دیوار سبز یا گرین وال که به نام دیوار زنده نیز شناخته می شود، نوعی از طراحی فضای سبز است که هم در فضاهای داخلی و هم برای نمای ساختمان و یا فضاهای باز مورد استفاده قرار می گیرد. در پاسخ دقیق تر به پرسش دیوار سبز چیست می توان گفت سیستمی خودایستا و مستقل است که به روی یک دیوار قرار می گیرد و یا خود بخشی از یک دیوار بوده و سیستمی یکپارچه با دیوار را به وجود می آورد. برای آشنایی بهتر با دیوار سبز می توان به پرسش انواع گرین وال چیست پاسخ داد. کلی ترین دسته بندی دیوار سبز در دو دسته طبیعی و مصنوعی جای می گیرد. در نوع طبیعی می توان از گیاهان و گل های طبیعی استفاده کرده و برای اجرای آن ها نیز باید نکات نگهداری را به خوبی رعایت کرد تا ماندگاری گرین وال تضمین شود.
انواع دیوار سبز از نوع طبیعی در دسته های مختلفی جا می گیرد که در ادامه مزایا و کاربری هر روش مورد بررسی قرار گرفته است.
تجهیزات و لوازم گرین وال بیشتر برای نصب نوع طبیعی دیوار سبز مورد استفاده قرار می گیرد. این لوازم شامل گلدان های دیوار سبز، لوله های پلی اتیلن برای آبیاری، لوازم زهکشی، آبیاری، پروفیل های نگهدارنده گالوانیزه و … می باشد. در ادامه این پرسش مطرح می شود که شرایط نگهداری دیوار سبز چیست ؟ نگهداری دیوار سبز مصنوعی نسبت به نوع طبیعی ساده تر است، تنها تمیز کردن برگ های پنل ها کافی است. اما برای دیوار سبز طبیعی نکاتی مانند تعویض خاک، هرس گیاه، آبیاری به موقع، استفاده از آفت کش ها، کوددهی و … نیز باید در نظر گرفته شود.
پیش از اجرای دیوار سبز لازم است به نکاتی در این خصوص توجه داشته باشید.
یکی دیگر از پرسش هایی که برای اجرای گرین وال باید در نظر داشته باشید، کاربرد دیوار سبز چیست می باشد. از دیوار سبز یا گرین وال در محیط های مختلفی با کاربری های گوناگون استفاده می شود. از جمله ای فضاها می توان به محیط مسکونی، اداری، تجاری یا … اشاره کرد. برای فضاهای داخلی مانند منازل مسکونی می توانید از گرین وال در راهرو ها، دیوار پشت تلویزیون و آشپزخانه استفاده کنید. در ادامه بررسی کاربرد گرین وال چیست می توان به نصب آن ها در تراس و بالکن ها یا دیوارهای حیاط و پارکینگ اشاره کرد. هم چنین میتوان برای پوشش دور ستون به خصوص در فضاهای تجاری از گرین وال استفاده کرد.
همان طور که گفته شد دیوار سبز در دو دسته مصنوعی و طبیعی جای می گیرد. در ادامه به بررسی کامل مزایای دیوار سبز طبیعی و مصنوعی می پردازیم.
در ساخت دیوار سبز مصنوعی از پنل هایی استفاده می شود که مانند جورچین در یکدیگر چفت شده و شبکه ای منظم و به ابعاد دلخواه به وجود می آورد. از جمله مزایای دیوار سبز مصنوعی، عدم نیاز به آبیاری، عدم نیاز گیاه به نور آفتاب، کود و یا نگهداری های یک گیاه طبیعی است. هم چنین مشکلاتی مانند زرد شدن یا پژمرده شدن گیاه را نیز به دنبال ندارد. از دیگر مزایای دیوار سبز مصنوعی می توان به ارزان تر بودن آن اشاره کرد. قیمت پنل های دیوار سبز مصنوعی به نسبت تهیه گیاهان برای دیوار سبز طبیعی، بسیار مناسب تر بوده و برای پوشش بخش های بزرگ تری از دیوار با داشتن بودجه کم، مناسب تر می باشد. تنوع مدل ها و رنگ از دیگر مزایای دیوار سبز از نوع مصنوعی است که دست مشتری را در انتخاب گرین وال باز می گذارد تا هر مدل و رنگی را انتخاب کند.
