در ساختمان هایی که انشعابات آب ، برق و گاز واحدها مشترک است، عمدتا میزان مصرف بر اساس جمعیت ساکن در واحد و یا به طور مساوی بین واحدها تقسیم می گردد. این درحالی است که اگر یکی از ساکنان نسبت به مدیریت مصرف خود، بی توجهی نماید، متوسط مصرف و به طبع هزینه مصرف آب ، برق و کنتور فرعی گاز برای تمامی واحدها افزایش می یابد. که این موضوع می تواند موجب بروز نارضایتی ساکنین گردد.طرح تفکیک کنتور آب در سال ۱۳۸۹ با آغاز قانون هدفمندی یارانه ها و نگرانی عمومی از افزایش قیمت ها، در دستور کار قرار گرفت. تفاوت و فرق کنتور تفکیکی و مشاع چیست ؟ نوع کنتور برق تفکیکی و مشاع چیست ؟ در ادامه به این سوالات و جزئیات بیشتر پرداختیم.
تفکیک کنتور برق نیز طرحی بود که به درخواست مشترکین موکول گردید. اما تفکیک کنتور گاز در برخی موارد بدون مانع با درخواست مشترکان انجام می گیرد و در برخی از ساختمان ها به دلیل قدیمی بودن خطوط لوله گاز و نوع چیدمان فضایی آن در طول و عرض واحدهای مسکونی، لازمه تفکیک کنتور گاز واحدها، تعویض تمامی خطوط لوله گاز در سراسر ساختمان است که گاها مشترکان را از تفکیک کنتور به دلیل تحمیل هزینه های قابل توجه باز می دارد.
تفکیک کنتور هوشمند یک فناوری جدید و نوآورانه برای تفکیک هزینه های آب، برق و گاز مصرفی ساختمان ها و واحدهای تجاری می باشد. این فناوری هزینه و مشکلات مربوط به تفکیک کردن کنتور را از بین برده و اطلاعات آب، برق و گاز مصرفی هر واحد را به صورت جداگانه ثبت و نگهداری می کند.
طی سال های اخیر بسیاری از ساکنین ساختمان ها با افزایش هزینه های آب، برق و گاز نسبت به تفکیک کنتور اقدام نمودند. تفکیک کنتور به تفکیک هزینه های آب، برق و گاز مصرفی کمک کرده و از بروز مشاجرات سر تقسیم هزینه انرژی مصرفی در ساختمان جلوگیری می کند. با این حال تفکیک کنتور بخصوص تفکیک کنتور گاز برای ساختمان های دارای موتورخانه مرکزی و تفکیک کنتور آب دشوار و پر هزینه می باشد. تفکیک کنتور هوشمند یک راهکار نوین برای تفکیک کردن هزینه های انرژی مصرفی ساختمان می باشد.
تفکیک هوشمند کنتور با حذف نیاز به تفکیک کنتور به روش سنتی، هزینه ها و مشکلات مربوط به تفکیک را از میان برده است. این فناوری نوین با ثبت کردن اطلاعات آب، برق و گاز مصرفی هر یک از واحدها و ارائه جزئیات مصرف انرژی برای هر واحد به تقسیم هزینه های آب، برق و گاز مصرفی ساختمان کمک می کند.
تفکیک کنتور هوشمند به صورت اتصال باسیم و بی سیم با بهره گیری از فناوری اینترنت اشیا در ساختمان ها قابل نصب بوده و اطلاعات آب، گاز و برق مصرفی را به صورت پیوسته جمع آوری می کند. از مزایای تفکیک کنتور هوشمند می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
تفکیک کنتور آب در ساختمان ها برحسب زمان و هزینه های اجرای آن به دو صورت استفاده از کنتور آب اصلی مجزا و یا استفاده از کنتور آب فرعی برای هر واحد صورت می پذیرد.
