استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵

آسانسور کششی از قدیمی ترین و متنوع ترین گونه های آسانسورها هستند. در سال 1902 پس از هزینه های زیادی که شرکت Otis بر روی بخش تحقیق و توسعه خود سرمایه گذاری کرد، توانست اولین اسانسور کششی برقی بدون دنده را اختراع کند. در این نوع آسانسور، یک سیم برق (کابل) به همراه چرخ دنده های متصل به موتور بالا و پایین می رود و با کشیدن یا پایین آوردن آنها، آسانسور حرکت می کند. سیم برق به گونه ای به بدنه آسانسور متصل است که وزن آسانسور و مسافران را تحمل کند و بتواند آن را حرکت دهد. آسانسورهای کششی می توانند مسافت های عمودی طولانی را طی کنند، که آنها را برای ساختمان های متوسط، مرتفع و حتی بسیار مرتفع ایده آل می کند.

قیمت آسانسور کششی

قیمت آسانسور کششی به عوامل مختلفی مانند برند و کیفیت قطعات مورد استفاده ، ظرفیت، ابعاد و خصوصیات فنی آسانسور، سرعت حرکت، تعداد توقف و نوع نصب و موقعیت آن (در ساختمان مسکونی یا ساختمان تجاری و اداری) و … بستگی دارد. در ادامه به عوامل اصلی تاثیرگذار بر قیمت اسانسور کششی می پردازیم. با دانستن موثرترین پارامترهای تاثیرگذار بر قیمت، می توان در صورت صلاحدید آسانسور خانگی ارزان تری اجرا نمود.

آسانسور کششی

تاثیر مدل موتور بر قیمت آسانسور کششی

 بنا بر نوع موتور مورد استفاده، تک سرعتی یا دو سرعتی، با چرخ دنده یا بدون چرخ دنده، هزینه آسانسور متفاوت خواهد بود. برند و کشور سازنده موتور نیز مهم است. هزینه آسانسور با موتورهای ایتالیایی (برند مشهور آلبرتو ساسی) و آلمانی (برند های مشهور زیلابگ و ویتور) در مقایسه با موتورهای ایرانی و چینی (برند سیتور) بیشتر است.

قیمت آسانسور کششی و نوع ریل

در ایران انواع مختلف ریل اسانسور به اندازه های T5 – T9 – T16 موجود می باشد. امروزه بیشتر نیاز کشور به ریل آسانسور ، از حوزه واردات تامین می شود و به این علت نرخ ارز در قیمت آن ها تاثیرگذار است. محصولات ایتالیایی (برندهای مونته فرو و مارازی) و اسپانیایی (برند ساورا) و ترکیه ای و چینی (مونته فرو) در بازار ایران موجود هستند که بنا بر کشور سازنده قیمت ریل متفاوت خواهد بود.

تاثیر تعداد طبقات بر قیمت آسانسور کششی

هر چقدر تعداد طبقات ساختمان بیشتر باشد، تعداد توقف آسانسور نیز بیشتر است و باید توان موتور آسانسور بیشتر باشد و همچنین اگر بخواهید یک طبقه به تعداد طبقات ساختمانتان اضافه کنید، به لوازم بیشتری برای نصب نیاز دارید و همچنین زمان نصب طولانی تر خواهد بود که باعث افزایش قیمت آسانسور می شود.

قیمت آسانسور کششی و نوع درب

بسته به نوع طراحی روی درب و جنس آن ، قیمت درب آسانسور نیز متفاوت خواهد بود. نوع در آسانسور به دو صورت لولایی و اتوماتیک است که هزینه آسانسور با درب های اتوماتیک از درب های لولایی بیشتر است.

تاثیر سیم بکسل بر قیمت اسانسور کششی

مغزی سیم بکسل های تولید شده معمولا از نوع فولاد یا کنف می باشد، که بر اساس جنس و ترکیب سیم های استفاده شده و قطر آنها قیمتشان تعیین خواهد شد. عوامل مختلف دیگری همچون تعداد طبقه ساختمان، تولید داخل یا وارداتی بودن سیم و نرخ ارز نیز بر قیمت سیم بکسل تاثیر می گذارد.

