در پاسخ به این سوال که چراغ مگنتی چیست ، می توان به طور خلاصه گفت که چراغ های مگنتی از به روزترین سیستم های روشنایی انعطاف پذیر با قابلیت جابجایی هستند. از آنجا که نورپردازی بخش مهمی در طراحی داخلی هر فضا می باشد، عناصر و چراغ ها نیز تاثیر بسزایی در طراحی و تامین روشنایی دارند. معمولا چراغ ها بر اساس دکوراسیون داخلی فضا انتخاب می شوند. حال اگر بخواهید چیدمان منزل خود را تغییر دهید، ممکن است به خاطر چراغ هایی که پیش تر نصب شده اند، محدودیت هایی برای اعمال طرح های متنوع داشته باشید. در این موقعیت ها، چراغ های مگنتی به دلیل دارا بودن مزایایی که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد، به شما کمک خواهند کرد.
در این مقاله قصد داریم به سوالاتی همچون کاربرد چراغ مگنتی چیست ، انواع چراغ مگنتی، نحوه نصب و مزایا چراغ مگنتی چیست ، پاسخ دهیم.
در ابتدا باید به این پرسش پاسخ دهیم که چراغ مگنتی چیست ؟ چراغ های مگنتی به طور عمده برای تامین روشنایی داخلی فضاها کاربرد دارند ولی می توان از آن ها برای نورپردازی خارج ساختمان نیز استفاده کرد. این نوع چراغ ها با نام های دیگری همچون چراغ های روکار و توکار مغناطیسی، چراغ های چند طرفه یا مولتی ترک و چراغ آهنربایی نیز شناخته می شوند.
همان طور که پیش تر ذکر شد، مهم ترین ویژگی چراغ مگنتی، قابلیت جابجایی آن می باشد. شاید این سوال در ذهن ایجاد شود که تکنولوژی چراغ مگنتی چیست که امکان جابجایی آن وجود دارد. در پاسخ به این سوال باید عملکرد و اجزای چراغ مگنتی را بررسی کرد. در ادامه به پاسخ سوال اجزا چراغ مگنتی چیست ، پرداخته شده است. به طور خلاصه، در ساخت این نوع چراغ، از نیروی مغناطیسی استفاده شده است و لامپ های LED، توسط آهنربا بر روی ریل ها نگه داشته می شوند.
مهم ترین موارد در پاسخ به پرسش ویژگی های چراغ مگنتی چیست ، به شرح زیر می باشند.
با خواندن ویژگی ها و تعاریف چراغ های مگنتی، این پرسش مطرح می شود که کاربرد چراغ مگنتی چیست ؟ از آنجا که چراغ های مگنتی بدون هیچ تجهیزاتی اجرا می شوند و ظاهری ساده دارند، استفاده از آن ها برای طراحی های مینیمال و مدرن بسیار رایج می باشد. مهم ترین ویژگی چراغ های مگنتی، قابلیت جابجایی آن ها است. لذا در طراحی هایی که نیاز به ایجاد انعطاف در تغییر دکوراسیون وجود دارد، می توان از چراغ های مگنتی استفاده کرد. کاربرد این چراغ های صرفا برای فضاهای مسکونی نمی باشد، بلکه می توان از چراغ مگنتی برای کاربری های اداری و تجاری نیز استفاده کرد.
دلیل محبوبیت و کاربرد بالای چراغ مگنتی چیست ؟ ولتاژ چراغ های مگنتی معمولا ۴۸ ولت می باشد. لذا استفاده از آن ها بی خطر است و افراد می توانند با دست نیز لامپ ها را جابجا کنند. این ویژگی باعث می شود تا در فضاهایی همچون اتاق کودک و ارتفاع های پایین در دیوار نیز قابل استفاده باشد. علاوه بر این مورد، امکان چرخش، جابجایی و تغییر زاویه در بسیاری از این چراغ ها وجود دارد، لذا می توان از چراغ های مگنتی برای نور تاکیدی و وظیفه ای نیز استفاده کرد.
در مورد اینکه کاربرد چراغ مگنتی چیست ، باید گفت که علاوه بر تامین روشنایی، این نوع چراغ ها به عنوان عنصری تزیینی در صنعت معماری نیز استفاده می شوند. چراغ های مگنتی این امکان را به شما می دهند که تعداد چراغ های موجود در ریل ها را با توجه به روشنایی مورد نیاز خود انتخاب کنید. علاوه بر مورد ذکر شده، به دلیل استفاده از نور LED، مصرف انرژی این چراغ ها پایین است.
در پاسخ به این سوال که انواع چراغ مگنتی چیست ، می توان به طور خلاصه به موارد زیر اشاره کرد:
کاربرد این نوع چراغ ها برای تامین روشنایی کلی فضا می باشد. از آن جا که توزیع نور در این مدل یکنواخت است، معمولا برای فضاهایی مانند محیط های اداری و مسکونی می توان از آن استفاده کرد. توان این چراغ ها ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ وات می باشد.
استفاده از این لامپ ها برای تاکید بر یک بخش و ایجاد روشنایی متمرکز در یک قسمت، گزینه ی مناسبی است. به همین دلیل این چراغ ها علاوه بر تامین روشنایی، در صنعت معماری کاربرد ویژه ای دارد. چراغ های نقطه ای معمولا در توان ۱۲ و ۱۸ وات موجود هستند.
