معایب جکوزی خانگی از جمله مسائلی است که همواره ذهن خریداران را به خود مشغول کرده است. استفاده از جکوزی در شرایطی خاص و یا برای افرادی که دچار بیماری هستند، می تواند معایبی را برای کاربران به همراه داشته باشد. امروزه استفاده از جکوزی امری رایج است. اما توجه به معایب جکوزی خانگی نکته ای است که باید در هنگام خرید وان جکوزی به آن توجه داشته باشید.
جکوزی در واقع وان حمامی است که توسط یک سری تجهیزات و پمپ های تعبیه شده در آن، منجر به بازگردانی آب به داخل وان با فشار بالا می شود. استراحت در وان جکوزی آب گرم و ماساژورهای آن می تواند تجربه ای لذت بخش و آرامش بخش فراهم کند، اما این وسیله با چالش هایی مانند مصرف بالای انرژی برای حفظ دمای مناسب آب، نگهداری و تمیزکاری دوره ای و همچنین هزینه های تعمیر و نگهداری همراه است. در ادامه به بررسی معایب جکوزی خانگی و همچنین ارائه راهکارها و راه حل های موثر برای پیشگیری از این موارد، خواهیم پرداخت. با رعایت این نکات، نیازی به نگرانی درباره معایب وان جکوزی نخواهد بود.
قیمت بالا و معایب جکوزی خانگی
جکوزی ها، کالایی لوکس محسوب شده و با قیمت های مختلف در بازار موجودند. تصور عموم افراد این است که برای تهیه یک جکوزی، باید هزینه بسیار زیادی بپردازند و آن را از معایب جکوزی خانگی می دانند. اما در حقیقت خریداران می توانند با توجه به نیاز و بودجه ای که در اختیار دارند، جکوزی قیمت مناسب خود را خریداری کنند. در حالت کلی، قیمت جکوزی ها به دلیل امکاناتی که دارند، نسبت به وان های ساده بالاتر است. با دانستن عوامل تاثیرگذار بر قیمت جکوزی می توان از خرید جکوزی گران پرهیز کرد. از جمله عواملی که موجب افزایش قیمت جکوزی می شوند می توان به ابعاد بزرگ، ظرفیت یا تعداد نفرات بالا و امکانات و تجهیزات پیشرفته و گران قیمت اشاره کرد. در نهایت، چه به دنبال خرید یک جکوزی با قیمت اقتصادی و چه خرید یک جکوزی بزرگ با پیشرفته ترین امکانات باشید، می توانید کالای مورد نظر خود را در سایت عمران مدرن پیدا کنید.
معایب جکوزی خانگی و اتلاف برق
مصرف بالای برق می تواند یکی از معایب وان جکوزی باشد. جکوزی های خانگی دارای تجهیزات گرمایشی و جت های ماساژور، می توانند مصارف برق بالایی داشته باشند. همچنین به دلیل نیاز به نگهداری آب در دمای مطلوب در طول مدت استفاده، مصرف انرژی قابل توجهی دارند. میزان انرژی برق مصرفی جکوزی ها به عواملی مانند حجم آب درون جکوزی، ابعاد آن، دفعات و مدت زمان کارکرد، امکانات الکتریکی مانند چراغ های هالوژن و همچنین نیاز به گرم نگه داشتن دمای آب بستگی دارد.
برای کاهش مصرف برق توسط جکوزی و برطرف نمودن معایب جکوزی خانگی ، جکوزی را هنگامی که از آن استفاده نمی کنید، از برق کشیده و همچنین با یک برنامه ریزی مناسب، در زمانی غیر از ساعات اوج مصرف برق خانگی از جکوزی استفاده کنید. همچنین انتخاب جکوزی خانگی مجهز به فناوری های مدیریت برق و استاندارد مصرف انرژی A یکی دیگر از راهکارهای مؤثر و توصیه شده است. همچنین، نگهداری اصولی و تعمیرات دوره ای جکوزی نیز می تواند از اتلاف برق جلوگیری کند.