تاثیر اندازه کابین بر قیمت آسانسور کششی

هر چقدر ظرفیت کابین و بار آن بیشتر باشد ، هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود. اگر برای ساختمانتان کابین آسانسور کوچکتری انتخاب کنید؛ برای شما مقرون به صرفه تر خواهد بود. بنابراین اندازه کابین بر هزینه پروژه تاثیر مستقیم دارد.

نمای شماتیک اسانسور کششی

انواع آسانسور کششی

آسانسور های کششی در دو مدل کلی طراحی می شوند:

  • با چرخ دنده
  • بدون چرخ دنده

انواع اسانسور کششی بدون چرخ دنده نسخه های پیشرفته ای هستند با چرخی که مستقیماً به موتور متصل است و وزنه های تعادل برای کارکرد سیستم بالابر آپارتمانی استفاده می شود. سرعت حرکت در این آسانسور به حدود 2/5 متر بر ثانیه می رسد. از انواع موتور های بدون چرخ دنده می توان به موتور AC با آهن ربای دائمی ، موتور AC ولتاژ متغیر و فرکانس متغیر و موتور DC ولتاژ متغیر اشاره کرد. اما در انواع با چرخ دنده از یک گیربکس برای چرخاندن قرقره بالابر و بالا بردن آسانسور کششی استفاده می شود. این سیستم ها معمولا کندتر از سیستم های بدون چرخ دنده هستند و برای ساختمان هایی که زیاد مرتفع نیستند مناسب است.

چاه آسانسور کششی

انواع اسانسور کششی از نظر دستگاه تعلیق و نصب سیم بکسل

بر اساس دستگاه تعلیق و نصب سیم بکسل انواع آسانسورهای کششی به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

  • یک به یک
  • دو به یک
  • سه به یک
  • چهار به یک

آسانسور کششی یک به یک دارای دو فلکه موتور و هرزگرد می باشد و برای بکسل بندی در این سیستم، باید سر سیم بکسل به کابین آسانسور متصل شود و با عبور از فلکه موتور و هرزگرد به قاب وزنه برسد. بنابراین با حرکت کابین رو به بالا قاب وزنه رو به پایین حرکت می کند. دلیل استفاده از فلکه هرزگرد در آسانسورهای کششی افزایش اصطکاک سیم بکسل و فلکه می باشد.

سیستم دو به یک نسبت به یک به یک دارای ساختار پیشرفته تری است و به طور کلی می توان گفت در این سیستم اصطکاک سیم بکسل و فلکه بیشتر شده و سرخوردگی کاهش پیدا کرده است. در این سیستم فشار روی موتور کمتر است و می توان از موتور در توان پایین تری استفاده کرد.

در سیستم های سه به یک و چهار به یک ، نحوه بکسل بندی مشابه است، اما تعداد فلکه های هرزگرد و نحوه قرار گیری آنها فرق می کند. اغلب آسانسورهای کششی از نوع یک به یک و دو به یک هستند.

انواع آسانسورهای کششی از لحاظ موقعیت و تعداد درب ها

آسانسورها بر اساس موقعیت و تعداد درب ها نیز قابل دسته بندی می باشند که به شرح زیر است:

  • تک درب
  • دو درب تونلی
  • دو درب مجاور

در آسانسورهای دو درب تونلی، درها رو به روی یکدیگر هستند. اما در سیستم های دو درب مجاور، درب ها در دو سمت مجاور یکدیگر قرار دارند.

