ظرفیت دیوار پیش ساخته هبلکس در برابر بار زلزله بر اساس نتایج بدست آمده از تست های انجام شده بر روی میز لرزان، دیوارهای با ضخامت 15 و 20 سانتی متری ساخته شده است. دیوار پیش ساخته هبلکس در برابر زلزله ، از نوع الیاف شیشه مورد استفاده در نمای سیمان باید الیاف شیشه مقاوم به قلیا AR_GLASS باشد. در حالیکه در پوشش گچی می توان از الیاف شیشه معمولی E_GLASS استفاده نمود. حداقل مقاومت کششی الیاف مورد استفاده باید Mpa۸۰۰ باشد. الیاف کربن با میزان حداقل ۱۰ گرم بر متر مربع دیوار حداقل مقاومت الیاف کربن بایدMpa ۳۰۰۰ باشد. براساس جزییات داده شده در این دستورالعمل مسلح شده باشند. برای استعلام قیمت بلوک هبلکس روی لینک زیر کلیک کنید.
در صورت جداسازی از قاب سازه ای در برابر بارهای لرزه ای وارده مقاوم است. اگر استفاده از نوارهای الیاف شیشه یا کربن همراه با اجرای جزییات پیشنهادی این دستورالعمل برای اتصال به سقف، در طول دیوار خارجی قابل اجرا محدودیتی وجود نداشته و احتیاج به کلاف قائم نیست. در صورتیکه اتصال وال پست به سقف در راستای داخل صفحه به صورت کشویی باشد دیوار باید کاملا به وال پست متصل گردد. در غیر اینصورت (اتصال کامل وال پست به سقف در دو جهت) باید جزییات جداسازی دیوار از ستون برای وال پست نیز اجرا گردد.
از شناخته شده ترین و پرکاربردترین برندهای این محصول می توان به هبلکس اردکان ، بلوک ساروج ، هبلکس پرین نیشابور و هبلکس رضوی اشاره کرد. به منظور خرید هبلکس در شهرهای مختلف ایران از جمله، هبلکس همدان ، هبلکس اصفهان ، هبلکس بیرجند و … می توانید با کارشناسان عمران مدرن در ارتباط باشید.
ساختمان ها به طور کلی و دیوار پیش ساخته هبلکس خارجی به عنوان جزء در معرض باد باید به صورت مستقل برای اثرات ناشی از باد طراحی و اجرا شوند. این اثر بر روی دیوار خارجی باید با توجه به میانگین سرعت باد در منطقه، ارتفاع، شکل هندسی ساختمان ها، میزان پوشش و گرفتگی که موانع مجاور برای آنها ایجاد می کنند، محاسبه شود. جهت تعیین اثر ناشی از باد فرض می شود که باد به صورت افقی و در هر یک از امتدادها و به طور غیر همزمان به ساختمان اثر می کند. این اثر با بار زلزله جمع نمی شود و دیوار خارجی و کلیه اجزای آن باید برای اثر آن، طراحی شوند.
بسته به نوع نما ، دیوار باید برای اثرات مکشی باد یا اثرات مکش و فشار باد هر کدام به تنهایی طراحی شود. در دیوارهایی که نما بر روی ان چسبانده شده. دیوار پیش ساخته هبلکس باید برای بارهای مکش و فشار باد طراحی شود. ولی در دیوارهای دارای نماهای پرده ای بار باد به نما وارد می شود و از طریق سازه نما به تیرها و ستون ها منتقل می گردد و دیوار نیازی به طراحی برای بار باد ندارد. جدول زیر بار بادی که دیوار باید برای آن کنترل شود را نشان می دهد.
جدول راستای بار بادی که باید دیوار باید برای آن کنترل شود.
فشار خارجی یا مکش تحت اثر باد بر دیوار یا نمای آن از رابطه زیر بدست می آید:
Iw: ضریب اهمیت بار باد
p= فشار خارجی که به صورت استاتیکی در جهت عمود بر سطح در حالت فشار وارد بر سطح یا مکش به سمت خارج عمل می کند. حداقل مقدار فشار خارجی وارد شده به دیوار پیش ساخته هبلکس و یا نمای آن، 0.77 KN/m2)) می باشد
q = فشار مبنای باد که از رابطه زیر بدست می آید:
در رابطه فوق سرعت بر حسب m/s میباشد. این فشار بر مبنای سرعت باد که امکان تجاوز از این مقدار در سال 2% است. به طور متعارف با دوره بازگشت 50 ساله بیان می گردد، به دست می آید.
v = سرعت مبنای باد m/s
Ce = ضریب بادگیری m/s
Cg =ضریب اثر جهشی باد – برای دیوارهای خارجی و اجزای نما 2.5
Ct =ضریب پستی و بلندی زمین
Cd= ضریب هم راستایی باد. که مقدار آن برای دیوارهای نمای داخلی و خارجی برابر 0.85
h= ارتفاع ساختمان از سطح زمین
این روش برای اکثر موارد شامل طراحی سازه و ساختمان های با ارتفاع کم و متوسط و نیز نما و دیوار پیش ساخته هبلکس خارجی مناسب می باشد. (اثرات دینامیکی باد توسط بارهای استاتیکی تعدیل می شود). در روش استاتیکی، محاسبه بار باد به شرح زیر است:
Ce: ضریب بادگیری که تغییرات سرعت باد با ارتفاع و نیز اثرات ناشی از تغییر در زمین اطراف و توپوگرافی را نشان می دهد.
h: ارتفاع ساختمان از سطح زمین
زمین باز زمینی است که در آن ساختمان ها، درختان و موانع دیگر به صورت پراکنده یا به دریاچه، دریا، یا کنار ساحل باز اطلاق می شود. برای زمین پر تراکم:
زمین پر تراکم به زمینهای حومه شهر، شهری و جنگل پر تراکم که تا ۱ کیلومتر یا ۲۰ برابر ارتفاع ساختمان در بالادست. هر کدام بیشتر باشد، امتداد یابد، اطلاق می شود.