مصرف بالای آب از معایب وان جکوزی
جکوزی های خانگی به عنوان یکی از امکانات لوکس برای ایجاد آرامش جسمی و ذهنی در منزل شمرده می شود. اما مصرف بالای آب، یکی از معایب وان جکوزی های خانگی بوده که موجب نگرانی خریداران شده است. به دلیل نیاز به حجم قابل توجهی آب برای پر کردن وان جکوزی و یا حفظ دمای مطلوب آب، ممکن است آب زیادی توسط جکوزی ها مصرف شود. میزان مصرف آب جکوزی بر اساس ابعاد جکوزی، ظرفیت آن، دمای محیط و دمای آب شهری متفاوت است. اما می توان با رعایت برخی نکات، میزان آب مصرفی جکوزی را کاهش داد.
صرفهجویی در مصرف آب جکوزی های خانگی، راهکارها و روش های عملی مختلفی دارد. اولین و موثرترین راهکار، رفع نشتی، نگهداری و تعمیر اصولی لوله ها، قطعات جکوزی، سیستم های تصفیه و گرمایش آب است. همچنین با تعمیر و بررسی دوره ای قطعات توسط تکنسین ها ماهر، می تواند موجب افزایش طول عمر قطعات، بهبود کارکرد جکوزی و کاهش اصراف آب شود. از دیگر راهکارهای موثر نیز استفاده از اسکیمر ها و یا محلول های ضدعفونی کننده برای تصفیه آب درون جکوزی می باشد. با تصفیه آب جکوزی، نیاز کمتری به تخلیه کامل آب درون آن و پر کردن مجدد در طول مدت استفاده از جکوزی می باشد.
در آخر، توجه به استانداردهای فنی و کیفیت سیستم های داخلی جکوزی، به همراه آگاهی از روش های نگهداری جکوزی، نقش مهمی در کاهش مصرف آب و حفظ منابع محیط زیست ایفا می کند. این اقدامات، علاوه بر کاهش هزینه های اقتصادی و قبض ها، به حفظ محیط زیست و منابع آب کمک می کند.
معایب وان جکوزی و هزینه نگهداری آن
یکی دیگر از معایب جکوزی خانگی ، هزینه نگهداری از آن است. همان طور که در قسمت های قبل اشاره کردیم، جکوزی نسبت به وان دارای قطعات و تجهیزات پیشرفته تری می باشد. این قطعات در طول زمان مستهلک یا خراب شده و نیاز به تعمیر یا حتی در برخی موارد، نیاز به تعویض پیدا کنند. ممکن است هزینه تعمیر یا تعویض آن قطعات بالا باشد. توصیه می کنیم برای جلوگیری از خرابی و استهلاک زودهنگام قطعات و همچنین کاهش هزینه های ناشی از آن، به صورت دوره ای و منظم از سلامت و کارکرد صحیح قطعات مختلف جکوزی اطمینان حاصل کنید.
معایب جکوزی خانگی و بهداشت
به صورت کلی استفاده مکرر از وان جکوزی به صورت غیر اصولی و غیر بهداشتی، می تواند مشکلاتی به همراه داشته باشد. در این بخش می خواهیم به بررسی معایب وان جکوزی برای سلامتی و بهداشت افراد بپردازیم. یکی از معایب جکوزی خانگی ، خطر استفاده از آن برای افراد دچار بیماری های قلبی و فشار خون می باشد. به صورتی که با بالا رفتن دمای بدن، حرارت رگ ها نیز افزایش یافته و می تواند موجب افت بیش از حد فشار خون شود. همچنین با افزایش گردش خون فشار اضافه ای بر روی سیستم قلبی عروقی وارد می شود که می تواند به بیماران قلبی، فشار مضاعفی وارد کند.
اگر در استفاده های متمادی از جکوزی، به بهداشت آب و نظافت اصولی جکوزی پس از هر بار استفاده توجهی نشود، می تواند موجب انتقال بیماری های پوستی و عفونی میان کاربران شود. برای جلوگیری از این امر، باید حتما از اسکیمر های تصفیه کننده آب، محلول های ضدعفونی کننده آب و شوینده مناسب برای شستشوی بدنه جکوزی استفاده نمود. همچنین پس از هر بار استفاده از جکوزی و شستشوی آن، با حوله ای تمیز بدنه داخلی آن را خشک کنید تا از رشد قارچ بر روی جکوزی در محیط گرم و مرطوب حمام جلوگیری شود.
برای مطالعه بیشتر:
دیدگاهتان را بنویسید