آسانسور شیشه ای نما یا پانوراما به آسانسور هایی گفته می شود که حداقل یک وجه کابین از جنس شیشه باشد. آسانسور شیشه ای نمایکی از شیک و مدرن ترین انواع آسانسور می باشد که علاوه بر جابه جایی افراد و اشیا، یکی از پارامترهای زیبا شناختی ساختمان به شمار می رود. کابین آسانسور شیشه ای نما اغلب در مراکز خرید، هتل ها، ساختمان های مسکونی و تجاری لوکس و … نصب و راه اندازی می شود. نمای شیشه ای این آسانسور امکان مشاهده فضای ساختمان و همچنین فضای اطراف را برای مسافرین فراهم می آورد. در ادامه به معرفی و بررسی جزئیات بیشتری از انواع آسانسور شیشه ای نما پرداخته شده است.
قیمت نهایی آسانسور شیشه ای نما بر اساس فاکتورهای متعددی تعیین می گردد. از مهم ترین این موارد می توان به جنس شیشه به کار برده شده، تزئینات کابین، ابعاد و مدل آسانسور اشاره نمود. ضخامت و تعداد لایه های شیشه لمینت، تاثیری مستقیم بر قیمت آسانسور شیشه ای نما دارد. اجزا مکانیکی همانند موتور از دیگر موارد اساسی تعیین کننده قیمت آسانسور شیشه ای نما می باشند. هر چه قدرت و ظرفیت موتور آسانسور بیشتر باشد، به تبع قیمت سیستم افزایش پیدا خواهد کرد. قیمت آسانسور شیشه ای نما به دلیل طراحی منحصر به فرد و به روز، نسبت به نمونه های استیل، ام دی اف و … بیشتر می باشد. همچنین میان انواع آسانسور شیشه ای نما ، هزینه ساخت و اجرای مدل های گرد بیشتر است.
جنس آسانسور شیشه ای نما از نوعی شیشه نشکن به نام لمینت می باشد. شیشه لمینت دارای مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه است. از همین رو، هنگام وقوع حادثه و اعمال فشار و ضربه به آسانسور شیشه ای نما ، شیشه نشکسته و به همان حالت باقی خواهد ماند. به عبارتی، آثار ضربه و فشار تنها به صورت رگه های ترک خوردگی روی شیشه پدیدار خواهد شد. همچنین این نوع شیشه بر اثر سایش دچار خط و خراش نخواهند شد. با توجه به مقاومت بالای لمینت، استفاده از آسانسور شیشه ای نما در ارتفاع های زیاد ایمن می باشد و خطری برای مسافرین در پی نخواهد داشت.
انواع روش نصب آسانسور شیشه ای نما بر اساس نحوه اتصال ساختار آن ها، به صورت زیر دسته بندی می شود:
اتصال فیکس پوینت ابتدا به اسکلت فلزی آسانسور متصل شده و سپس طرف دیگر آن به شیشه متصل می گردد.
در این روش، با استفاده از اتصالی معروف به اسپایدر، اتصال شیشه به اسکلت فلزی صورت می گیرد.
در این روش، هیچ گونه اتصالی در ظاهر آسانسور شیشه ای نما مشاهده نشده و تنها یک چهارچوب فلزی در کنار شیشه مشاهده می شود.
نخستین مرحله نصب آسانسور شیشه ای نما ، نصب ضربه گیر در کف چاله آسانسور می باشد. ضربه گیر وسیله ای ارتجاعی جهت جلوگیری از برخورد کنترل نشده و ناگهانی کابین یا وزنه تعادل به کف چاهک می باشد. مرحله بعدی، آهن کشی دیواره آسانسور و نصب ریل ها می باشد. ریل ها یکی از حساس ترین قطعات مکانیکی آسانسور می باشند. در صورت عدم دقت کافی در حمل و نقل، نصب و نگهداری آن ها، کیفیت حرکت آسانسور به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند. گام بعدی، ایجاد حائل اطراف چاهک است. در آسانسور شیشه ای نما ، برخلاف آسانسورهای معمولی که اطراف چاه دیوار کشیده می شود، از شیشه استفاده می گردد. تعیین تعداد وجوه شیشه ای کابین، بر اساس شرایط چاله آسانسور و پیشنهاد طراح صورت می پذیرد. سپس نوبت به ساخت و نصب شاسی موتور در موتورخانه می رسد.
در نهایت، نصب آسانسور شیشه ای نما ، بعد از اتمام سیم کشی آسانسور، نصب تابلو فرمان، کابل کشی موتور، نصب درب های کابین و آسانسور و دیگر اجزا و ملحقات سیستم، به پایان می رسد.