دسته بندی اسانسور کششی بر اساس تابلو فرمان و سیستم محرکه

در این دسته بندی، آسانسورهای کششی را می توان به دو نوع زیر تقسیم بندی کرد:

  • دو سرعته(AC2)
  • درایور دار (3VF)

در آسانسورهای AC2 شروع حرکت و توقف دو مرحله ای است. این کار بصورت ناگهانی و همراه با تکان شدید است و موجب کاهش طول عمر موتور می شود و صدای زیادی تولید خواهد کرد. در این نوع آسانسور به این دلیل که سیستمی جهت تشخیص میزان بار وارده بر موتور و مکان آن وجود ندارد، سطح کف آسانسور نسبت به طبقات، با تغییر بار داخل آن تغییر می کند.

اما در آسانسورهای 3VF ، درایور از موتور با استفاده از انکدر فیدبک می گیرد و سطح تراز ایده آل جهت توقف آسانسور را تعیین می کند و در هر حالتی هم سطح با طبقات قرار خواهد گرفت. در این نوع از آسانسور ها حرکت آرام تر شده است و صداهای ناشی از کارکرد موتور به حداقل رسیده است.

اسانسور کششی از نظر جایگذاری ریل ها

جاگذاری ریل ها می تواند به دو صورت وزنه بغل و وزنه پشت انجام شود. بنابراین بر این اساس آسانسور کششی شامل موارد زیر است:

  • وزنه بغل
  • وزنه پشت

با در نظر گرفتن نقشه ساختمان و ابعاد آسانسور و مقدار حجمی که چاه آسانسور اشغال می کند، محل قرار گیری ریل و وزنه مشخص می شود. در دستگاه وزنه بغل، ریل اسانسور کششی در بغل کابین و در دستگاه وزنه از پشت، ریل آسانسور در پشت قرار می گیرد.

انواع آسانسور کششی

اجزای آسانسورهای کششی

آسانسور کششی از اجزای الکترونیکی و کششی تشکیل شده است که مهم ترین آن ها شامل موتور آسانسور، شاسی موتور، تابلو فرمان، تابلو برق، فلکه هرزگرد، گاورنر، تراول کابل، وزنه تعادلو کابین آسانسور می باشد. از دیگر قطعات اسانسور کششی نیز می توان به یوک کابین، جعبه رویزیون، زنجیر جبرا، ریل راهنما، سیم بکسل، قلاب سر بکسل، شالتر، براکت، لقمه، پاراشوت و کفشک اشاره نمود.

کابین اسانسور کششی

قسمت اصلی آسانسور کششی است که برای جا به جایی مسافر و اشیا طراحی شده است. یکی از موضوعات مهم که همواره از سوی شرکت آسانسور تاکید می شود وضعیت تلرانس توقف کابین است. کابین خود به چند بخش اصلی تقسیم می شود ، چارچوب که اصطلاحا (یوک) نامیده می شود ، سکو که مسافرین و بار ها روی آن قرار می گیرند ، دیواره ها که از  آن ها به عنوان حفاظ استفاده می شود و درب ها که از برخورد مسافرین با دیواره چاه جلوگیری می کند.

ماشین آسانسور کششی

یک ماشین کششی استاندارد از یک موتور، چرخ محرک، ترمز و صفحه تخت دستگاه تشکیل شده است. موتور ماشین کششی ، شفت فلکه هرزگرد را می چرخاند تا فلکه محرک بچرخد. با چرخش آن ، کابل های بالابر از روی فلکه محرک عبور می کنند و ماشین را از طریق بالابر می کشند.

کنترلر آسانسور کششی

سیستمی برای کنترل آسانسورهای کششی به صورت دستی یا اتوماتیک است. کنترل کننده معمولاً ولتاژ بین 12 ولت تا 24 ولت را برای سیستم کنترل تنظیم می کند. فقط موتور به منبع تغذیه 3 فاز نیاز دارد و منبع تغذیه ولتاژ پایین برای اجزا کنترل کننده آسانسور است. امروزه سیستم های کنترل میکروپروسسوری متناسب با آسانسورهای کششی با نرم افزار های قدرتمند با قابلیت تنظیم سریع و آسان توسعه داده شده است.

بافر اسانسور کششی

بافر یا ضربه گیر آسانسور قطعه ای است که در پایین اسانسور کششی بر روی قسمت بتنی یا سکوی چاه قرار می گیرند و برای محافظت از افراد طراحی شده است. بافرها می توانند با جذب کردن یا اتلاف انرژی جنبشی، آسانسور در حال سقوط را متوقف کنند و از برخورد کابین با انتهای چاه جلوگیری می کند. این قطعه در انواع هیدرولیکی، فنری و پلاستیکی طراحی و تولید می شوند.

ریل های آسانسور کششی

این قطعه از آسانسور در مرحله بعد از آهن کشی نصب شده و راه اندازی می گردد. ریل از فولاد آلیاژی و بر اساس استاندارد بین المللی ISO 7465 ساخته می شود و شامل مقاطع T شکل فولادی با سطوح هدایت کننده نصب شده به صورت عمودی در بالابر برای هدایت مسیر حرکت کابین آسانسور و وزنه های تعادل آسانسور می باشند. اتصالات و متعلقات این ریل ها باید قادر باشد نیرو های ناشی از عملکرد ترمز ایمنی و بار نامتعادل داخل کابین را تحمل نماید.

گاورنرهای سرعت آسانسور کششی

انواع آسانسور کششی یک سیستم تنظیم سرعت کاملا مجزا به نام گاورنر دارند که یک چرخ طیار با بازوهای مکانیکی در داخل آن تعبیه شده است. معمولاً بازوها در داخل چرخ فلایویل توسط فنرها نگه داشته می شوند. چنانچه بالابر خیلی سریع حرکت کند مکانیزمی را انجام می دهند که یک یا چند سیستم ترمز را خاموش می کند. برخی از گاورنرها کاملاً مکانیکی و بعضی از آنها نیز الکترومغناطیسی هستند. برخی دیگر از ترکیبی از قطعات مکانیکی و الکترونیکی استفاده می کنند.

اجزای آسانسور کششی

مزایای آسانسورهای کششی

مزایای اسانسور کششی به شرح زیر است:

  • سایز موتور کوچکتری دارند و نیازمند اتاق کنترل کوچکتری هستند.
  • آسانسورهای کششی سرعت بیشتری نسبت به انواع آسانسورهای هیدرولیک دارند.
  • انواع آسانسور کششی ، برخلاف آسانسورهای هیدورلیک، محدودیت ارتفاع ندارد و برای ساختمان های مرتفع مناسب هستند.
  • برای سرویس آنها ، قطعات فراوان یافت می شوند.
  • سرعت آن ها به طور قابل توجهی بالاتر از طرح های دیگر است.
  • انواع اسانسور کششی دارای سیستم های ایمنی پیشرفته هستند که در صورت بروز خطا یا وقوع حادثه، از افتادن یا صدمات جدی به مسافران جلوگیری می کند.
  • با استفاده از سیستم کنترل پیشرفته، قادر به حرکت دقیق و صاف هستند که باعث کاهش لرزش و نوسانات در هنگام حرکت می شود.
  • قادر به حمل تعداد زیادی از افراد یا بار هستند، بنابراین می توان در یک زمان تعداد بیشتری از افراد را به مقصد خود منتقل کرد.
  • از آنجایی که در آسانسورهای کششی از وزنه تعادل برای جبران وزن کابین و سرنشینان استفاده می کنند، موتور مجبور نیست وزن زیادی را جابجا کند. این امر باعث می شود آسانسورهای کششی در کاربردهای با کاربری بلندتر نسبت به آسانسورهای هیدرولیک از لحاظ انرژی کارآمدتر باشند.
  • خطر آلودگی نفت به زمین وجود ندارد.
  • سیستم فرمان آن ها ساده است.
  • امروزه در طراحی آسانسورهای کششی به جای طناب های فولادی از تسمه های فولادی استفاده می شود که باعث اصطکاک بسیار کم می شود و نیازی به روغن کاری پیدا نمی کنند.
آسانسورهای کششی