کنتور آب اصلی معمولا با اسامی دیگری نظیر کنتور آب مولتی جت و یا کنتور آب انشعابی شناخته می شود. این کنتور ها جهت قرائت مامور اداره آب نصب می شوند و در واقع قبضی که برای آپارتمان صادر می شود، بر اساس شماره درج شده بر روی این کنتور ها می باشد. برای تفکیک کنتور آب ، به این صورت که برای هر واحد یک قبض مجزا صادر گردد، لازم است برای هر یک از واحد ها یک کنتور آب اصلی نصب گردد. که برای این کار، لازم است مجوز های لازم از اداره آب منطقه دریافت شود. چراکه همان طور که اشاره گردید، قبضی که برای هر واحد صادر می شود با توجه به شماره ای است که در بدنه کنتور آب حک شده است.
مراحل تفکیک کنتور آب بدین شکل و با تفکیک کنتور آب اصلی برای واحدهای متقاضی شامل موارد ذیل می باشد.
کنتورهای آب فرعی و یا آپارتمانی در واقع برای تفکیک میزان مصرف هر واحد نصب می شود. این کنتورها در ورودی انشعابات واحد، نصب می گردد و تنها میزان مصرفی آن واحد را اندازه گیری می نماید. مزیت این روش تفکیک این است که برای نصب کنتورهای فرعی نیازی به دریافت مجوز از اداره آب منطقه نمی باشد. در نتیجه به راحتی با دانستن سایز لوله آب داخل ساختمان می توان اقدام به خرید و نصب کنتور آب فرعی در واحد متقاضی نمود.
کنتور آب فرعی هوشمند اطلاعات مربوط به مصرف آب هر واحد را اندازه گیری کرده و به این وسیله، هزینه آب مصرفی ساختمان را تفکیک می کند. کنتور آب فرعی هوشمند به صورت بی سیم یا با سیم به یک پنل جمع آوری دیتا متصل شده و هزینه آب مصرفی هر واحد را اندازه گیری می کند. همچنین کنتورهای آب هوشمند بی سیم امکان مشاهده الگوی مصرف آب را در بازه های زمانی مختلف را برای کاربران مهیا می سازد.
مجموعه ای از نکات اجرایی مطابق دستورالعمل نصب انشعابات آب که رعایت آن ها در هنگام تفکیک کنتور و نصب کنتور جدید به لحاظ اطمینان از ایمنی، بهداشت، بهره برداری مناسب، کاهش تلفات آب ، آسایش و صرف اقتصادی الزامی است، به شرح ذیل می باشد.
خیر. بایستی هنگام خرید کنتور آب حتماً دقت کنید که سایز لوله کنتور با سایز لوله آب ورودی به واحد یکسان باشد. در زمینه انتخاب نوع کنتور، جهت تفکیک آب واحدها، میتوانید به رایگان از کارشناسان ما مشاوره بگیرید.
برای محاسبه و صدور قبض فرعی توسط سامانه، اصولاً نیاز است سیستم اندازهگیری و تفکیک مصرف آب به صورت کامل و با موافقت همه واحدها اجرا و راه اندازی شود. اما گاهاً در برخی از ساختمانها در صورتیکه هیئت مدیره ساختمان به این نتیجه رسیده باشند که سیستم تفکیک مصرف آب را به تدریج و بخش به بخش به ساختمان اضافه کنند؛ می توانند تعدادی از واحدها سیستم تفکیک مصرف، خصوصاً کنتور آب را نصب کرده و بر اساس مترمکعب تعرفه آب و فاضلاب، قبض فرعی به آن واحدها اختصاص داده شود تا بعد از مدتی بقیه واحدها به صورت تدریجی یا یکجا سیستم تفکیک هوشمند آب را برای ساختمان نصب و اجرا کنند.
برای استفاده از سیستم تفکیک آب مشاع ساختمان، تاییدیه اداره آب و فاضلاب نیاز نیست. این سامانه، یک قابلیت مجزاست که علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای ملک شما، آسایش و امنیت را برایتان فراهم می کند.
در نظر داشته باشید این سیستم مورد تایید قوه قضاییه نیز میباشد. بدین صورت که مراجع شورای حل اختلاف و قوه قضاییه برای حل مشکل اختلاف بر سر پرداخت عادلانه قبض آب، راهکار نوین تفکیک هوشمند آب را پیشنهاد می کنند.
