید باغ بیرونی و مناظر بیشتر به بخشی از خانه شما تبدیل شوند.
نتیجه گیری
چنین طیف وسیعی از انواع درب شیشه ای، هنگام بازسازی خانه ممکن است شما را با سردرگمی مواجه کند. این مقاله به شما کمک میکند تا در مورد انواع درب شیشه ای فکر کنید و مزایا و معایب هر کدام را بسنجید و زمانی که میخواهید پروژه خود را به مرحله بعدی ببرید، تصمیمی آگاهانه بگیرید.
بنابراین زمان مناسب برای شما فرا رسیده است، با تیم تترافرم در مورد طراحی و ساخت دربهای شیشهای انتخابی خود صحبت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید