امروزه یکی از پیشرفته و سریع ترین روش های گرم کردن و یا گرم نگه داشتن دمای آب جکوزی، استفاده از گرمکن یا هیتر جکوزی می باشد. هیتر های جکوزی موجود در بازار، تنوع بسیاری در مدل، سایز و شکل دارند. غالبا هیتر یا همان گرمکن جکوزی ، قطعه ای الکتریکی بوده که با استفاده از جریان برق، دمای آب را به حد مطلوب می رساند. هیترها ابعاد کوچکی داشته و به راحتی بر روی جکوزی های خانگی قابل نصب می باشند. در هنگام خرید جکوزی ، بعضی برند ها این امکان را به خریداران می دهند تا در صورت تمایل، بر روی جکوزی مد نظر خود گرم کن نصب کنند.
از مزایای هیتر جکوزی خانگی می توان به قابلیت تنظیم دلخواه دمای آب اشاره کرد. برای کسانی که تمایل دارند تا پس از یک روز پر استرس و یا در تعطیلات پایان هفته، مدت زمان طولانی را در جکوزی آب گرم سپری کنند، هیتر جکوزی آپشن بسیار مناسبی است. زیرا اگر جکوزی مجهز به گرمکن نبوده و یا آب مصرفی گرم نباشد، آب درون جکوزی به سرعت گرمای خود را از دست داده و تبدیل به جکوزی آب سرد می شود.
هیتر جکوزی خانگی ، با قیمت های مختلفی در بازار به فروش می رسد. فاکتور های بسیاری در تعیین قیمت هیتر جکوزی نقش دارند. قیمت هیتر جکوزی را می توان وابسته به راندمان گرمایشی، قدرت گرمایشی، جنس قطعات گرمکن جکوزی ، میزان ولتاژ و همچنین برند سازنده هیتر جکوزی خانگی اشاره کرد.
انتخاب گرمکن یا هیتر جکوزی باید متناسب با ابعاد و حجم جکوزی صورت گیرد. بدیهی است که انرژی ای که لازم است برای گرم کردن آب یک جکوزی ۸ نفره صرف شود، با انرژی لازم برای یک جکوزی تک نفره خانگی، متفاوت است. به عنوان مثال اگر یک هیتر کم قدرت تر و کوچک تر که برای جکوزی تک نفره مناسب است، بر روی جکوزی هشت نفره نصب شود، بازدهی آن کم بوده و آب جکوزی به خوبی گرم نخواهد شد. حال اگر یک هیتر پر قدرت با توان گرمایشی بسیار بالاتر از نیاز برای گرم کردن یک جکوزی یک نفره بر روی آن نصب شود، موجب اتلاف انرژی و سرمایه خرید آن خواهد شد. برای انتخاب و خرید گرمکن جکوزی مناسب، می توان با کارشناسان فنی و یا کارشناسان فروش سایت عمران مدرن مشورت کرده و از راهنمایی های آنان بهره برد.
نحوه کار گرمکن یا هیتر جکوزی بسیار ساده است. در ابتدا آب درون جکوزی توسط مکنده های اسکیمر یا همان دستگاه تصفیه، وارد آن شده و تصفیه می شود. سپس آب تمیز از مرحله فیلتراسیون گذشته و با گذر از پمپ جکوزی، وارد هیتر جکوزی یا گرمکن می شود.
المنت های درون هیتر جکوزی برقی، توسط جریان الکتریسیته (برق) گرم می شود. سپس جریان آبی که وارد هیتر شده است، گرم شده و به صورت آب گرم از هیتر خارج می شود. در مرحله آخر، آب گرم از طریق جت های دیواره یا کف جکوزی، به درون آن پمپاژ می شود. هرچه توان گرمایشی گرمکن بیشتر باشد و همچنین راندمان یا بازدهی بالایی نیز داشته باشد، آب سریع تر گرم می شود. جنس قطعات هیتر نیز بر روی میزان بازدهی یا راندمان گرمایشی آن تاثیر دارد. گرمکن هایی که از جنس استیل می باشند، بازده گرمایشی بالای ۸۰٪ دارند. از مزایای استفاده از هیتر جکوزی برقی، گرمایش سریع آب نسبت به سایر روش ها می باشد. همچنین با نصب هیتر یا گرمکن جکوزی که تنها دارای یک لوله ورودی و یک لوله خروجی می باشد، نیازی به تجهیزات و لوله کشی های پیچیده برای اتصال به موتورخانه نمی باشد.