تقسیم بندی انواع آسانسور شیشه ای نما معمولا بر اساس سه معیار طرح کابین، سیستم فنی و روش نصب آن انجام می شود. آسانسورهای شیشه ای بر اساس طرح کابین، در دو مدل گرد و مربعی عرضه و تولید می شوند. بر اساس سیستم فنی نیز می توان این آسانسورها را با دو عملکرد کششی یا هیدرولیکی طراحی و تولید نمود. نصب آسانسور شیشه ای نما ، همانطور که پیش تر اشاره شد، به سه روش فیکس پوینت، اتصال اسپایدر و کرتین وال انجام می شود.
کابین آسانسور شیشه ای نما خانگی در خانه های دوبلکس و آپارتمان هایی تا ارتفاع پنج طبقه کاربرد دارند. برای ساخت آسانسور شیشه ای نما خانگی معمولا از سیستم فنی هیدرولیکی استفاده می شود. دلیل این انتخاب، ارتفاع کم آسانسور شیشه ای نما خانگی و همچنین قرارگیری این آسانسور داخل منازل می باشد. در واقع این آسانسور جزئی از دکوراسیون داخلی خانه به شمار رفته و اجرای سیستم هیدرولیک سبب در دید نبودن تجهیزات فنی آسانسور و شکیل تر بودن ظاهر آن می شود.
از ویژگی های متمایز کننده آسانسور شیشه ای نما خانگی از دیگر آسانسورها، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
آسانسور شیشه ای بیرون ساختمان از جهت عملکرد مشابه دیگر آسانسورها بوده، اما با دید ۳۶۰ درجه اش می تواند جلوه متفاوت و زیبایی به ساختمان ببخشد. برخی مواقع، هنگام احداث ساختمان تمهیدات لازم جهت نصب آسانسور در نظر گرفته نمی شود. از همین رو، کابین آسانسور شیشه ای بیرون ساختمان می تواند انتخاب و راه حل مناسبی باشد. امروزه از این آسانسور ها در انواع ساختمان های مسکونی، اداری، فروشگاه و مراکز خرید و … استفاده می شود. آسانسور شیشه ای بیرون ساختمان امکان مشاهده فضای معماری ساختمان و محیط اطراف را برای مسافران فراهم می آورد. لازم به ذکر است که این آسانسورها همیشه دارای دید ۳۶۰ درجه نبوده و می توانند از یک سو یا از چندین سو به بیرون دید داشته باشند.
به عنوان مهم ترین ویژگی و امتیاز آسانسور شیشه ای بیرون ساختمان ، می توان به عدم نیاز به حفر چاله آسانسور اشاره نمود. این آسانسورها با قابلیت نصب در فضای بیرون ساختمان هیچگونه فضای اضافی داخل ساختمان اشغال نمی نمایند. از دیگر خصوصیات و ویژگی های آسانسور شیشه ای بیرون ساختمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کابین آسانسور شیشه ای بیرون ساختمان تاثیر به سزایی در طراحی و زیبایی آن ایفا می نماید. این کابین ها در دو مدل کلی کابین آسانسورهای شیشه ای گرد و مربعی شکل طراحی و تولید می شوند.
در این مدل، کابین های شیشه ای دارای طراحی قوس دار گرد یا نیمه گرد می باشد. طراحی، نصب و پیاده سازی آسانسور های شیشه ای گرد به دلیل منحنی بودن شیشه ها نسبت به مدل های مربعی دشوارتر می باشد. علاوه بر شیشه، از یک نوع طلق از جنس پلی کربنات نیز در ساخت بدنه این کابین استفاده می کنند. کابین های گرد نیازمند تست آونگی می باشند تا میزان استحکام و استانداردهای لازم آن بررسی و متناسب با آن مدارک ایمنی صادر گردد. چرا که این مدل به دلیل شکل هندسی خود باید از لحاظ نوع حرکت و میزان تحمل فشار و نیروهای وارده به درستی نصب و راه اندازی شود.
طراحی، نصب و پیاده سازی آسانسور های شیشه ای مربعی شکل نسبت به مدل گرد آسان تر می باشد. علاوه بر این فاکتور، تفاوت مهمی میان این دو مدل نبوده و انتخاب طرح بر اساس سلیقه مشتری صورت می پذیرد.
جنس آسانسور شیشه ای نما از نوعی شیشه نشکن به نام لمینت می باشد. شیشه لمینت دارای مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه است.
آسانسور شیشه ای نما فیکس پوینت، اتصال اسپایدر و کرتین وال.
برای مطالعه بیشتر:
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…