چسب اپوکسی سنگ یکی از پرکاربرد ترین محصولات در صنعت ساختمان سازی است که از آن برای اتصال انواع مختلف سنگ مانند سنگ های مصنوعی و سنگ های مرمر، در فضاهای داخلی و خارجی سازه های ساختمانی استفاده می شود. چسب سنگ انواع مختلفی دارد که چسب سنگ اپوکسی یکی از آن ها به شمار می رود.
به طور کلی می توان کاربرد چسب اپوکسی سنگ را در نصب انواع سنگ بر روی سطوح مختلف بیان کرد. اما این تعریف خیلی کلی است. سنگ ها انواع مختلفی دارند که ممکن است برای نصب هر کدام از آن ها به مدل خاصی از چسب سنگ نیاز باشد. همچنین سطوح نیز با یکدیگر متفاوت هستند.
سطوح به انواع مختلف عمودی و افقی تقسیم می شوند که ممکن است برای نصب سنگ روی هر کدام از آن ها به مدل خاصی از چسب اپوکسی سنگ نیاز باشد. همچنین این که در سطح زیرکار چه ماده ای به کار رفته باشد نیز می تواند در نوع و مقدار چسب مورد نیاز تاثیر گذار باشد.
شما می توانید برای اطلاع دقیق از انواع مختلف چسب سنگ اپوکسی و همچنین دریافت قیمت چسب اپوکسی سنگ با مشاوران ما در عمران مدرن در ارتباط باشید.
قیمت چسب اپوکسی سنگ معمولا از سایر چسب هایی که برای اتصال به کار می رود مانند چسب سرامیک و کاشی بیشتر است. دلیل آن هم به ویژگی های آن بر می گردد. معمولا چسب سنگ دارای مقاومت کششی و فشاری بیشتری نسبت به سایر چسب های اتصال دهنده است که در صنعت ساختمان سازی به کار می رود.
قیمت چسب سنگ وابسته به عواملی مانند تولید کننده ی چسب و برند آن، کیفیت مواد شیمیایی به کار رفته در محصول و حجم بسته ی چسب اپوکسی سنگ می باشد.
از سایر عوامل تاثیرگذار بر قیمت چسب سنگ اپوکسی می توان به هزینه های جانبی مانند هزینه ی باربری و التهابات بازار اشاره کرد.
به طور کلی و برای بهار 1403، می توان انتظار بازه ی قیمتی 70 تا 200 هزار تومان را داشت.
از عواملی که باعث فراگیری استفاده از چسب سنگ اپوکسی در مقایسه با روش های قدیمی تر اتصال مصالح مانند ملات سیمانی شده است، می توان به صرفه بودن قیمت چسب سنگ اپوکسی را نام برد.
یکی از عواملی که نیاز است از آن اطلاع داشته باشید تا بتوانید قیمت چسب اپوکسی سنگ را محاسبه کنید، مقدار چسب مورد نیاز برای هر متر مربع سنگ یا سرامیک می باشد. به طور معمول برای هر متر مربع از سطح، به 1.5 کیلوگرم از چسب سنگ اپوکسی نیاز است. توجه داشته باشید که این میزان بر اساس خلل و فرج موجود در سنگ و سطح می تواند تغییر کند.
اپوکسی یک نوع پلیمر گرماسخت است که از ترکیب دو جزء اصلی اپوکساید رزین و سخت کننده ها که به هاردنر معروف هستند، تشکیل می شود. رزین اپوکسی ها مولکول های تک واحدی هستند که از اتصال آن ها مولکول های بزرگ پلیمر تشکیل می شود. در واقع اپوکسی یک نوع پلیمر است که به دلیل ساختار مولکولی که دارد، دارای خاصیت ارتجاعی می باشد. رزین های اپوکسی با واکنش شیمیایی و یا با ترکیب شدن با سایر مواد و سپس حرارت زیاد، سخت و محکم می شوند.
چسبی که رزین آن بر پایه اپوکسی باشد، با پلیمریزه کردن رزین و مواد افزودنی مختلف که به آن ها هاردنر گفته می شود، ساخته خواهد شد. در این محصولات رزین با یک کاتالیزور خاص مخلوط شده و سپس آماده سازی آن آغاز می شود. از چسب رزین اپوکسی در اتصال موادی مانند چوب، فلز، پلاستیک، سنگ و …. استفاده می شود.