خوشبختانه جواب این سوال مثبت است. ولی ملاحضاتی دارد که باید در نظر گرفته شود. بایستی امکان دسترسی به شیرفلکه واحدها از طریق رایزر عمودی در ساختمان وجود داشته و همچنین امکان نصب و سیم بندی بین کنتورها تا دستگاه مرکزی (خوانشگر) فراهم باشد تا بتوان از سیستم هوشمند تفکیک آب استفاده کرد.
به طور معمول کنتورهای هوشمند، روی لوله آب سرد نصب شده و اطلاعات مصرفی هر واحد را به صورت اتوماتیک به دستگاه مرکزی ارسال می کند. دستگاه مرکزی نیز اطلاعات دریافتی از کنتورها را به نرم افزار میفرستد. نرم افزار با محاسبات پیشرفته، برای هر واحد در تاریخ مقرر قبض فرعی صادر می کند. در نتیجه شما از محاسبات پیچیده و سخت تعیین میزان مصرف و هزینه پرداختی برای هر واحد بی نیاز خواهید شد. در این روش میزان مصرف آب گرم نیز توسط نرم افزار تخمین زده می شود.
البته ناگفته نماند امکان نصب کنتور برای آب گرم نیز فراهم بوده و مالک هر واحد می تواند تقاضا خرید و استفاده از کنتور فرعی آب گرم را از شرکت نماید.
تفکیک کنتور برق به نسبت کنتور آب و گاز که ممکن است نیاز به تغییر انشعابات آب و گاز باشد، با سهولت بیش تری همراه است و مراحل تفکیک آن به شرح ذیل می باشد.
در ساختمان هایی که نیاز به تفکیک مصرف کننده های انرژی از یک دیگر وجود دارد، از چند کنتور فرعی برق استفاده می گردد. در اتصال کنتور های اصلی و فرعی برق در مدار، لازم است توجه شود که سیم فاز ورودی کنتور فرعی برق از خروجی کنتور اصلی تامین می گردد. البته اتصال کنتور فرعی برق به مدار نیز لازم است به شکلی صورت گیرد که مجموع انرژی مصرفی هر یک از کنتور های فرعی برق توسط کنتور اصلی نشان داده شود.
همچنین در هنگام تفکیک کنتور برق در ساختمان های چند طبقه، برق لامپ های راه پله نباید از یکی از کنتور های فرعی برق تامین گردد، چراکه انرژی مصرفی این لامپ ها صرفا به میزان مصرف یکی از مشترکین اضافه می شود. بنابراین لازم است مصرف این لامپ ها بر روی کنتور اصلی قرار گیرد. البته بر حسب نیاز نیز می توان برای هر واحد یک کنتور اصلی برق مجزا نیز اجرا نمود.
در ساختمان هایی که برق اولیه به صورت دیماند است، نیاز به نصب کنتورهای فرعی می باشد. کنتورهای فرعی هوشمند به اندازه یک کلید مینیاتوری بوده و ابعاد بسیار کوچک تری از کنتورهای برق معمولی دارند. این کنتورها اطلاعات مربوط به برقی مصرفی واحد را جمع آوری کرده و آن را به پنل جمع آوری اطلاعات ارسال می کنند. در نتیحه برق مصرفی هر واحد در طول دوره مشخص خواهد شد.
برخی از کنتورهای برق هوشمند امکان مشاهده مصرف برق را به صورت آنلاین توسط برنامه های تحت وب برای کاربران مهیا می سازند.
بله، کنتور فرعی برق از قابلیت اندازهگیری مصرف در بازههای زمانی مختلف پشتیبانی میکند. این ویژگی به مشترکان امکان میدهد تا الگوهای مصرف برق خود را در طول روز مدیریت کنند و از تعرفههای بهینهسازی شده با استفاده از این اطلاعات بهرهمند شوند.
خیر، خوانش دادههای کنتور تک فاز مینیاتوری از طریق ماژول خوانشگر مخصوص خودش و خوانش دادههای کنتور سه فاز از نوع مستقیم یا CT از طریق ماژول مناسب خودش انجام میپذیرد.
لازم به ذکر است جهت مشاوره برای انتخاب نوع ماژول خوانشگر با کارشناسان ما در شرکت به رایگان مشاوره بگیرید.