ویژگی مضاعف چراغ مگنتی خطی متحرک نسبت به مدل معمولی آن، قابلیت چرخش و تنظیم زاویه می باشد.
همان طور که قابل حدس است، این مدل چراغ مگنتی قابلیت تغییر زاویه را دارا می باشد.
چراغ مگنتی اسپات اغلب در توان ۱۰ و ۲۵ وات موجود می باشد. ویژگی خاص این مدل نیز، امکان ایجاد نور نقطه ای و تاکیدی است.
لازم به ذکر است که پاسخ سوال دسته بندی چراغ مگنتی چیست ، جواب واحدی ندارد و نحوه تقسیم بندی چراغ ها می تواند به گونه های متفاوتی انجام شود. دسته بندی های دیگری نیز می توان به صورت زیر ارائه داد.
یکی از موضوعات اساسی که ما را به پاسخ سوال چراغ مگنتی چیست ، نزدیک می کند، آشنایی با اجزای اصلی چراغ مگنتی می باشد. سیستم روشنایی چراغ مگنتی از یک محفظه ی فلزی در قالب ریل تشکیل شده است که در حقیقت مسیر نور را تعیین می کنند. وظیفه ی نگه داشتن لامپ ها بر روی ریل، به عهده ی آهنربا و نیروی مغناطیسی آن می باشد. برای اطمینان از مهار لامپ و خارج نشدن چراغ از ریل، دو ضامن کوچک در محفظه تعبیه می شوند.
مهم ترین جزء در سیستم چراغ مگنتی، ریل ها هستند. در اینجا به اینکه ویژگی ریل های چراغ مگنتی چیست ، می پردازیم. ریل های چراغ مگنتی اغلب از جنس آلومینیوم و با عرض ۲۰ میلیمتر هستند که امکان تولید در رنگ های سفید، مشکی، نقره ای و رنگ های سفارشی را دارند. بر اساس کاربری و سلیقه و نیاز افراد، می توان از ریل های لبه دار، بدون لبه، روکار و آویز در اندازه های مختلف در سیستم مولتی ترک استفاده کرد. در برخی مدل های چراغ مگنتی، به علت کم بودن ارتفاع و عمق ریل، ممکن است تمام منبع نور یا بخشی از آن، در خارج از ریل قرار گیرند.
اگر بخواهیم بدانیم تاثیر ریل چراغ مگنتی چیست ، باید گفت که با توجه به نوع ریل انتخابی، قابلیت ها و محدودیت هایی در نورپردازی فضا ایجاد خواهد شد. برای مثال استفاده از ریل های مگنتی روکار، امکان استفاده همزمان از چراغ مگنتی توکار و آویز وجود دارد. در حالی که در مدل توکار، نه تنها این قابلیت وجود ندارد، بلکه تغییر زاویه ی منابع نوری نیز ممکن نیست.
نحوه ی نصب چراغ مگنتی ارتباط مستقیمی با نوع ریل در سیستم مولتی ترک دارد. نصب چراغ مگنتی به سه شکل صوت می گیرد؛ توکار، روکار و آویز. در نصب به صورت توکار، دو حالت لبه دار و بی لبه را شامل می شود. در این بخش به طور خلاصه به اینکه ویژگی های اصلی نصب مدل های مختلف چراغ مگنتی چیست ، خواهیم پرداخت.
همان طور که از نام چراغ مگنتی توکار مشخص است، این نوع چراغ ها در داخل سقف نصب می شوند. لذا باید از قبل در مورد اندازه ی چراغ های مورد نظر تصمیم گیری کرد و سپس ریل ها در داخل سقف کاذب نصب می شوند. در این حالت نصب، بر خلاف مدل روکار، امکان تغییر زاویه و استفاده از چراغ های آویز مهیا نیست.
نصب به صورت آویز، برای فضاهایی پیشنهاد می شود که ارتفاع سقف بیشتر از حد معمولا باشد. نصب به صورت آویز و روکار، نیازی به اجرای سقف کاذب و ایجاد شیار در داخل سقف ندارد.
چراغ های مگنتی می توانند حالت ها و فرم های متفاوتی ایجاد کنند. متداول ترین الگوهای روشنایی چراغ مگنتی چیست ؟ ۴ مدل خطی(I)، U شکل، Lشکل و مربعی، از مرسوم ترین فرم های روشنایی با چراغ مگنتی می باشند. قانون خاصی برای استفاده از این حالت ها در طراحی فضا وجود ندارد و می توان با توجه به نیاز و سلیقه ی کارفرما، الگوی مناسب را برگزید.
برای مطالعه ی بیشتر:
تعمیرات جزئی ساختمان یکی از اصلی ترین مواردی است که برای حفظ و نگهداری ساختمان…
جوشکاری اسکلت در تهران یکی از مراحل بسیار مهم در ساخت و ساز های این…
لچکی در اسکلت فلزی چیست و چه کاربردی دارد؛ موضوع مورد بحث و بررسی ما…
به نظر شما برای آپارتمان، وان ساده بهتر است یا جکوزی؟ این سوالی است که…
ساختمان های اسکلت فلزی به دلیل سرعت ساخت، انعطاف پذیری طراحی و قابلیت حمل و…
بازسازی خانه یکی از پروژه های بزرگ و مهمی است که می تواند بسته به…