استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

کالورت چیست

کالورت چیست
انواع کالورت بتنی

کالورت چیست؟ شاید اولین بار باشد که اسم این سازه به گوش تان می خورد. به ساده ترین زبان، می توان گفت که کالورت سازه ای مهندسی است که برای هدایت جریان سیالات (عموما آب) استفاده می شود. حال این پرسش به وجود می آید که کاربرد کالورت چیست و چرا برای هدایت جریان از آن استفاده می شود.

کالورت چیست
کالورت زیر جاده

کالورت بتنی چیست

در بسیاری از نقاط که دارای رودخانه باشد و قصد توسعه و ساخت و ساز مسیر های عبور خودرو و یا ریل های راه آهن یا هر نوع سازه دیگری برای عبور و مرور وجود دارد، باید تدبیری اندیشیده شود که ساخت و ساز و جریان سیالات منطقه فارغ از برخورد و تبعات آن مانند نابودی محیط زیست در کنار هم جریان داشته باشند، در این مواقع مهندسین به سراغ طراحی و ساخت کالورت می روند.

به زبان ساده کالورت سازه ای است که جریان سیال را در زیر جاده یا راه ‌آهن هدایت می کند و می تواند به عنوان یک پل کوچک برای عبور و مرور وسایل حمل و نقل و ترافیکی از روی آن عمل کند. منطقی است که باید چنین سازه ای را در مسیر جریان از بالا دست جریان به سمت پایین اجرا کرد تا اختلاف فشار و شیب مسیر، سیال را به سمت پایین هدایت کند.

کالورت چیست
کالورت

علت احداث کالورت چیست

علت اصلی احداث کالورت حفظ مسیر طبیعی جریان آب است. در اینجا لازم است که یک اصل را به عنوان قرارداد بپذیریم. این که هر سازه ای که قصد ساخت آن را داریم و هر تغییری که قصد اعمال آن را در محیط پیرامون خود داریم، باید به گونه ای انجام شود که کمترین دخل و تصرف در طبیعت انجام شود و حدالامکان از ایجاد تغییرات بزرگ در روند فرآیند های طبیعی جلوگیری شود. در مقیاس بزرگ رودخانه و در مقیاس کوچک یک نهر آب را در نظر بگیرید. این مسیر که در طول سالیان متمادی و به صورت طبیعی به وجود آمده، نباید دست خوش تغییرات انسانی شود. سیلاب و مسدود شدن راه هایی که بر سر راه آب ساخته شده اند، بخشی از خسارت احتمالی تغییرات نادرست و دخالت در فرآیند های طبیعی خواهند بود و تبعات آن جان و مال مردم را تهدید خواهد کرد.

شما می توانید برای دریفات اطالاعات و استعلام قیمت در مورد انواع فرآورده های بتنی مانند کالورت بتنی، لوله بتنی، جدول بتنی و سایر مصالح ساختمانی با عمران مدرن تماس بگیرید.

کالورت بتنی چیست
کالورت های لوله ای (بتنی)

بخش های مختلف کالورت چیست

حال که در مورد این که کالورت چیست و علت احداث کالورت چیست توضیح دادیم، وقت آن رسیده که در مورد این که بخش های مختلف کالورت چیست توضیح دهیم.

کالورت می تواند به منظور حفظ یکپارچگی سطح جاده و جلوگیری از بروز شیب تند، سطح دو خاکریز را به هم متصل کند. به این ترتیب علاوه بر ایجاد یک مسیر مطمئن جهت عبور جریان آب، به فرآیند عملیات احداث جاده یا راه‌آهن نیز یاری می رساند. بدین ترتیب اجزای کلی سازه کاورت عبارت هستند از:

  • شانه ی پیاده روی سازه
  • دیوار اصلی
  • دیوار جانبی
  • جان‌ پناه سازه
  • تاج سازه
  • پیش آمدگی سازه
  • خاکریز جاده
  • ورودی کالورت
  • مسیر اصلی جریان آب
  • فونداسیون سازه
  • خروجی کالورت
کالورت بتنی چیست
طرحواره ی کالورت بتنی

مکانیزم جلوگیری از سیلاب با استفاده از کالورت چیست

کالورت مانند یک زهکش دائمی برای کنترل جریان آب رفتار می کند. یکی از راه های حفاظت از طبیعت محیط در برابر خود سازه ی کالورت و بهره برداری مفید، این است که کالورت را به صورت مدفون در خاک احداث کرد. البته این امر به مطالعات زمین شناسی منطقه ی اجرای پروزه بستگی دارد و اجرای کالورت درون خاک نباید به خاک منطقه آسیب برساند.

کالورت چیست
انواع نمونه های کالورت های اجرا شده

ضرورت احداث کالورت بتنی چیست

fزمان تخریب می شود. تخریب راه ها هزینه نگهداری و راهداری را افزایش داده و خرج روی دست نهاد های متولی می گذارد، علاوه بر این که جریان عبور و مرور را تحت تاثیر قرار می دهد و همه را متضرر خواهد کرد.

کالورت چیست

انواع کالورت چیست

کالورت ها باید در زیر مسیر عبور و مرور وسایل نقلیه قرار بگیرند. پس نیاز است که در ساخت این سازه ها از مواد اولیه ای استفاده شود که دارای مقاومت بالایی برای تحمل تنش و فشار باشند. تقریبا در تمامی پروژه ها از بتن برای ساخت کالورت استفاده می شود که در اصطلاح به آن ها کالورت بتنی گویند. نوع دیگری از کالورت که مورد استفاده قرار می گیرد، کالورت های لوله ای نام دارد. جنس این لوله های نیز از بتن است و ممکن است در آن ها از انواع پلیمر و پلاستیک های مقاوم نیز  استفاده شود. در واقع در ساخت کالورت های لوله ای نیز از بتن استفاده می شود. خوبی استفاده از بتن در ساخت چنین سازه ای در این است که ماده اولیه آن در کشور فراوان است و قیمت آن نیز نسبت به مصالح دیگر مانند فولاد و آلومینیوم به صرفه تر است.

سازه ی کالورت بتنی در برابر آسیب های محیطی همچون بارندگی های شدید، برف و یخبندان مقاوم است و قادر به مقاومت در برابر تنش هایی است می تواند باعث آسیب به دیواره و مجرای عبور سیلاب شود.

در اجرای کالورت بتنی معمولا چند رشته آرماتور به موازات مسیر اصلی جاده در تاج کالورت جایگذاری شده تا ظرفیت باربری کالورت، ناشی از عبور وسایل نقلیه افزایش یابد. نکته اساسی در انتخاب مالورت بتنی انعطاف پذیری بتن و امکان ایجاد سازه کالورت بتنی متناسب با پروژه عمرانی و شرایط محیطی منطقه و البته مطالعات زمین شناسی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهيد؟

امتیاز کاربران: 3.75 ( 5 نظر)

۲ نظر

  1. سید محسن دادگر

    چرا نمی فرمایید آبراهه؟

  2. واقعا اولین بار بود که این نام را شنیدم ، تشکر علمی و آموزنده بود .