به ۲ روش امکان دسترسی به دادههای مصرف کنتورهای برق میسر است.
روش اول: امکان مشاهده دادههای مصرفی از روی LCD خود کنتور برق
روش دوم: مشاهده اطلاعات مصرف با امکان گزارشگیری و قبض دهی از طریق حساب کاربری در نرم افزار شرکت به صورت آنلاین و آفلاین
بله. از طریق نرم افزار آفلاین شرکت میتوانید بدون نیاز به اینترنت هم به دادههای مصرفی کنتورها دسترسی داشته و ضمن مانیتورینگ میزان مصرف، گزارشگیری و قبض دهی نمایید.
لازم به توضیح است که در صورت تمایل میتوانید به نرم افزار تحت وب و آنلاین به صورت همیشگی دسترسی داشته باشید.
برای پاسخ به این سوال بهتر است به جمله معروفی از فیزیکدان انگلیسی آقای کلوین اشاره داشته باشیم. کلوین: ” اگر نتوانید اندازهگیری کنید، نمی توانید بهبود دهید”.
پس از ثبت میزان مصرف توسط کنتورهای برق و ارسال اطلاعات به صورت خودکار به دستگاه مرکزی و در نهایت ارسال به نرم افزار آنلاین و پس از آن با تحلیل دادههای مصرف، با توجه به نوع کاربری تجهیز و تجربه کارشناسان ، میتواند به ارائه راهکارهای کاهش مصرف منجر شود.
به عنوان مثال یکی از پروژههای شاخص ما که ساختمان اداری همراه اول بود، مدیران این شرکت با نصب سیستم تفکیک برق ضمن اندازهگیری دقیق میزان مصرف هر بخش یا واحد و شناسایی واحدهای پرمصرف، راهکارهای مناسب جهت مصرف بهینه برق را به کار گرفتند. نتیجه این امر منجر به کاهش میانگین ۳۰ درصدی مصرف دریک سال اول و با انجام اقدامات اصلاحی دیگر با نظر کارشناسان ، به کاهش ۳۵ درصدی در سال دوم به بعد منجر شد. نهایتاً شرکت بزرگ همراه اول با بازگشت سرمایهگذاری صورت گرفته و صرفه جویی دائمی در سالهای آتی را با استفاده از این سیستم نوین تجربه می کند.
اولین گام برای تفکیک کنتور فرعی گاز ساختمان مراجعه مشترک به دفتر پیشخوان ارائه دهنده خدمات شرکت گاز و دریافت کد پیگیری می باشد. سپس یک حق بازرسی پرداخت می شود تا مهندس ناظر جهت نظارت بر فرایند تفکیک کنتور گاز معرفی شود. به طوری که به منظور تسریع در فرایند تفکیک ، یک مهندس مقیم در همان شهرستان و یا نزدیک ترین شهرستان محل کار، تعیین می شود. سپس مهندس ناظر ضمن بازدید ، امکان اجرا ، نحوه اجرا و راهکارهای لازم برای تفکیک کنتور گاز را به مجری ارائه می نماید. در صورت اعلام عدم امکان اجرا از سوی مهندس ناظر ، لازم است تفکیک کنتور توسط مجری متوقف گردد تا اقدامات لازم صورت پذیرد.
توصیه می گردد در تفکیک کنتور ها، همه واحدها همزمان اقدام به تفکیک نمایند، تا حتی الامکان از بروز مسایل حقوقی، جلوگیری به عمل آید. با این حال در صورت تفکیک انفرادی نیز اخذ رضایت نامه از سایر همسایگان الزامی می باشد. البته اخذ و رویت رضایت نامه واحدها شامل مسئولیت مهندس ناظر گاز نمی باشد، بلکه مهندس ناظر فقط از تعداد واحدهای متقاضی تفکیک کنتور فرعی گاز ، اطلاع می یابد. و این مجری است که موظف می باشد تا این رضایت نامه ها را از قبل اخذ و رویت نماید. در ضمن توصیه می گردد که در صورت امکان عملیات تفکیک در فصول سرد سال صورت نگیرد.
