استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

4 اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی

4 اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی

بدون شک، نورپردازی نقش مهمی در طراحی داخلی و خارجی ساختمان ایفا می نماید. نورپردازی نادرست، ممکن است عیوب موجود در ساختمان، مانند اتصالات لوله های رادیاتور و شوفاژ، سطوح نامنظم و ناهموار روی دیوار و … را بیشتر به نمایش بگذارد. نورپردازی و سیستم روشنایی، علاوه بر نقش اساسی در طراحی و معماری ساختمان، نقش مهمی در سلامت چشم نیز ایفا می نماید. در این مقاله قصد داریم به بررسی 4 اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی ساختمان بپردازیم.

نورپردازی نما

اشتباهات رایج در نورپردازی خطی

در ادامه، به بررسی 4 اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی پرداخته و راهکاری برای جبران اشتباهات رایج در نورپردازی خطی بیان می کنیم.

عدم جای گذاری درست چراغ ها

یکی از 4 اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی ، نصب چراغ در مکان نادرست است که می تواند منجر به ایجاد سایه های نامناسب شود. با این اشتباه، روشنایی اتاق از حالت استاندارد خارج شده و مشکلات بسیاری در نورپردازی پدیدار می شوند. حال باید بدانیم که چگونه از بروز این اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی جلوگیری کنیم.

برای جلوگیری از این مشکل، به طراحی، رنگ دیوارها و فضای داخلی اتاق بسیار توجه کنید. سعی کنید با استفاده از منابع نوری مختلف و قرار دادن آن ها را در نواحی مختلف اتاق، میزان روشنایی، زاویه تابش و میزان پخش نور را در اتاق بررسی و شبیه سازی کنید. همچنین، می توانید جهت دریافت مشاوره و درخواست خدمات نصب و اجرای نورپردازی خطی ، با همکاران ما در عمران مدرن تماس حاصل فرمایید.

4 اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی
نورپردازی خطی سقف

استفاده از نورپردازی متمرکز برای فضاهای عمومی

یکی دیگر از 4 اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی ، استفاده از چراغ با بورد نوری کم، به عنوان نورپردازی اصلی در سقف های کم ارتفاع است.معمولا هنگام انتخاب چراغ، خریداران به ویژگی هایی اعم از زاویه تابش نور توجه نمی ‌کنند، در حالی که این موضوع یکی از تاثیر گذارترین نقش ها را در کیفیت روشنایی و نورپردازی خطی محیط ایفا می کند.

برای جلوگیری از این مشکل، باید به این نکته توجه نمود که زاویه تابش و پخش نور بسیار مهم است. توانایی پخش نور در چراغ هایی که برای نورپردازی عمومی و فضاهای بزرگ استفاده می شوند، بیش تر از 60 درجه است. بهتر است به تفاوت این زاویه با نورپردازی متمرکز که حدود 5 تا 45 درجه است دقت نمایید.

4 اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی
نورپردازی با استفاده از سطوح نوری مختلف

عدم هماهنگی رنگ نور با فضای اتاق

انتخاب رنگ ها در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان بسیار حائز اهمیت می باشند. اینکه باید از نور هایی با رنگ گرم یا سرد استفاده کنید و رنگ چراغ ها با محیط داخلی اتاق همخوانی دارد یا خیر، یکی از اشتباهات رایج در نورپردازی خطی است که بسیاری از کاربران به آن توجه نمی کنند. پس اگر این نکته را رعایت نکنید، ممکن است اتاق شما به یک فضای نامناسب و بی رنگ تبدیل شود.

عوامل زیادی وجود دارند که می توانند دمای رنگ ها را برای یک مکان خاص تعیین کنند. این عوامل ممکن است وابسته به نوع معماری اتاق، رنگ دیوارها و حتی سلیقه شما باشد. برای برطرف کردن این دسته از اشتباهات رایج در نورپردازی خطی ، نمی توانیم راه کار های سریعی ارائه دهیم اما بهتر است به یاد داشته باشید که از چراغ های با رنگ سرد، نورهای با رنگ سفید و آبی تابیده می شود. در حالی که چراغ های با رنگ گرم، نورهای زرد رنگ تابش می کنند.

4 اشتباه جبران ناپذیر در نورپردازی خطی
نورپردازی خطی پذیرایی

استفاده از یک سطح نوری

یکی دیگر از اشتباهات رایج در نورپردازی خطی ، استفاده مطلق از یک سطح نوری می باشد. اصولا چشم ما حساسیت بالایی به نور دارد. قرار گرفتن در فضای بسیار کم نور یا به شدت نورانی می تواند باعث بروز آسیب های متعددی شود. استفاده از سطوح نوری متفاوت که بازتاب های مختلفی از نور را در اختیار قرار دهند، می تواند به نورپردازی بهتر ساختمان کمک کند. اگر از یک سطح نوری استفاده کنید، فضای اتاق خسته کننده می شود. برای رفع این مشکل، می توان از چند سطح نوری مختلف استفاده کرد.

انواع سطوح نوری مختلف

برای به کارگیری چند سطح نوری مختلف، شناخت انواع سطوح نوری ضروری است. بهتر است از هر سه نوع نور در دسترس استفاده کنیم. در ادامه به معرفی این سه نوع نور می پردازیم.

  • نور محیطی: نورپردازی عمومی، که عموما از نورپردازی خطی در سقف برای اجرای آن استفاده می شود. نور باید به طور پراکنده در اتاق پخش شود و به طور متمرکز به هیچ یک از نقاط اتاق تابیده نشود.
  • نور مناسب برای برای یک کار خاص: با استفاده از نورپردازی خطی، می توان نور را به صورت ترکیبی استفاده کرد. چون نور خطی اغلب دارای مکانیزمی برای شکست مناسب و چرخش دارند، بنابراین نور می تواند به نقطه مورد نظر هدایت شود.
  • نور متمرکز: نورپردازی استفاده شده برای برجسته سازی، تاکید یا تزئین یک فضا.

یک ویژگی مهم نورپردازی، انعطاف پذیری بالای آن است. در نورپردازی خطی قابلیت ایجاد تغییرات دلخواه در نحوه تابش نور وجود دارد و هر نوع و هر ترکیبی از نور ها را در یک کناف خطی می توان در نورپردازی خطی استفاده کرد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نورپردازی خطی، با همکاران ما در عمران مدرن تماس حاصل نمایید.

برای مطالعه بیشتر:

نورپردازی نما

لاین نوری توکار

نورپردازی خطی

طرح کناف لاین نوری

نور خطی دیواری

نورپردازی سقف مدرن

لاین نوری کناف

نور مخفی سقف

۱۰ ترند نورپردازی داخلی ۲۰۲۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: 5 ( 1 نظر)