به طور کلی گرمکن های استخر و جکوزی موجود در بازار، دارای ۳ مدل گرمکن برقی، گرمکن گازی و گرمکن خورشیدی می باشند. قیمت هر کدام از این گرمکن ها متفاوت بوده و همچنین ویژگی ها، مزایا و معایب خود را دارند. پس به این سوال می پردازیم که مزایا و معایب انواع هیتر جکوزی چیست ؟ مزیت گرمکن ها و هیتر های گازی، هزینه خرید پایین آن و ارزان بودن سوخت گاز نسبت به هزینه مصرف برق، برای گرم کردن حجم زیاد آب می باشد. به همین دلیل، برای استخر های بزرگ، غالبا گرمکن های گازی به کار برده می شوند. از معایب آن، به انتشار آلاینده های گازی و همچنین ابعاد بزرگ دستگاه می توان اشاره کرد.
گرمکن جکوزی خورشیدی برای استخر ها و یا جکوزی هایی که در فضای باز قرار دارند بیشتر به کار می رود. همچنین می توان آن را بر روی پشت بام سالن های استخر نیز نصب کرد. گرمکن های خورشیدی دوست دار محیط زیست می باشند. زیرا نیازی به مصرف گاز و برق نداشته و انرژی مورد نیاز را از طریق سلول های خورشیدی تولید می کنند. اما هیتر های خورشیدی معایبی نیز دارند. از معایب هیتر خورشیدی می توان به بالا بودن قیمت هیتر جکوزی خورشیدی و همچنین آهستگی روند گرم شدن آب اشاره کرد. همچنین این گرمکن ها در طول شب و یا شرایط آب و هوایی ابری، عملکرد مناسبی ندارد.
بدیهی است که هیتر جکوزی برقی نیز دارای مزایا و معایبی می باشد. پس از تشریح مزایا و معایب این نوع گرمکن، بهتر می توان درباره خرید آن تصمیم گیری کرد. پس مزایا و معایب گرمکن جکوزی برقی چیست ؟
همان طور که قبلا توضیح دادیم، بهترین مدل هیتر جکوزی خانگی ، هیتر های برقی می باشند. زیرا هیتر های برقی برای حجم آب یک جکوزی خانگی یک نفره و یا حتی جکوزی ویلایی ۸ نفره، کفایت می کنند. همچنین ابعاد این دستگاه کوچک بوده و نیازی به تجهیزاتی مانند دیگ بخار و لوله کشی های پیچیده مانند موتورخانه و یا گرمکن های گازی ندارد. هیتر برقی جکوزی هیچ گونه آلایندگی برای هوا و محیط زیست نداشته و در عین حال، آب جکوزی را به سرعت گرم می کند. قیمت هیتر جکوزی برقی نسبت به سایر هیتر ها مانند هیتر خورشیدی، مناسب تر می باشد. مزیت دیگر استفاده از هیتر جکوزی برقی، بهترین عملکرد و بازدهی در تمام طول شبانه روز و شرایط آب و هوایی مختلف می باشد. از معایب گرمکن جکوزی برقی نیز می توان به هزینه بالای برق مصرفی اشاره کرد.
با در نظر گرفتن تمام مزایا و معایب، می توان نتیجه گیری کرد که مناسب ترین نوع هیتر جکوزی برای جکوزی های خانگی، هیتر یا گرمکن های برقی می باشند. برای خرید و استعلام قیمت هیتر جکوزی از شرکت عمران مدرن و همچنین کسب اطلاعات بیشتر، می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
برای مطالعه بیشتر:
۷ کابین سونای خانگی، اسپای شخصی شما
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…