استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

بتن ریزی سقف عرشه فولادی

بتن ریزی سقف عرشه فولادی
بتن ریزی سقف عرشه فولادی

بتن ریزی سقف عرشه فولادی یکی از مراحل اساسی در اجرای این نوع سقف است؛ چرا که اجرای دقیق مرحله بتن ریزی، نقش کلیدی در تامین استحکام و پایداری سقف عرشه فولادی ایفا می کند. بنابراین آگاهی کامل از نحوه بتن ریزی سقف عرشه فولادی و نکات مهم این مرحله حائز اهمیت می باشد. از طرفی نحوه محاسبه بتن سقف عرشه فولادی از مباحثی است که باید به طور دقیق به آن توجه شود. چرا که یک اشتباه کوچک در محاسبات می تواند به مراتب هزینه های بیشتری برای پروژه ها ایجاد نماید. به همین جهت در این مقاله از عمران مدرن به بررسی جامع بتن ریزی سقف عرشه فولادی که یکی از مراحل اجرای سقف عرشه فولادی است، خواهیم پرداخت.

سقف عرشه فولادی چیست

در ابتدای بحث بتن ریزی سقف عرشه فولادی ، بهتر است با این سقف و اجزای آن آشنایی داشته باشید. به همین منظور در این بخش به اجزای سقف عرشه فولادی خواهیم پرداخت. در واقع سقف عرشه فولادی سقفی است که از ترکیب ورق فولادی گالوانیزه، برش گیر فولادی، آرماتور و بتن ساخته می شود. ورق ‌های فولادی گالوانیزه به شکل ذوزنقه تولید شده و به‌ عنوان قالب دائمی عمل می ‌کنند. در اجرای سقف عرشه فولادی از برش گیر ها برای برقراری اتصال ایمن بین بتن و ورق فولادی استفاده می‌ شود. شبکه‌ بندی میلگرد ها جهت افزایش مقاومت کششی بتن در سقف تعبیه می‌ شود. به طور کلی سقف عرشه فولادی در دسته بندی سقف های کامپوزیتی قرار دارد که علاوه بر کاهش وزن سقف به استحکام آن می افزاید.

بتن ریزی سقف عرشه فولادی
آماده سازی سقف عرشه فولادی

مراحل بتن ریزی سقف عرشه فولادی

اکنون که از ساختار سقف عرشه فولادی و نحوه عملکرد هر یک از اجزای آن مطلع هستید، بهتر است با یکی از مراحل اصلی اجرای این سقف یعنی بتن ریزی سقف عرشه فولادی آشنا شوید. بتن ریزی این سقف مراحل زیر را شامل می شود.

آماده ‌سازی اولیه

در اولین گام از اجرای عرشه فولادی و بتن ریزی باید تراز بودن ورق ‌هایی که بر روی تیرچه های سازه قرار می گیرند، بررسی شود. همچنین می بایست از نصب صحیح برش گیرها و جوشکاری کامل آن ‌ها مطمئن شد. لازم به ذکر است که برای اتصال بهتر بتن به ورق فولادی، می توان از برش گیر های گل میخ کلاهک دار استفاده کرد. این قطعات قبل از بتن ریزی نصب می ‌شوند و اتصال مکانیکی بین بتن و فولاد را بهبود می ‌بخشند. علاوه بر این موارد، بررسی کردن تمیزی سطح ورق‌ های فولادی و رفع هرگونه آلودگی از آن ها، در این مرحله الزامی است.

بتن ریزی سقف عرشه فولادی
نصب گل میخ قبل از بتن ریزی سقف عرشه فولادی

ساخت بتن مناسب

پس از آماده سازی اولیه نوبت به ساخت بتن می رسد. بتن مورد استفاده باید از نوع مناسب با مقاومت فشاری مشخص (معمولاً ۲۵ تا ۳۰ مگاپاسکال) باشد. استفاده از افزودنی های بتن مانند روان ‌کننده‌ ها جهت بهبود کارایی بتن توصیه می ‌شود. بتن باید توسط پمپ‌ های مخصوص به محل پروژه منتقل گردد. فرآیند ریختن بتن به‌ صورت یکنواخت و در یک جهت انجام گیرد تا از ایجاد تنش ‌های غیرمجاز جلوگیری شود.

