شاتکریت (Shotcrete) یا بتن پاششی یکی از روش های مدرن در اجرای بتن است که در آن بتن با فشار هوا بر روی سطح مورد نظر پاشیده می شود. این روش به دلیل سرعت اجرای بالا، انعطاف پذیری و کیفیت مناسب، در پروژه های عمرانی از جمله ساختمان سازی، تونل سازی و سازه های زیرزمینی کاربرد گسترده ای دارد. انواع دستگاه شاتکریت به عنوان ابزار اصلی در این فرآیند، نقش کلیدی ایفا می کنند. بنابراین در این مقاله از عمران مدرن به بررسی انواع دستگاه شاتکریت ، ویژگی ها و کاربرد هر یک از آن ها می پردازیم.

قیمت انواع دستگاه شاتکریت
در واقع قیمت انواع دستگاه شاتکریت با توجه به ظرفیت و توان عملکرد، برند سازنده و کیفیت ساخت، مشخصات فنی، شرایط بازار و خدمات پس از فروش متغیر است. به طور مثال هر چه ظرفیت و توان دستگاه شاتکریت بیشتر باشد، قیمت خرید آن بیشتر است. برند و کشور سازنده انواع دستگاه شاتکریت ، در تعیین قیمت نقش به سزایی دارند. برندهای معتبر و شناخته شده دستگاه های خود را با قیمت بیشتری ارائه می دهند اما از نظر دوام و کارایی حرف اول را می زنند. وجود سیستم های خودکار کنترل، تنظیم دقیق نسبت سیمان به آب و سیستم های ایمنی، قیمت نهایی دستگاه شاتکریت را افزایش می دهد. تجهیزات اضافی مانند میکسر، پمپ های بتن و سیستم های کنترل گرد و غبار بر قیمت نهایی تأثیر می گذارند. همچنین دستگاه های مورد استفاده در پروژه های بزرگ و صنعتی معمولاً گران تر هستند.
قیمت انواع دستگاه شاتکریت با توجه به ابعاد، حجم و توان کاری آن تقریبا از ۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰ آغاز می شود. جهت استعلام قیمت دقیق و به روز دستگاه شاتکریت می توانید با کارشناسان عمران مدرن از طریق شماره ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ تماس حاصل فرمایید.
دستگاه شاتکریت خشک پاش
در دستگاه شاتکریت خشک، مواد خشک شامل سیمان، ماسه و سنگ دانه ها مخلوط می شوند و سپس از طریق شیلنگ به نازل منتقل می گردند. در نازل، آب به مخلوط اضافه شده و بتن با فشار هوا بر روی سطح مورد نظر پاشیده می شود. تولید بتن در دستگاه شاتکریت خشک با مصالح سنگی ریز دانه انجام می شود؛ به همین خاطر مقاومت مکانیکی بتن تولیدی با این روش پایین بوده و از این بتن برای ساخت روکش با ضخامت کمتر از ۱۰ سانتی متر در پروژه های تعمیرات استفاده می شود. از دستگاه شاتکریت خشک در تونل سازی، اجرای سازه های نگهبان خاک، تعمیر و تقویت سازه های بتنی استفاده می شود. مهارت اپراتور، سرعت نازل، کنترل میزان آب و روش پاشیدن در کیفیت بتن شاتکریت خشک موثرند.

