استعلام قیمت
ثبت درخواست
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

بتن پاششی

بتن پاششی

بتن یکی از مهم ترین و پر کاربرد ترین مصالح ساختمانی در پروژه های عمرانی است. امروزه اجرای بتن با روش های مختلف انجام شده و هر یک از این روش ها به طور مسقیم بر روی مقاومت و ویژگی های بتن تاثیر می گذارد. بتن پاششی یا شاتکریت یکی از انواع معروف و شناخته شده این مصالح است. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که بتن شاتکریت چیست ، چه مزایایی دارد و در چه زمینه هایی مورد استفاده قرار می گیرد.

هزینه بتن پاششی

هزینه های لازم برای انجام بتن پاششی به عوامل مختلف و متعددی بستگی دارد. که برخی از مهم ترین آن ها عبارت اند از:

  • نوع شاتکریت (تر یا خشک)
  • نوع شاتکریت که برای پروژه خود انتخاب می کنید، به طور مستقیم بر روی هزینه بتن پاششی تاثیر می گذارد. به طور کلی شاتکریت تر هزینه بیشتری به همراه خواهد دشت.
  • کیفیت و نوع مواد اولیه
  • در بتن پاششی از موادی همچون سنگ دانه، سیمان، آب و مواد افزودنی استفاده می شود. به هر میزانی که این مواد کیفیت بالاتری داشته باشند، به همان اندازه نیز قیمت نهایی بتن پاششی افزایش می یابد.
  • حجم پروژه
  • هر چقدر که پروژه بزرگ تری داشته باشید، به بتن پاششی بیشتری نیاز بوده و به همان میزان نیز هزینه های این کار افزایش می یابد.
  • دستمزد نیروی کار
  • برای محاسبه هزینه های بتن پاششی باید دستمزد نیروی انسانی و تکنسین هایی که این کار را انجام می دهند هم در نظر بگیرید.

شرکت عمران مدرن با تکیه بر تجربه و دانش چندین ساله خود در اجرای پروژه های عمرانی، مفتخر است تا پروژه بتن پاششی شما را با بهترین کیفیت و اقتصادی ترین قیمت انجام دهد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی از خدمات اجرای بتن شاتکریت شرکت عمران مدرن با شماره ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ تماس بگیرید.

بتن شاتکریت چیست

بتن پاششی یا شاتکریت به نوعی از بتن گفته می شود که توسط هوای فشرده و تحت فشار بالا به سطح مورد نظر پاشیده می شود. در اجرای آن هیچ گونه نیازی به قالب بندی سنتی نیست. بتن پاششی مزایای متعددی همچون قدرت چسبندگی، سرعت بالای اجرا و کاهش هزینه های مربوط به قالب بندی را به همراه دارد، به همین دلیل نیز در انواع پروژه های عمرانی مورد استفاده قرار می گیرد.

بتن پاششی
اجرای شاتکریت

انواع بتن پاششی

روش هایی که برای تولید بتن شاتکریت مورد استفاده قرار می گیرد، به دو نوع شاتکریت تر و شاتکریت خشک طبقه بندی می شود. امروزه شاتکریت تر به دلیل برخورداری از مزایا و ویژگی های متعدد، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. به طوری که در بیش از ۶۰ درصد پروژه های عمرانی شاتکریت تر ترجیح داده می شود.

شاتکریت یا بتن پاششی خشک

در روش بتن پاششی یا شاتکریت خشک، در ابتدا سیمان و سنگدانه‌ های خشک با نسبت های مناسب با هم دیگر ترکیب شده و پس از آن با استفاده از یک شلنگ مخصوص به نازل انتقال داده می شوند. سپس در هنگام خروج این ترکیب از نازل، آب به آن ها افزوده می شود تا از این طریق بتن مد نظر ساخته شود. در روش بتن پاششی خشک، میزان آب اضافه شده به مخلوط اهمیت بالایی داشته و کیفیت نهایی بتن را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل نیز لازم است تا اپراتور با دقت و حساسیت بالایی، میزان آب اضافه شده به ترکیب مد نظر را کنترل کند.

از بتن پاششی خشک می توان در تونل ‌سازی و معادن، ترمیم سازه‌ های بتنی، پایداری شیب ‌ها و دیواره‌ های خاکی و مناطق دور افتاده و بدون دسترسی به بتن آماده استفاده کرد.

بتن پاششی یا شاتکریت
اجرای بتن پاششی

مزایا و معایب بتن پاششی خشک

بتن پاششی خشک مزایا و فواید بسیاری دارد که برخی از مهم ترین آن ها شامل قابلیت تنظیم میزان آب در حین اجرا، مناسب برای مناطق با دسترسی دشوار، ماندگاری بیشتر در قیاس با شاتکریت تر می باشد.

همچنین این روش معایبی همچون ایجاد گرد و غبار زیاد، مصرف سیمان بیشتر، نیاز به افراد متخصص در امر پاشیدن بتن، چسبندگی کمتر نسبت به شاتکریت تر و  هدر رفت بیشتر مواد در صورت عدم کنترل صحیح هنگام پاشش را به همراه دارد.