هنگامی که ناهمواری زمین کمتر از ۱ کیلومتر امتداد یابد و ساختمان کوتاه تر از ۱۰۰ متر باشد. مقدار Ce درونیابی شده و بین ۲ حالت قبل تعیین می گردد.
e: ضریب اثر جهش باد، برای فشار خارجی و مکش در اعضای کوچک از جمله نما یا دیوار پیش ساخته هبلکس خارجی C=2.5 می باشد. این ضریب به صورت حداکثر اثر بارگذاری به میانگین اثر بارگذاری تعریف می شود.
C: ضریب فشار که نسبت بی بعد فشارهای ایجاد شده توسط باد روی سطح ساختمان به فشار سرعتی باد در ارتفاع مبنا می باشد. اترات جهت وزش در بارهای ضریبدار لحاظ شده اند و نباید کاهش اعمال شود.
برای طراحی نما و دیوار پیش ساخته هبلکس خارجی مقدار Cp می تواند برابر با 0.9 ± در نظر گرفته شود. اما در نزدیک گوشه ها p C برابر با ۱,۲ مناسب است. به جای استفاده از ضرایب فوق الذکر می توان از ضریب ترکیبی بیشینه فشار و باد جهشی خارجی برای طراحی نما و دیوار خارجی استفاده نمود. باید توجه شود که ضریب ترکیبی بر اساس مساحت دیوار پیش ساخته هبلکس یا قطعه نما تعیین می شود، که این مساحت برای دیوار پیش ساخته هبلکس یا قطعه نما مساحت آن قطعه یا دیوار پیش ساخته هبلکس بوده، برای پیچ یا اتصالات مساحت قسمتی از دیوار AAC که بار آن به پیچ وارد می شود، است.
این روش شامل آزمایش تونل باد یا سایر روش های تجربی است که می توانند جایگزینی برای روش استاتیکی باشد.
ازمایش تونل باد برای تعیین بار باد وارده بر دیوار خارجی و نما در تمام انواع سازه ها، مجاز می باشد و در صورتیکه ساختمان دارای نامنظمی های شدید در فرم سه بعدی خود باشد یا امکان ایجاد اثرات اغتشاش و یا ایجاد کانال جریان هوا در اطراف سازه وجود داشته باشد، رجوع به آزمایش تونل باد جهت ارزیابی نیروهای وارد آمده بر دیوارهای خارجی و نما توصیه می شود. این روش، دقیق ترین روش تعیین بارهای وارده ناشی از باد بر این اجزا می باشد. آزمایش تونل باد یا آزمایش های دیگری که از سیال به غیر از هوا در آنها استفاده می شود باید با شرایط زیر برقرار باشد:
دیوارهای خارجی و نمای متصل به آن در ساختمان باید مقاومت کافی در مقابل بار باد را دارا باشد. دیوار خارجی و نمای متصل به ان هر کدام باید مقاومت کافی برای انتقال نیروهای ناشی از بار باد به تکیه گاه ها را دارا بوده و سطح خدمت رسانی مورد نظر را تامین نمایند. توجه نمایید که در نماهای پرده ای، باید کل بار باد توسط نما و اجزای ان تحمل شده و به اسکلت سازه ای انتقال یابد و باری به دیوار خارجی وارد نمی شود.
دیوار پیش ساخته هبلکس خارجی و اتصالات آن و همچنین نماهای متصل به آن باید توانایی تحمل در برابر نیروهای ناشی از بار باد را داشته باشند. تنش های خمشی ایجاد شده در دیوار باید با ظرفیت تنش خمشی دیوار با روش های محاسباتی بر اساس مکانیک مهندسی و با اعمال ضریب ایمنی ۲۵ مقایسه شود. همچنین تنش های برشی، فشاری و کششی ایجاد شده در اتصالات دیوار به سازه نیز باید از نظر ظرفیت تنش قابل تحمل در اتصالات کنترل شود.
جهت تعیین ظرفیت دیوار هاى خارجى و قطعات و پانل هاى نما مى توان از تست آزمایشگاهى به شرح زیر بهره برد. ازمون باید تحت اثر افزایشى تدریجى سربار تا میزان مساوى یا بیش از دو برابر سربار طراحى قرار گیرد. بار آزمون باید ٢۴ ساعت حفظ شود. آزمایش در صورتیکه بس از باربردارى بیش از Y6 درصد تغییر مکان ها بازگردد، رضایت بخش تلقى مى گردد. در مواردى که معیارهاى تغییر مکان جدول به هر دلیل، مبنا قرار نگیرد. بارگذارى تا خرابى یا حصول برابر نیروى سربار طراحى ادامه داده مى شود. در اینجا مقدار مجاز نیروى قابل اعمال به قطعه معادل کمترین مقدار حاصل از بندهاى زیر در نظر گرفته مى شود.
١ – نیرو در تغییرمکان برابر
٢ – نیروى خرابى تقسیم بر 2.5
٣ – بیشترین بار اعمال شده تقسیم بر 2.5
برای مطالعه بیشتر:
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…
استفاده از پارتیشن شیشه ای تک جداره وقتی قصد تفکیک فضاهای داخلی را دارید اما…
هبلکس به عنوان یکی از مصالح ساختمانی سبک و مقاوم، جایگاه ویژه ای در صنعت…
مشاهده نظرات
دیوار پیش ساخته با بلوک های هبلکس در برابر طوفان و رطوبت مقاومت دارند؟