معایب اسانسور کششی

در کنار مزایا، انواع آسانسور کششی دارای معایبی نیز می باشند. معایب اسانسور کششی به شرح زیر است:

  • نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند تا عملکرد صحیح خود را حفظ کنند و این ممکن است هزینه بر و زمان بر باشد.
  • ظرفیت کابین و وزن کابین محدودیت دارد.
  • نصب آن ها نیاز به فضای بالا در ساختمان دارد و این می تواند در برخی موارد محدودیت های فضایی ایجاد کند.
  • سر و صدای بیشتری تولید می کنند.
  • برای حرکت خود به برق وابسته هستند و در صورت قطع برق، ممکن است افراد درون آسانسور به مشکل بیافتند.
  • نجات افراد به هنگام مواقع اضطراری چالش برانگیز است، زیرا بالابرهای کششی به تخصص خاصی نیاز دارند و دسترسی به آنها در شفت سخت است.
  • نیاز به موتورخانه دارند.
  • در هنگام شروع به حرکت و توقف تکان می خورند و نمی توانند به آرامی تغییر وضعیت دهند.

شرکت عمران مدرن علاوه بر آسانسور مجری انواع بالابر خانگی نیز می باشد. به منظور استعلام قیمت بالابر خانگی می توانید با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.

برای مطالعه بیشتر:

خرید آسانسور

آسانسور شیشه ای هیدرولیک

معایب هوم لیفت

هوم لیفت چیست

نصب آسانسور در راه پله

هزینه استاندارد ادواری آسانسور

استاندارد آسانسور چیست

نحوه گرفتن مجوز اسانسور

تاییدیه استاندارد آسانسور هیدرولیک

استاندارد اسانسور

الزامات جدید استاندارد آسانسور

قانون شهرداری برای نصب آسانسور

نحوه محاسبه هزینه نصب آسانسور در آپارتمان

جای آسانسور در ساختمان

فضای مورد نیاز برای نصب اسانسور

استاندارد سازی آسانسور

سوالات متداول استاندارد آسانسور

آسانسور گیربکسی

قیمت پکیج کامل اسانسور

آسانسور جکی

اسانسور گیرلس

قیمت آسانسور ۶ نفره

نصب آسانسور بعد از پایان کار

قیمت کابین آسانسور ۶ نفره

کابین اسانسور

طرح کابین آسانسور ام دی اف استیل

اسانسور برای چهار طبقه

قیمت موتور آسانسور ایتال

معایب آسانسور هیدرولیکی

قیمت اسانسور پنج طبقه

تفاوت قیمت آسانسور هیدرولیک و کششی

آخرین عناوین

قیمت بتن اکسپوز

در نیمه دوم سال ۱۴۰۳، قیمت پنل بتن اکسپوز از ۲۹۰,۰۰۰ تومان شروع می شود.…

3 ساعت پیش

دیوار بتن اکسپوز

دیوار بتن اکسپوز به عنوان یکی از مصالح ساختمانی نوین، امروزه جایگاه ویژه ای در…

3 ساعت پیش

تولید و تامین کننده تجهیزات روشنایی ویلا مدرن (راهنمای کامل)

صنایع روشنایی الین تولید کننده و تامین کننده انواع تجهیزات روشنایی ویلاهای مدرن می باشد.…

7 ساعت پیش

باکس بتنی پل

باکس بتنی پل ، یکی از مهم ‌ترین و پر استفاده‌ ترین انواع سازه‌ های…

1 روز پیش

نمایندگی بتن اکسپوز

در بازار رقابتی امروز، نمایندگی بتن اکسپوز معتبر نقش کلیدی و حیاتی در تأمین و…

1 روز پیش

بتن rcc – بتن scc – آسیا بتن

بتن غلتکی یا Roller Compacted Concrete (RCC) یکی از پیشرفته‌ترین و اقتصادی‌ترین مصالح ساختمانی است…

1 روز پیش