در صورت تایید اولیه مهندس ناظر گاز ، نقشه واحد یا واحدهای متقاضی تفکیک کنتور گاز مطابق ضوابط توسط مجری تهیه شده و صرفا بخش طراحی آن توسط مهندس ناظر ممهور می گردد.
در نهایت مجری پروژه پس از دریافت تاییدیه طرح از مهندس ناظر ، می تواند نسبت به شروع عملیات اجرایی لوله کشی سیستم تفکیک کنتور گاز مطابق نظر ناظر اقدام نماید و با دریافت مجوز قطع گاز ، اتصال لوله کشی گاز جدید به شبکه لوله کشی گاز قدیمی واحدها را انجام دهد. البته مجری لازم است به نحوی برنامه ریزی نماید که مدت زمان قطع گاز واحدها به حداقل کاهش یابد.
همچنین توصیه می شود در صورتی که تفکیک فقط در یک یا چند واحد از مجموعه واحدهای آپارتمانی صورت می گیرد، مجری به منظور تسریع در کار، با رعایت موارد ایمنی ، فنی و حقوقی، پس از کسب نظر ناظر و قطع گاز ساختمان ، برشکاری و تفکیک انشعاب واحد یا واحدهای مورد نظر از انشعاب عمومی ساختمان را اجرا نموده و بلافاصله موارد را به شرکت گاز ناحیه اعلام نماید تا کنتور گاز مشترک (بقیه واحدهای ساختمان) سریع تر برقرار شود. البته باید دقت شود که مسئولیت تست و کنترل لوله کشی قبلی در محل برش خورده و اتصال مجدد، بر عهده مجری لوله کشی گاز می باشد.
کلیه تغییرات لازم در لوله کشی گاز مطابق آخرین ویرایش مبحث هفدهم مقررات ملی ساختمان و کتابچه تکمیلی استانی اعمال می گردد. به طوری که جهت تفکیک کنتور گاز ، کلکتور با انشعابات آن به تعداد واحدهای آپارتمان طراحی شده و از اجرای تک تک کنتور ها تا سر رگولاتور گاز خودداری می شود. در ضمن برای تفکیک کنتور گاز یک یا چند واحد از مجموع واحدها، انشعاب ورودی کلکتور از لوله رابط مشترک موجود، با نصب شیر قفلی صورت می گیرد. اگر به هر دلیل امکان انشعاب کلکتور از لوله رابط مشترک ملک وجود نداشته باشد، لوله کشی به نحوی صورت گیرد که حداکثر تعداد سررایزر انشعاب از رگولاتور برای یک ملک، بیش از دو انشعاب نگردد.
در نهایت پس از اجرای کار و ترسیم نقشه نهایی در فرمت مناسب، هماهنگی های لازم با ناظر جهت بازدید و تحویل کار صورت می گیرد.
تست نشتی لوله کشی گاز با رعایت موارد ایمنی می تواند از نزدیک ترین شیر مصرف داخل واحدها و یا از سر شیر قفلی رگولاتور و یا کنتور فرعی گاز به تناسب کار صورت گیرد.
به عنوان آخرین گام، مهندس ناظر پس از رویت فرم قطع و وصل گاز ، کنترل نقشه و آزمایش و تایید اجرای کار، نقشه تایید شده را ظرف دو روز کاری به اداره گاز منطقه تحویل می دهد.
یکی از مشکلات ساهتمان های دارای موتورخانه، تفکیک هزینه های مربوط به گاز مصرفی هر واحد می باشد. بطور معمول این هزینه به صورت میانگین بر حسب متراژ یا تعداد ساکنین بین واحدها تقسیم می شود. سیستم تفکیک هوشمند گاز موتورخانه مشکل تقسیم هزینه گاز مصرفی را حل کرده است.
سیستم تفکیک هوشمند گاز موتورخانه با استفاده از سنسور دما، دبی سنج و یک خوانشگر مرکزی، مقدار و هزینه گاز مصرفی هر واحد را محاسبه می کند. برای این کار دو سنسور دما، دمای آب ورودی و خروجی هر واحد را اندازه گیری کرده و مقدار دبی آب ورودی به واحد نیز توسط دبی سنج اندازه گیری می شود. سپس این داده ها توسط خوانشگر از واحدهای مختلف جمع آوری می شود. در آخر نیز با توجه به داده های جمع آوری شده، هزینه گاز مصرفی هر واحد اندازه گیری می شود. در برخی از این سیستم ها، میزان گاز مصرفی توسط نرم افزارهای تحت وب قابل مشاهده است.
