خانه های قدیمی بازسازی شده معمولا طبق سلیقه کارفرما و مشورت با او ساخته شده اند. از این رو اگر به دنبال فضای ایده آل و مد نظرتان هستید، بازسازی منزل می تواند پیشنهاد خوبی باشد. بعد از بازسازی، نقشه کلی این فضاها تغییر نکرده و صرفا به بازسازی فضاهای داخلی و یا بازسازی نمای ساختمان پرداخته می شود.
بازسازی خانه های قدیمی ایرانی در واقع شامل دو بخش داخلی و بخش خارجی ساختمان است. بخش داخلی شامل بازسازی آشپزخانه ، بازسازی سرویس بهداشتی قدیمی ، بازسازی اتاق خواب و سالن ها و … شده و منظور از بخش خارجی، بازسازی نما می باشد.
برای بازسازی خانه های روستایی یا کاهگلی نیز راه حل های مختلفی وجود دارد. معمولا برای بازسازی این خانه ها از همان سبک سنتی و بومی منطقه تبعیت می کنند و از طراحی های مرتبط با همین سبک پیروی می کنند.
برای خانه های قدیمی بازسازی شده باید موارد گوناگونی را در نظر بگیرید که همگی بر قیمت نهایی کار موثر می باشند. از جمله این موارد تاثیرگذار می توان به هزینه های مصالح و کیفیت آن ها، هزینه های طراحی معماری مانند طراحی داخلی فضاها در بازسازی خانه های قدیمی ایرانی ، هزینه های بالاسری مانند دستمزد استادکاران و مجریان، هزینه های حمل و نقل و … اشاره نمود.
معمولا در بازسازی خانه های قدیمی روستایی به علت فرسودگی زیاد هزینه های تخریب بیشتر است. به عنوان مثال بیشتر این خانه های نیاز به بازسازی تاسیسات دارند و همین مسئله تاثیر زیادی بر برآورد هزینه های بازسازی خانه قدیمی ایرانی دارد.
برای بازسازی خانه های قدیمی کاهگلی نیز به طور قطع نیاز به بازسازی سازه داریم. خانه های کاهگلی معمولا یک طبقه بوده و برای بازسازی آن و تبدیلشان به آپارتمان چند طبقه لازم است بازسازی سازه انجام شود.
امروزه بحث بازسازی بسیار مورد توجه قرار گرفته و طرفداران زیادی نیز دارد. گاهی خانه های قدیمی بازسازی شده تنها به هدف زیبایی و نو کردن محیط ساخته شده اند اما گاهی نیاز های سازه و هم چنین جلوگیری از هزینه های گزاف در آینده ما را به سمت بازسازی خانه قدیمی ایرانی سوق داده است.
اولین مرحله از مراحل بازسازی خانه های قدیمی ایرانی ، بررسی محیط شهر و روستا است. یکی از مهم ترین مسائل در بازسازی ساختمان ، همخوانی و یک رنگی معماری است. این مورد هم به در نظر گرفتن خط آسمان و هم در نظر گرفتن مواد و مصالح نما مربوط است. مسائلی مانند تراکم، نورگیری، کاربری، ارتفاع و … باید در این مرحله مورد بررسی قرار بگیرند.
بعد از بررسی محیط و شرایط بومی، به طراحی معماری پرداخته می شود. برای بازسازی خانه های قدیمی روستایی نمی توان از اجرای نمای رومی و یا نماهایی که اجرای آن ها بیشتر در سطح شهر مرسوم است، استفاده نمود. می توان در بازسازی خانه های قدیمی ایرانی روستایی از عناصر بومی منطقه مانند کاشت گیاهان و درختان در حیاط، استفاده از متریالی که بیشترین دسترسی به آن در همان محدود وجود دارد. طراحی ایوان یا تراس های سرتاسری و … استفاده نمود تا خانه های قدیمی بازسازی شده با محیط اطراف خود همخوانی داشته باشند.
در بخش قبلی نیز گفته شد که باید از مصالح بومی برای بازسازی خانه قدیمی ایرانی استفاده کرد. این کار هم در یکدستی ساختمان ها کمک کرده و هم هزینه های حمل و نقل را تا حد زیادی کاهش می دهد.
بعد از تهیه نقشه بازسازی خانه های قدیمی روستایی نوبت به تخریب ساختمان و تعمیرات می رسد. تخریب می تواند شامل دیوار ها، تاسیسات و در صورت فرسودگی زیاد شامل تخریب سازه باشد.
تعمیرات در بازسازی خانه های قدیمی ایرانی می تواند از تعویض کفپوش و دیوار پوش ها شروع شده و به بازسازی دیوار ها و سقف بینجامد.
برای بازسازی خانه های قدیمی کاهگلی یا قدیمی لازم است نکاتی را مد نظر داشت.
بلوک لیکا تبریز بلوک لیکا بجنورد بلوک لیکا کرمانشاه بلوک لیکا ارومیه بلوک لیکا اهواز بلوک لیکا یاسوج بلوک لیکا اردبیل بلوک لیکا زنجان بلوک لیکا گرگان بلوک لیکا اصفهان بلوک لیکا سمنان بلوک لیکا رشت بلوک لیکا کرج بلوک لیکا زاهدان بلوک لیکا خرم آباد بلوک لیکا ایلام بلوک لیکا شیراز بلوک لیکا ساری بلوک لیکا بوشهر بلوک لیکا قزوین بلوک لیکا اراک بلوک لیکا شهرکرد بلوک لیکا قم بلوک لیکا بندرعباس بلوک لیکا بیرجند بلوک لیکا سنندج بلوک لیکا همدان بلوک لیکا مشهد بلوک لیکا کرمان بلوک لیکا یزد بلوک لیکا تهران
برای مطالعه بیشتر:
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…