دستگاه شاتکریت تر پاش
از دیگر انواع دستگاه شاتکریت می توان دستگاه شاتکریت تر را نام برد. در این روش، بتن از قبل در کارخانه یا محل پروژه مخلوط شده و به صورت تر به دستگاه شاتکریت منتقل می شود. سپس بتن از طریق شیلنگ و نازل با فشار هوا بر روی سطح پاشیده می شود. در این روش کیفیت بتن به دلیل مخلوط شدن قبل از پاشش، یکنواخت تر است. این دستگاه در مقایسه با دستگاه خشک پاش، گرد و غبار کمتری تولید می کند. استفاده از دستگاه شاتکریت تر برای پروژه های بزرگ با حجم بتن ریزی بالا مناسب است. به عنوان مثال از روش شاتکریت تر در ساخت دیوارهای بتنی، پروژه های سدسازی، ساخت استخر و مخازن آب می توان کمک گرفت. به طور کلی دستگاه شاتکریت تر پاش قابلیت شاتکریت دیوارهای بتنی تا ضخامت ۵۰ سانتی متر و سقف های بتنی تا ضخامت ۲۰ سانتی متر را دارا می باشد.
انواع دستگاه شاتکریت پیستونی
پاشش مصالح سیمانی از جمله پلاستر و دوغاب و تزریق گروت در پروژه های عمرانی با کمک دستگاه شاتکریت پیستونی امکان پذیر است. این دستگاه به کمپرسور باد مجزا نیاز ندارد و به همین دلیل جایگزین مناسبی برای روش شاتکریت خشک می باشد. از دستگاه شاتکریت پیستونی در انجام نیلینگ، تثبیت خاک و گودبرداری استفاده می شود. به کمک دستگاه پیستونی سرعت اجرای پروژه افزایش یافته و دیگر نیازی به خرج هزینه های اضافی مانند خرید کمپرسور مجزا نمی باشد. انواع دستگاه شاتکریت پیستونی در دو مدل شاتکریت پیستونی برقی و شاتکریت پیستونی دیزلی عرضه می گردد.

انواع دستگاه شاتکریت ماردونی
یکی دیگر از انواع دستگاه شاتکریت ، دستگاه شاتکریت ماردونی است که انتقال مواد سیال، نیمه سیال، مواد خمیری و دوغاب به کمک این دستگاه امکان پذیر است. حمل و نقل این دستگاه آسان بوده و هوای مورد نیاز به وسیله کمپرسور تعبیه شده روی دستگاه تامین می شود. عملکرد دستگاه شاتکریت ماردونی بدین صورت است که آماده سازی ملات از طریق میکسر انجام می شود. سپس مخلوط به دست آمده به کمک روتور و استاتور به سمت شیلنگ خروجی هدایت می شود. در صورتی که فشار پمپ جوابگو و کافی نباشد، با تنظیم استاتور می توان کمبود فشار را جبران کرد.
نحوه انتخاب انواع دستگاه شاتکریت
همانطور که می دانید انواع دستگاه شاتکریت در بازار موجود هستند که عوامل متعددی در انتخاب آن ها تاثیر گذار هستند. پارامتر های مهم و تاثیرگذار در خرید انواع دستگاه شاتکریت به شرح زیر می باشند:
- هزینه های مربوط به خرید و نگهداری دستگاه و آماده سازی مصالح مورد نیاز
- میزان دسترسی به مواد اولیه و تجهیزات
- موقیعت پروژه
- مهارت اپراتور در نحوه کار با دستگاه
- میزان پرت مصالح
عمران مدرن؛ ارائه دهنده انواع دستگاه شاتکریت
با توجه به انواع دستگاه شاتکریت ، انتخاب نوع دستگاه به شرایط پروژه و هزینه های اجرایی بستگی دارد. استفاده از دستگاه های شاتکریت تر به دلیل کیفیت بالاتر، در پروژه های بزرگ تر ترجیح داده می شوند، در حالی که دستگاه های شاتکریت خشک برای پروژه های کوچک تر و فضاهای محدود مناسب ترند. به منظور خرید دستگاه شاتکریت استاندارد و قیمت مناسب، می توانید از طریق عمران مدرن اقدام کنید. عمران مدرن یکی از مراجع معتبر برای خرید مصالح و تجهیزات ساختمانی است. شما می توانید جهت اجرای شاتکریت و دریافت به روز ترین قیمت انواع دستگاه شاتکریت با کارشناسان عمران مدرن از طریق شماره تلفن ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ تماس بگیرید.
برای مطالعه بیشتر:
دیدگاهتان را بنویسید