ویبره کردن بتن و عمل آوری

یکی از مراحل مهم در بتن ریزی سقف عرشه فولادی ویبره کردن و عمل آوری بتن است. استفاده از ویبراتور برای حذف حباب‌ های هوا و افزایش تراکم بتن ضروری است و باید به دقت انجام شود؛ چرا که ویبره بیش از حد باعث جداشدگی دانه‌ ها خواهد شد. پس از اتمام بتن ‌ریزی و ویبره کردن، سطح بتن باید تا زمان گیرش نهایی مرطوب نگه داشته شود. استفاده از گونی خیس یا پوشش‌ های پلاستیکی برای جلوگیری از تبخیر سریع آب توصیه می ‌شود.

بتن ریزی سقف عرشه فولادی
بتن ریزی و عمل آوری سقف عرشه فولادی

محاسبه بتن سقف عرشه فولادی

برای محاسبه حجم بتن مورد نیاز، باید ضخامت بتن و مساحت سقف را بدانید. انجام مراحل زیر جهت محاسبه بتن سقف عرشه فولادی الزامی است.

  1. اندازه‌ گیری مساحت سقف: از طریق اندازه ‌گیری طول و عرض دهانه ‌ها مساحت سقف را به ‌دست آورید.
  2. تعیین ضخامت بتن: معمولاً ضخامت بتن در نقشه‌ های اجرایی مشخص می‌ شود و بسته به نوع طراحی، بین ۵ تا ۱۰ سانتی ‌متر است.
  3. محاسبه حجم بتن: با ضرب مساحت سقف در ضخامت بتن، حجم کل بتن مورد نیاز به ‌دست می ‌آید. حجم به ‌دست آمده، به متر مکعب بیان می‌ شود.
  4. در نظر گرفتن ضایعات: اغلب ۵ تا ۱۰ درصد به حجم محاسبه شده اضافه می ‌شود تا ضایعات و خطاهای احتمالی پوشش داده شود.
بتن ریزی سقف عرشه فولادی

نکات مهم در بتن ریزی سقف عرشه فولادی

بتن ‌ریزی باید در شرایط آب و هوایی مناسب انجام شود و از انجام آن در دمای بسیار بالا یا بسیار پایین اجتناب گردد. از دیگر نکات مهم و قابل توجه در بتن ریزی سقف عرشه فولادی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • کنترل ضخامت بتن: رعایت ضخامت بتن مطابق با نقشه‌ های اجرایی و استانداردهای طراحی الزامی است.
  • ایمنی کارگاه: در حین بتن ‌ریزی، اطمینان از استحکام تجهیزات، ضروری است.
  • ایمنی نیروی کار: کارکنان باید از تجهیزات ایمنی فردی مانند کلاه ایمنی و دستکش استفاده کنند.

جمع‌ بندی

بتن ‌ریزی سقف عرشه فولادی یکی از مراحل مهم در اجرای این نوع سقف است که تاثیر مستقیم بر کیفیت و دوام سازه دارد. رعایت نکات فنی و ایمنی در این فرآیند می ‌تواند از بروز مشکلات آینده جلوگیری کرده و عملکرد بهینه سازه را تضمین نماید. اجرای سقف عرشه فولادی، گامی موثر در جهت مدرن ‌سازی صنعت ساختمان است. تنها کافیست جهت اجرای اسکلت فلزی و همچنین اجرای سقف عرشه فولادی با کارشناسان عمران مدرن از طریق شماره تلفن ۶۲۹۹۹۶۷۵-۰۲۱ تماس بگیرید.

برای مطالعه بیشتر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

0

امتیاز کاربران: اولین نفر باشید!