اگر فاضلاب شهری تصفیه نشود، مشکلات زیادی برای محیط زیست و زندگی انسان ها به وجود می آورد. عدم سامان دهی سیستم فاضلاب به قدری می تواند مخرب باشد که برای رفع مشکلات آن، یک ساختمان باید کاملا تخریب و دوباره بازسازی شود. البته با تجهیزات موجود برای نظارت بر سیستم های فاضلاب مانند دریچه بازدید، کار مهندسین و تکنسین ها آسان تر شده و در صورت بروز مشکل، به راحتی عیب یابی و حل خواهد شد. اما با این حال نمی توان از قدرت ویرانگر فاضلاب چشم پوشی کرد.
با رشد جمعیت، روش های جلوگیری از تخریب ناشی از سیستم فاضلاب نیز روز به روز در حال پیشرفت هستند. مثلا بوی نامطبوع فاضلاب می تواند ساکنین یک ساختمان را اذیت کند که برای حل آن، از نصب دریچه فلزی یا پلاستیکی برای تهویه مطبوع هوای ساختمان استفاده می شود. اما در کنار این راهکارها، باید به دنبال راه حل اساسی برای از بین بردن مشکل پساب ها بود.
یکی از راه های عالی برای از بین بردن مشکلات فاضلاب، تصفیه آن است. بیشتر کشورهای دنیا به 3 روش مختلف فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی تا حد زیادی آلاینده های موجود در فاضلاب را از بین می برند و آن را تصفیه می کنند. با تصفیه پساب می توان از آسیب های جدی آلاینده ها به محیط زیست یا سلامت انسان جلوگیری کرد.
در هر محیط شهری، تصفیه خانه هایی وجود دارد که فاضلاب را به وسیله کانال های زیرزمینی به آنجا منتقل می کنند. در این تصفیه خانه ها روش های مختلفی برای بازیافت پساب استفاده می شوند که در موردشان صحبت خواهیم کرد:
تصفیه فیزیکی یکی از بهترین روش های بازیافت فاضلاب شهری است که هم اکنون از این روش در بسیاری از کشورهای دنیا استفاده می شود.
در تصفیه خانه ها روش های متنوعی برای تصفیه فیزیکی فاضلاب وجود دارد که طی آن ها تمام ذرات و مواد آلوده کننده از پساب جدا می شوند.
از جمله روش های تصفیه فاضلاب شهری به صورت فیزیکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی دیگر از انواع روش های تصفیه فاضلاب شهری، روش بیولوژیکی است. در حذف آلایندگی پساب ها به روش بیولوژیکی، از میکروارگانیسم ها استفاده می شود. پساب با حجم زیادی از میکروارگانیسم ها تماس پیدا می کند و به مرور زمان تمام آلایندگی آن از بین می روند.
در تصفیه بیولوژیکی باید به رشد میکروب ها توجه ویژه ای داشت؛ در واقع باید به شرایط محیطی مثل اکسیژن، حرارت و … توجه کرد تا میکروب ها رشد مناسبی داشته باشد. بعد حذف مواد آلی، میکروب ها نیز از پساب حذف و وارد حوضچه می شوند.
فرآیند تصفیه بیولوژیکی به دو روش مختلف انجام می شود:
از جمله متداول ترین روش های تصفیه به سبک هوازی را می توان، لجن فعال دانست. طی این روش پساب ها را به همراه میکروب ها داخل یک تانک نگهداری می کنند. اکسیژن لازم نیز در تانک تامین می شود تا میکروب ها فرآیند تبدیل مواد آلی به دی اکسید کربن و آب را به درستی انجام دهند.
بعد از این فرآیند، پساب به همراه میکروارگانیسم ها وارد تانک ته نشینی خواهند شد تا میکروب ها از فاضلاب جدا شوند. میکروب ها در روش هوازی برای تکامل نیاز به اکسیژن دارند.
در این روش از تغییرات پیچیده میکروبی برای تبدیل مواد آلی به اسید استیک و گاز متان استفاده می شود. برای انجام متابولیسم میکروب ها در این روش نیازی به اکسیژن نیست.
تصفیه شیمیایی از روش های تصفیه فاضلاب شهری متداول در زمان گذشته بود، اما این شیوه هزینه های زیادی در پی داشت و به مرور منسوخ شد.
تمام کشورهای دنیا به دنبال روش های کاربردی و موثر برای تصفیه پساب و فاضلاب هستند، چون می دانند در صورت عدم تصفیه فاضلاب، این مشکل می تواند تاثیرات نامطلوبی بر محیط زیست بگذارد. با تصفیه مناسب پساب، کمک بزرگی به حفظ محیط زیست خواهد شد و آلودگی کمتری به وجود می آید.
روش های تصفیه فاضلاب شهری باید بر اساس نوع پساب ها انتخاب شوند. مثلا هر چند روش شیمیایی تصفیه مناسب نیست، اما در برخی فاضلاب ها فقط این روش می تواند به خوبی آلوده کننده های آلی را از بین ببرد، بنابراین قبل از شروع فرآیند تصفیه، باید نوع پساب ها را بررسی کرد.
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…