استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

هندهول بتنی

هندهول بتنی
هندهول بتنی

هندهول بتنی یکی از رایج ‌ترین انواع هندهول است که به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار، رطوبت، مواد شیمیایی و تغییرات دمایی، انتخاب مناسبی برای بسیاری از پروژه‌ ها به شمار می آید. هندهول به یک محفظه مستحکم از جنس بتن مسلح گفته می شود که امکان دسترسی به تجهیزات زیرزمینی مانند کابل ‌های برق، لوله ‌های زهکشی و سیستم‌ های فیبر نوری را فراهم می سازد. بتن مسلح به عنوان ماده اصلی ساخت هندهول، استحکام و دوام طولانی ‌مدت آن را تضمین می‌ کند. هندهول بتنی با توجه به عوامل مختلفی مانند ابعاد، عمق دفن، بارگذاری و شرایط محیطی انتخاب می شود. برای اطلاع از سایر ویژگی ها، کاربرد ها و قیمت هندهول بتنی تا انتهای این مقاله همراه عمران مدرن باشید.

قیمت هندهول بتنی

یکی از موارد قابل توجه در خرید هندهول بتنی ، قیمت این قطعات است. قیمت هندهول بتنی از ۱۳۰,۰۰۰ تومان تا ۴۵۰,۰۰۰ تومان متغیر می باشد. به طور کلی، قیمت هندهول بتنی با توجه به ابعاد هندهول، ضخامت دیواره، نوع بتن و آرماتور مصرفی، نوع درب، تعداد و قطر سوراخ های عبور کابل، عمق دفن و شرکت سازنده تعیین می شود. هرچه ابعاد هندهول بزرگتر باشد، مقدار بتن مصرفی و در نتیجه قیمت آن بیشتر خواهد بود. ضخامت دیواره هندهول بر اساس بارگذاری و شرایط محیطی تعیین می ‌شود و هرچه ضخامت بیشتر باشد، قیمت بالاتر می‌ رود. نوع بتن مصرفی (مقاومت فشاری، نوع سیمان و افزودنی‌ ها) بر قیمت تمام شده تأثیرگذار است. جنس درب و دریچه هندهول (چدن، فولاد، کامپوزیت) و ابعاد آن بر قیمت نهایی دخیل است. تعداد و قطر سوراخ‌ های تعبیه شده در دیواره هندهول نیز بر قیمت تاثیر می گذارد.

همچنین عمق دفن هندهول با مقدار بتن مصرفی و در نتیجه قیمت آن رابطه مستقیم دارد. هزینه‌ های تولید و حمل و نقل در مناطق مختلف متفاوت است و بر قیمت نهایی تأثیر می ‌گذارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت هندهول بتنی ، با عمران مدرن تماس حاصل فرمایید. عمران مدرن پلتفرم تامین کننده کالا و خدمات ساختمانی است. برای خرید انواع قطعات بتنی از جمله کول بتنی، جدول بتنی، دیوار پیش ساخته بتنی و کانیو بتنی می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

هندهول بتنی
هندهول مکعبی

هندهول بتنی چیست

در پاسخ به سوال هندهول بتنی چیست باید بگوییم، هندهول بتنی یک محفظه مستحکم از جنس بتن مسلح یا غیر مسلح است که به‌ عنوان نقطه دسترسی به تجهیزات زیرزمینی مانند کابل ‌های برق، لوله ‌های زهکشی و سیستم‌ های فیبر نوری به کار می ‌رود. طراحی این نوع هندهول‌ ها به گونه ‌ای است تا مقاومت بالایی در برابر فشارهای وارده از خاک، بارهای ترافیکی و عوامل محیطی داشته باشند. هر هندهول بتنی از یک بدنه، درب و ترمیناتور تشکیل شده است که در ادامه به توضیح هر یک از این اجزا می پردازیم.

بدنه هندهول بتنی

بدنه این قطعات از بتن با مقاومت بالا که توسط آرماتور های فولادی مسلح شده است، ساخته می شود. اصولا بدنه هندهول بتنی از چهار وجه جانبی و یک وجه کف تشکیل می شود. البته اگر در محل نصب هندهول، یک لایه بتن مگر اجرا شود؛ برای جلوگیری از افزایش هزینه های ساخت و همچنین سهولت نصب از هندهول های بدون کف استفاده می شود. بدنه هندهول بتنی در دو نوع ترافیکی و غیر ترافیکی طراحی و تولید می گردد. از نوع ترافیکی جهت نصب در معابر وسایل نقلیه و از نوع غیر ترافیکی جهت نصب در سایر نقاطی که امکان عبور وسایل نقلیه یا بارهای سنگین وجود ندارد، استفاده می شود. بر اساس نشریه ۱۳۹ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، هندهول بتنی ترافیکی برای تحمل بار متمرکز ۸ تن و همچنین تحمل فشار جانبی خاک ناشی از بارهای ترافیکی طراحی و ساخته می شود.