در این بخش به بررسی مزایای دیوار سبز طبیعی می پردازیم. از جمله مزایای دیوار سبز طبیعی که نوع مصنوعی فاقد آن است، زیبایی و دلنشینی آن است. گیاه هر چقدر هم به طور ماهرانه به صورت مصنوعی و با پلی اتیلن تولید شده باشد، به زیبایی و دلنشینی نوع طبیعی آن نمی رسد. تصفیه هوا و کاهش مونوکسید کربن موجود در هوا از دیگر مزایای دیوار سبز طبیعی می باشد که برای استفاده در شهر های پرجمعیت و پر ترافیک گزینه مناسبی است. از جمله مزایای دیوار سبز طبیعی کاهش دمای هوا در فصول گرم است.
گیاهان هوای اطراف خود را خنک می کنند و به این ترتیب برای مناطق خشک و گرم مناسب هستند. از جمله مزایای دیوار سبز طبیعی عایق رطوبت و صدا بودن آن است که آن را برای نصب در فضاهای داخلی ساختمان مناسب می سازد. گیاهان گونه های بسیار متنوعی دارند که هر کدام برای یک اقلیم و یک شرایط آب و هوایی مناسب هستند. از دیگر مزایای دیوار سبز طبیعی می توان به تنوع و زیبایی که برای فضا ایجا می کنند و همچنین بهبود روحیه ساکنین اشاره کرد.
از دیوار سبز به دلیل ویژگی های مثبتی که دارد، در فضاهای زیاد با کاربری های متنوعی استفاده می شود. به عنوان مثال داخل منازل مسکونی، محیط اداری، فضاهای تجاری، درمانی خدماتی و آموزشی از جمله فضاهایی است که استفاده از دیوار سبز در آن ها توصیه می شود. برای هر کدام از این کاربری ها، تعدادی از مزایای دیوار سبز در نظر گرفته می شود که بیشتر از بقیه در محیط مورد نظر کاربرد دارد. در ادامه به بررسی مزایای دیوار سبز در فضاهای مختلف پرداخته می شود.
از جمله کاربرد های دیوار سبز طبیعی یا مصنوعی استفاده از آن ها در فضاهای مسکونی و داخل آپارتمان یا حتی حیاط و مانند آن است. ایجاد محیطی مطلوب، نمایی چشم نواز، تصفیه هوا و … از مزایای دیوار سبز می باشد. برای اجرای دیوار سبز در فضای داخل خانه می تواند از انواع مصنوعی آن، و برای دیوار های خارجی یا نمای سبز ساختمان های مسکونی و یا تراس و حیاط از انواع طبیعی دیوار سبز بهره برد.
گاهی برای زیباسازی فضا و جهت افزایش جذابیت بصری یک محیط تجاری مانند پاساژ ها، رستوران ها یا کافی شاپ ها، می توان از انواع دیوار سبز استفاده کرد. از جمله مزایای دیوار سبز برای این گونه فضاها می توان به زیباتر کردن محیط در راستای جذب بیشتر و بهتر مشتری، تصفیه هوا و … اشاره کرد.
یکی از عناصر مهمی که در اجرای روف گاردن در نظر گرفته می شود، دیوار سبز یا گرین وال است. ایجاد نمایی جذاب و چشم نواز، هماهنگی با فضای سبز اطراف، امکان ساخت دیوار های کوتاه و مشخص کردن مسیر ها و راه ها، تنوع بالا در اجرا و طراحی از جمله مزایای دیوار سبز در روف گاردن می باشد.
معمولا فضاهای درمانی بهداشتی، مانند بیمارستان ها، درمانگاه ها، آزمایشگاه ها و مانند آن ها،محیط های کسل کننده و خسته کننده ای هستند. استفاده از دیوار سبز در این فضا به بهتر شدن محیط کمک میکند. به این ترتیب، بهبود روحیه افراد، ایجاد نمایی متفاوت با امکان اجرای متنوع، قیمت مناسب از مزایای دیوار سبز در فضاهای درمانی می باشد.
یکی دیگر از کاربرد های دیوار سبز، استفاده از آن در محیط های آموزشی می باشد. بهبود روحیه افراد با به کار بردن رنگ سبز در اجرای دکوراسیون، نمای جذاب و دل انگیز، کمک به بهبود هوا، آرامش بخش در محیط آموزشی از مزایای دیوار سبز در فضاهای آموزشی می باشد.
برای مطالعه بیشتر:
با رشد سریع ساخت و ساز در استان خوزستان و افزایش نیاز به مصالح ساختمانی…
ضد یخ بتن ساروج محصولی تخصصی برای استفاده در شرایط سرد است. این محصول از…
در فصل های سرد سال، بتن ریزی یکی از چالش برانگیز ترین مراحل در صنعت…
برای همه سازندگان در سطح تهران این سوال وجود دارد که خرید هبلکس در استان…