انرژی سنج (انرژی متر)، روی لوله برگشت آب گرم موتورخانه نصب می شود و یک سنسور دما هم از طریق نافی برنجی روی لوله رفت آب گرم برای سنجش هر دو دمای رفت و برگشت نصب خواهد شد.
بهترین زمان نصب و اجرا این سیستم در زمان طراحی لوله کشی تأسیسات گرمایشی و موتورخانه مرکزی است. زیرا مهندس طراح تأسیسات برای جانمایی این دستگاه ها باید الزامات نصب انرژی سنج براساس ابعاد دستگاه و استانداردهای مکانیک سیالات برای عملکرد دقیق دستگاه و سنسورهای دما و همچنین جلوگیری از اُفت فشار را در نظر بگیرد.
خوشبختانه جواب این سوال مثبت است. ولی ملاحضاتی دارد که بایستی در نظر گرفته شود. اگر شیرفلکههای رفت و برگشت هر واحد بیرون از واحد و در یک رایزر عمودی و یا موتورخانه قرار گرفته باشد و امکان نصب و سیم بندی بین انرژی سنجها تا دستگاه مرکزی (خوانشگر) وجود داشته باشد؛ می توان از سیستم هوشمند تفکیک گاز موتوخانه استفاده کرد. ناگفته نماند که دستگاه انرژی سنج در روی لوله آب گرم رفت و برگشت در حدود 30 سانتی متر فضا نیاز دارد.
در نظر داشته باشید قبض فرعی با مسئولیت شرکت انرژی و با نمایش دادههای مستند به مشتری ارائه می شود و اداره گاز دخالتی در محاسبه این قبضها ندارد.
با توجه به اینکه در موتورخانه، گاز مصرفی با واحد مترمکعب از اداره گاز خریداری شده و به آب گرم تبدیل میشود، راندمان سیستم گرمایش از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد شد. لذا نحوه محاسبه مصرف انرژی و قبض دهی بر اساس گرما برای گاز موتورخانه روشی سختتر نسبت به تفکیک کنتور آب میباشد. پس در نتیجه نیاز است سیستم اندازهگیری و تفکیک مصرف گاز موتوخانه به صورت کامل و با موافقت همه واحدها اجرا و راه اندازی شود.
اما اگر تعداد واحدهای یک ساختمان دارای موتورخانه مرکزی، زیاد باشد و همه ساکنین ساختمان به این نتیجه رسیده باشند که سیستم تفکیک هوشمند گاز موتورخانه را آرام آرام و به تدریج به ساختمان اضافه و نصب کنند؛ راه اندازی و استفاده از این سیستم برای چند واحد امکان پذیر است. برای نحوه اجرا و چگونگی پیادهسازی این سیستم، از کارشناسان ما در شرکت به رایگان مشاوره بگیرید.
در پیاده سازی این سیستم، تمامی چالشهای ما برای زمانی است که ساختمان ساخته شده باشد و افراد سکونت داشته باشند. این چالش ها عبارتند از:
بله. با توجه به اینکه به هر واحد یک دسترسی و حساب کاربری جداگانه در نرم افزار اختصاص داده میشود، امکان مشاهده و مدیریت میزان مصرف در لحظه برای هر واحد به صورت مجزا وجود دارد.
بله. با توجه به سنجش دقیق برق چیلر توسط کنتورهای هوشمند و ارسال ساعتی کیلووات مصرفی برق به سامانه هوشمند، امکان رویت لحظهای و صدور قبض فرعی دقیق برای هر واحد میسر خوهد بود. نکته دیگری که حائز اهمیت است، محاسبه دقیق میزان مصرف هر واحد توسط نرم افزار هوشمند می باشد. مبنای محاسبه قبض ریالی بر اساس استاندارد ادارات برق و گاز در نظر گرفته شده، در نتیجه این سامانه کاملاً قابل اعتماد و دسترس پذیر می باشد.