همچنین در طراحی این قطعات، اثرات ضربه ناشی از بارهای ترافیکی مد نظر قرار گرفته و ضریب افزایش بار مربوطه اعمال می گردد.

هندهول بتنی
هندهول بتنی با ابعاد مکعبی شکل

ترمیناتور هندهول بتنی پیش ساخته

در بدنه هندهول بتنی ، تعدادی سوراخ با قطر سفارشی جهت امکان عبور کابل تعبیه می گردد. به طور پیش فرض در هر وجه از هندهول، ۲ سوراخ با قطر ۷۵ میلیمتر جایگذاری می شود. کلیه سوراخ های تعبیه شده بر روی بدنه، توسط یک درپوش pvc پوشیده می شوند. از آنجایی که از تمامی این سوراخ ها کابل عبور داده نمی شود، تنها برخی از سوراخ ها باز شده و مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

در هندهول مجهز به کف، اغلب یک سوراخ زهکشی در کف با قطر ۵۰ میلیمتر تعبیه می گردد تا امکان خروج آب های ورودی به آن ها فراهم شود. این سوراخ از تجمع آب یا هر گونه سیال در کف جلوگیری کرده و از بروز خسارات احتمالی نیز پیشگیری می کند. بارگیری، تخلیه و نصب بدنه هندهول، از دو روش تعبیه سوراخ یا قلاب فولادی امکان پذیر است. در روش اول دو سوراخ در دو وجه کناری بدنه قرار دارد و زنجیر فولادی جرثقیل از آن عبور داده می شود. در روش دوم نیز، یک تا سه عدد قلاب فولادی در کف قرار داده شده و از طریق آن ها هندهول بارگیری، تخلیه و نصب می گردد.

درب هندهول بتنی

برای پوشش روی هندهول از درب های تمام بتنی استفاده می شود. در شرایطی که لازم است درب قابلیت تحمل بار ترافیکی را داشته باشد، استفاده از درب های بتنی بهترین راهکار است. اما از آنجایی که این درب ها سنگین هستند، دسترسی به داخل هندهول بتنی دشوار می گردد. از این رو برای حل این مشکل، از درب های بتنی با دریچه چدنی استفاده می شود. این دریچه ها بر روی درب تعبیه می شوند تا دسترسی به داخل هندهول آسان گردد. جنس دریچه می تواند چدنی یا کامپوزیتی باشد. دریچه های چدنی ارزانتر از دریچه های کامپوزیتی هستند اما امکان سرقت آن ها وجود دارد. قطر دریچه های چدنی طبق سفارش قابل تغییر است اما اغلب قطر آن ها، ۶۰ سانتی متر می باشد.

درب تمام بتنی مشابه بدنه هندهول، کاملا از بتن مسلح ساخته می شود و البته ضخامت و نوع آرماتور بندی این درب ها به وضعیت ترافیک روی درب بستگی دارد. بارگیری و نصب این درب ها نیز از قلاب هایی که بر روی درب قرار دارد، امکان پذیر است. این قلاب ها به دو صورت مخفی و نمایان اجرا می شوند. استفاده از قلاب های مخفی، مزاحمتی برای حرکت بر روی درب ایجاد نخواهد نمود. از مزایای درب های تمام بتنی می توان به برای تحمل بار ترافیکی، دوام و عمر طولانی، عدم امکان سرقت درب به علت وزن زیاد اشاره کرد.

هندهول بتنی
درب هندهول بتنی با دریچه چدنی

ویژگی ها‌ و مزایای هندهول بتنی

همانطور که از نام هندهول بتنی مشخص است، این قطعات با بتن ساخته می شوند. بتن نیز به‌ عنوان ماده‌ ای بادوام و مستحکم، هندهول را در برابر بارهای سنگین مانند وسایل نقلیه یا خاک مقاوم می ‌سازد. عمر طولانی از مزایای هندهول ‌های بتنی به شمار می آید. اگر این قطعات به طرز صحیح و اصولی طراحی شوند تا مدت ها قابل بهره برداری بوده و در برابر شرایط محیطی مانند رطوبت و خوردگی مقاوم هستند. هندهول های بتنی قابلیت این را دارند تا در ابعاد و اشکال متنوع با توجه به نیاز پروژه ساخته شوند. همچنین این قطعات به عنوان عایق حرارتی و الکتریکی نیز عمل می کنند. بتن بکار رفته در ساخت این قطعات به دلیل خواص غیر رسانایی که دارد، امنیت بیشتری برای کابل‌ ها و تجهیزات داخلی فراهم می ‌کند.