به طور کلی چسب اپوکسی در دو دسته ی تک جزئی و دو جزئی قرار می گیرد. اپوکسی های تک جزئی زودتر آماده خواهد شد و زودتر هم خشک می شوند. از طرف دیگر اپوکسی های دو جزئی بسیار مستحکم تر از اپوکسی های تک جزئی هستند.
اپوکسی های تک جزئی در صنایع، کاربرد های زیادی دارند اما به دلیل حرارت زیادی که دارند در ساخت و ساز استفاده نمی شوند. از رزین ها تک جزئی در قطعات الکترونیکی، سیستم های هشدار حملات موشکی، تجهیزات پزشکی و تلسکوپ های فروسرخ استفاده می شود.
اپوکسی های دو جزئی از ترکیب رزین و یک ماده ی سخت کننده مانند فولاد ساخته می شود که پس از 24 ساعت یک ماده ی بسیار محکم و سخت مانند یک بتونه به وجود می آید. از اپوکسی های دو جزئی در صنایعی مانند خودروسازی، هوانوردی، قایق سازی و ساختمان سازی استفاده می شود. گاهای به اپوکسی دو جزئی، چسب اپوکسی دوقلو نیز گفته می شود.
در بخش های قبل راجب ماهیت اپوکسی و چیستی چسب اپوکسی توضیح دادیم. نکته ای که نیاز است به آن توجه داشته باشید نوع ماده ی به کار رفته در چسب است و چسب اپوکسی دارای انواع مختلفی می باشد. در واقع چسب های اپوکسی با توجه به کاربرد های مختلفی که دارند، دارای انواع مختلفی نیز می باشند. هر کدام از چسب های اپوکسی برای کاربرد های خاصی طراحی و ساخته شده اند. بر اساس نوع کاربرد انواع چسب اپوکسی ، می توان آن ها را به دسته های زیر تقسیم بندی کرد:
چسب اپوکسی سنگ یک چسب دوجزئی بر پایه ی رزین اپوکسی می باشد که برای چسباندن قطعات سنگی در صنایع ساخت و ساز، در منازل و برای نماکاری مورد استفاده قرار می گیرد. تا پیش از ورود چسب سنگ اپوکسی به بازار و صنعت ساختمان، برای نصب سنگ ها و سرامیک ها از ملات سنتی سیمانی استفاده می شد. پس از ورود چسب اپوکسی سنگ به بازار، این محصول جانشین روش های قدیمی شد و از آن برای نصب سنگ و سرامیک بهره گرفته شد. از این رو علاوه بر چسب اپوکسی سنگ ، به آن چسب اپوکسی سرامیک نیز گفته می شود.
همان طور که در بخش های قبل اشاره شد، در صنعت ساختمان از انواع دو جزئی چسب اپوکسی استفاده می شود. در واقع چسب سنگ اپوکسی از دو جزء اپوکسی و هاردنر تشکیل شده است و فاقد حلال است. این محصول در برابر رطوبت و دما بسیار مقاوم است و به دلیل چسبندگی بسیار بالایی که دارد، در طول زمان باعث افتادگی سنگ نخواهد شد.
چسب سنگ اپوکسی دارای ویژگی های فیزیکی و شیمیایی فوق العاده ای می باشد. این چسب دارای چسبندگی فوق العاده بالایی می باشد و می توان از آن بر روی انواع سطوح عمودی و افقی استفاده کرد. همچنین این محصول برای اجرا بر روی انواع سطوح سنگی و بتنی مناسب است. چسب سنگ اپوکسی در برابر سایش و ضربه بسیار مقاوم است و می تواند از شکستگی سنگ جلوگیری کند. همچنین در برابر مواد شیمیایی مقاوم است و سنگ را از فرسایش حفظ می کند و باعث جلوگیری از واکنش پذیری آن خواهد شد.
از عوامل دیگری که موجب جذابیت و فراگیری آن و استفاده از این محصول در پروژه های ساخت و ساز شده است، مناسب بودن قیمت چسب اپوکسی سنگ است.
در ادامه مراحل استفاده از چسب اپوکسی سنگ را توضیح می دهیم.
برای مطالعه بیشتر:
در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…
جوشکاری استاندارد و اصولی برای ایجاد اتصالات مقاوم و پایدار در ساخت اسکلت های فلزی،…
تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…
وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…
ساختمان های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف پذیری در…
آهن از اصلی ترین مصالح اسکلت های فلزی است که به طور مستقیم استحکام و…