زمانیکه مصرف واقعی هر واحد توسط این روش مشخص شود، طبیعتاً رفتار جمعی به سمت مصرف بهینه میل می کند. تجربه ما نشان داده، نتیجه استفاده از این تکنولوژی، کاهش مصرف از حداقل ۱۳ تا ۴۳ درصد است.
برای اجرا و راه اندازی سیستم هوشمند اندازهگیری و تفکیک مصرف چیلر نیاز به موافقت همه واحدها است. زیرا باید میران مصرف همه واحدها در سامانه ثبت و ضبط شود تا بتوان ضمن محاسبه میزان مصرف، قبض فرعی تفکیک شده برای هر واحد صادر نمود.
در نظر داشته باشید اگر تعداد واحدهای یک ساختمان دارای چیلر مرکزی، زیاد باشد و همه ساکنین ساختمان به این نتیجه رسیده باشند که سیستم هوشمند تفکیک مصرف چیلر را آرام آرام و به تدریج به ساختمان اضافه و نصب کنند؛ راه اندازی و استفاده از این سیستم برای چند واحد امکان پذیر است. برای نحوه اجرا و چگونگی پیادهسازی این سیستم، از کارشناسان ما به رایگان مشاوره بگیرید.
از عوامل موثر بر هزینه تفکیک کنتور آب ، برق و گاز برای هر واحد می توان به هزینه های مربوط به مجوز، قیمت کنتور ها، نحوه تفکیک کنتور و هزینه های بازرسی ، اجرا و نصب اشاره نمود. البته با تفکیک کنتور ها، هریک از واحدها در میزان مصرف خود استقلال دارند، لذا در صورت صرفه جویی در میزان مصرف، تاثیر آن برخلاف کنتور های مشترک مستقیما بر روی قبض صادر شده مشهود می باشد. لذا تفکیک کنتور می تواند به عنوان یک سرمایه گذاری در دراز مدت مقرون به صرفه باشد.
تفکیک هوشمند کنتورها به دلیل عدم نیاز به بازرسی و اجرای ساده، هزینه کمی داشته و جمع آوری اطلاعات و محاسبات انرژی مصرفی ساختمان را ساده تر می گرداند. بنابراین تفکیک هوشمند کنتور برای ساختمان های قدیمی بخصوص ساختمان هایی که جانمایی کنتورهای جدید در آن ها دشوار بوده و یا لوله کشی های آب و گاز فرسوده ای دارند، گزینه مناسب تری می باشد.
برای مطالعه بیشتر:
لوله کشی ساختمان
استخدام پیمانکار ساختمان
سیستم گرمایش از کف
گرما از کف
موتور آسانسور
قیمت آسانسور
شوتینگ زباله
ارزان ترین قیمت هبلکس برای استان قم از کدام کارخانه است. این سوال بسیاری از…
خرید هبلکس از کدام کارخانه برای استان گیلان ارزان تر است این سوال بسیاری از…
مشاهده نظرات
کنتور تفکیکی هوشمند واقعا یکی از بهترین اختراعات بشره. ما رو از دتس همسایه هامون راحت کرد.
کاربرد کنتور مشاع چیست
هزینه تفکیک کنتور آب در سال ۱۴۰۲ نسبت سال قبل چقدر افزایش داشته؟
معایب کنتور مشاع چیست؟
معایب تفکیک کنتور چیست؟ ارزش هزینه کردن رو داره؟
تفکیک کنتور آب پارکینگ به سه کنتور برای هر طبقه امکان دارد؟
تفکیک کنتور گاز برای سه طبقه چقدر هزینه میبره؟
ایا تشخیص نیاز منازل به تفکیک کنتور به عهده شخص صاحب ملک است یا خود اداره های آب برق و یا گاز در صورت لزوم این مطلب رو اعلام و اجرایی میکنند
برای تفکیک کنتور های گاز باید از کجا کارگر های لازم رو پیدا کرد لطفا راهنمایی کنید
عوامل که روی هزینه تفکیک کنتور تاثیر داره چیا هستن و چطوره میشه هزینه تفکیک کنتور رو به حداقل رسوند؟