البته اگرچه سنگین هستند اما به ‌دلیل طراحی مدولار، نصب آن‌ ها با استفاده از تجهیزات مناسب آسان است.

نصب و نگهداری هندهول بتنی چگونه است؟

ابتدا بر اساس ابعاد هندهول و طراحی پروژه، یک محل مناسب حفر و یک لایه بتنی یا شنی برای جلوگیری از نشست ایجاد می شود. سپس هندهول بتنی به‌ کمک جرثقیل یا تجهیزات مناسب، بر روی محل مورد نظر قرار گرفته و نصب می شود. در ادامه، خاک اطراف برای افزایش استحکام و تثبیت، فشرده‌ سازی شده و در نهایت درب مورد نظر، نصب می گردد.

به منظور نگهداری از هندهول های بتنی، لازم است درب‌ ها، اتصالات و وضعیت داخلی هندهول به صورت دوره ای بررسی شود. این بازرسی باید برای جلوگیری از تجمع آب یا هرگونه آلودگی درون هندهول انجام گردد. همچنین ترک‌ های احتمالی برای افزایش طول عمر باید ترمیم شوند.

کاربردهای هندهول بتنی

هندهول های بتنی در موارد زیر کاربرد دارند:

  1. شبکه برق؛ جهت دسترسی به کابل ‌های برق فشار قوی و ضعیف
  2. شبکه مخابرات؛ برای دسترسی به کابل ‌های مخابراتی و فیبر نوری
  3. شبکه آب؛ به منظور دسترسی به شیرآلات و اتصالات شبکه آب
  4. شبکه گاز؛ جهت دسترسی به شیرآلات و اتصالات شبکه گاز
  5. شبکه فاضلاب؛ برای دسترسی به لوله‌ های فاضلاب و بازدید از آن ها
هندهول بتنی
درب هندهول بتنی

عوامل موثر در انتخاب هندهول بتنی کدامند؟

در انتخاب هندهول می بایست به نکات زیر دقت کرده و بر اساس آن ها نسبت به خرید هندهول بتنی اقدام نمایید.

  • ابعاد هندهول: با توجه به تعداد کابل ‌ها و لوله‌ هایی که قرار است در داخل هندهول قرار گیرند، ابعاد هندهول را در نظر بگیرید.
  • عمق دفن: بسته به نوع شبکه و شرایط خاک، عمق دفن هندهول را تعیین نمایید.
  • بارگذاری: هندهول باید بتواند بارهای ناشی از ترافیک و خاک را تحمل کند.
  • شرایط محیطی: رطوبت، دمای خاک و وجود مواد شیمیایی در انتخاب نوع بتن و آرماتور نیز موثر است.

جمع بندی

هندهول‌ بتنی به دلیل مقاومت بالا و دوام طولانی، انتخابی ایده ‌آل برای پروژه ‌های زیرساختی و عمرانی محسوب می شود. اگرچه ممکن است وزن زیاد از معایب هندهول بتنی باشد، اما مزایای متعدد آن مانند استحکام، امنیت و هزینه اقتصادی در بلند مدت باعث شده است که در بسیاری از پروژه ‌ها به‌ عنوان اولین انتخاب مورد استفاده قرار گیرد. جهت خرید هندهول بتنی و استعلام قیمت آن، همین حالا با کارشناسان فروش عمران مدرن تماس بگیرید.

برای مطالعه بیشتر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

0

امتیاز کاربران: 3.73 ( 14 نظر)

۳ نظر

  1. توضیحات عالی و موردنیاز جوامع عمرانیست

  2. من فکر کنم منهول بیشتر میگن تا هند هول

  3. روزمرگی های یک مهندس عمران

    در مناطقی که سطح تراز آب های زیرزمینی بالاست برای جلوگیری از طولانی شدن زمان اجرای پروژه استفاده از قطعات بتنی پیش ساخته یا همان هند هول توصیه میشه.
    یادمه برای پروژه شبکه جمع آوری فاضلاب در سه شهرک صنعتی برای ساخت منهول ها کارفرما نقشه اجرایی منهول ها را آجری مکعب داده بود که در اجرا بدلیل بارندگی و تراز بالای سطح آب زیرزمینی به مشکل برخوردیم و پیشنهاد تغییر نقشه منهول از آجری به بتن دادیم و از منهول های پیش ساخته بتنی استفاده کردیم که نوعی هند هول محسوب میشه البته اون زمان این واژه کاربرد نداشت،