شاتکریت یا بتن پاششی تر

در شاتکریت یا بتن بتن پاششی تر، در ابتدا سیمان، سنگ دانه، مواد افزودنی و آب در کارخانه یا محل پروژه با هم دیگر مخلوط شده و بتن به صورت آماده به نازل انتقال داده می شود. پس از آن این بتن به سطوح مورد نظر پاشیده می شود. این کار با استفاده از هوای فشرده و در اثر فشار بالا انجام می شود. شاتکریت تر در زمینه هایی همچون ساخت استخر ها و مخازن آبی، پوشش های داخلی و خارجی تونل ها، تقویت سازه های بتنی و ساخت لاینینگ سد ها و کانال ها مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایا و معایب بتن پاششی تر

مهم ترین مزایای بتن پاششی تر شامل چسبندگی بالا به سطوح، ایجاد کم تر گرد و غبار نسبت به شاتکریت خشک، سرعت اجرای بیشتر، کیفیت یکنواخت تر و کاهش نیاز به نیروی انسانی است.

همچنین نیاز به تجهیزات بیشتر، محدودیت در حمل ‌و نقل و هزینه بالاتر نسبت به شاتکریت خشک را می توان از معایب شاتکریت تر دانست.

بتن پاششی
شاتکریت تر

شاتکریت تر بهتر است یا شاتکریت خشک؟

انتخاب یک نوع مناسب در مقایسه بتن پاششی یا شاتکریت تر و خشک به عوامل مختلف همچون نیاز های اجرایی، شرایط محیطی و نوع پروژه بستگی دارد. به طور کلی شاتکریت خشک برای پروژه هایی که در مناطق دور افتاده واقع شده اند و ترمیم های کوچک سازه ها، مناسب هستند. از طرف دیگر شاتکریت تر برای اجرای سریع، بتن پاشی به سطوح وسیع و … انتخاب بهتری است. از این رو به شما توصیه می کنیم تا مطابق با پروژه خود و نیاز هایی که دارید، یک نوع مناسب از شاتکریت خشک یا تر را انتخاب کنید.

کاربرد های بتن شاتکریت چیست؟

بتن پاششی یا شاتکریت در زمینه های مختلف و متعددی مورد استفاده قرار می گیرد که برخی از رایج ترین آن ها عبارت اند از:

  • تونل سازی و معادن
  • بتن شاتکریت مصالح بسیار مناسبی برای تقویت دیواره ها و پیشگیری از ریزش آن ها است. به طور کلی می توان از بتن پاششی با هدف افزایش ایمنی تونل ها و فضا های زیر زمین استفاده کرد.
  • مقاوم سازی و ترمیم سازه ها
  • بتن پاششی یکی از بهترین و ایده آل ترین مصالح برای مقاوم سازی و ترمیم سازه ها بوده و با اهدافی همچون تقویت پل‌ ها، ساختمان‌ ها و سازه‌ های بتنی آسیب ‌دیده مورد استفاده قرار می گیرد.
  • پایداری شیب ها و گود برداری ها
  • در انواع پروژه های عمرانی مختلف برای جلوگیری از ریزش خاک و تثبیت دیواره‌ های حفاری شده از بتن پاششی استفاده می شود.
  • ساخت استخر ها و مخازن آبی
  • می توان برای ایجاد پوشش ضد آب و مقاوم در برابر نشت آب از شاتکریت استفاده کرد.
  • لاینینگ سد ها و کانال‌ ها
  • شاتکریت برای افزایش مقاومت سد ها و کانال های آبی و کاهش نفوذ پذیری آن ها مورد استفاده قرار می گیرد.
  • ساخت دیوار های بتنی و نماهای معماری
  • بتن شاتکریت به وفور در ایجاد سطوح مقاوم و تزیینی در ساختمان ‌ها و فضا های شهری مورد استفاده قرار می گیرد.
بتن پاششی

نکات فنی اجرای بتن شاتکریت چیست؟

در هنگام اجرای شاتکریت بهتر است تا نکات اجرایی زیر را در نظر بگیرید.

  • سطحی که قصد بتن پاشی را دارید، باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی و آلاینده دیگری باشد.
  • در اجرای شاتکریت تر باید نسبت آب به سیمان بهینه باشد. همچنین در روش شاتکریت خشک، تنظیم دقیق آب در نازل اهمیت بسیار بالایی دارد.
  • برای جلوگیری از جداشدگی دانه ها و اطمینان پیدا کردن از پاشش یکنواخت بتن، باید فشار کافی در کمپرسور هوا تأمین شود.
  • در هنگام بتن پاشی بایستی نازل در زاویه ۹۰ درجه نسبت به سطح قرار بگیرد. همچنین فاصله مناسب نازل از سطح بین ۱ تا ۲ متر است. این کار از هدر رفت مصالح جلوگیری می کند.
  • اجرای بتن پاششی بایستی در چند لایه نازک انجام شود. این کار از ترک خوردگی و افت کیفیت بتن جلوگیری می کند.
  • بعد از اجرای شاتکریت، سطح بتن بایستی به درستی عمل آوری شود. این کار شامل مرطوب نگه داشتن سطح بتن و جلوگیری از خشک شدن سریع آن می باشد.

با رعایت نکات گفته شده بتن پاششی کیفیت بسیار بالایی داشته و شما به نتایج مطلوب و مد نظر خود می رسید.

سخن پایانی

بتن شاتکریت به دلیل مزایای متعددی که دارد در زمینه های مختلف از پروژه های عمرانی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر شما هم در پروژه خود به اجرای بتن پاششی نیاز داشته باشید، می توانید صفر تا صد کار خود را به شرکت عمران مدرن بسپارید. مجموعه عمران مدرن با بهره گیری از جدید ترین و بروز ترین تکنولوژی ها و با استفاده از دستگاه های مدرن اجرای بتن پاششی یا شاتکریت را با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت انجام می دهد. برای مشاوره و اجرای بتن پاششی در پروژه خود تنها کافی است تا با شماره ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ تماس بگیرید.

برای مطالعه بیشتر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: اولین نفر باشید!