امروزه به دلیل افزایش شهرنشینی و زندگی ماشینی، نیاز به طبیعت بیش از پیش احساس می شود. دیوار سبز در منزل یکی از راه های کاهش استرس ناشی از زندگی شهرنشینی و بهبود وضعیت هوا داخل منازل یا به عبارتی تصفیه هوا می باشد. ایجاد نمای زیبا و دلنشین از دیگر مزایای استفاده از دیوار سبز در منزل است که باعث بهبود روحیه ساکنین و عوض شدن حال و هوای خانه می شود. البته باید هنگام اجرای دیوار سبز در منزل به نکات مهمی نیز توجه داشته باشید تا بهترین نتیجه حاصل شود. در ادامه به بررسی انواع دیوار سبز در منزل و نکات مهمی که هنگام اجرای آن باید در نظر داشته باشید، اشاره می شود.
برای اجرای دیوار سبز در منزل دو راه پیش رو دارید. دیوار سبز طبیعی و دیوار سبز مصنوعی دو نوع دیوار سبز هستند که هر دو در محیط داخل منزل قابل استفاده می باشند. اما برای دیوار سبز در منزل همواره استفاده از نوع مصنوعی بیشتر توصیه شده است، زیرا نگهداری گیاهان طبیعی داخل منزل نیاز به روش های به خصوصی دارد که باید حتما رعایت شوند تا گیاه عمر طولانی داشته و شاداب و زیبا باقی بماند.
نوع مصنوعی دیوار سبز در منزل از تنوع و بالایی برخودار بوده و برای اجرای آن می توان مدل های متنوع و زیبایی را به عنوان گزینه های اجرا در نظر داشت. اجرای دیوار سبز در منزل از نوع مصنوعی بسیار ساده تر از نوع طبیعی بوده و ماندگاری بالاتری دارد. امروزه انواع مختلفی از گیاهان مصنوعی با کیفیت بالا و بیشترین شباهت به انواع طبیعی آن وجود داشته و برای دیوار سبز در منزل گزینه بسیار مناسبی هستند. انواع مختلفی از گیاهان دیوار سبز در رنگ های متنوع و مدل های زیادی وجود دارد که نوع طبیعی آن ها ممکن است برای ماندگاری بالا نیاز به مراقبت های پر هزینه داشته باشند، در حالیکه نوع مصنوعی در عین زیبایی، ماندگاری بالایی نیز دارند.
نوع طبیعی دیوار سبز در منزل یک مزیت مهم نسبت به نوع مصنوعی دارد، و آن تصفیه هوا می باشد. گیاهان از مهم ترین المان هایی هستند که با تصفیه آلودگی ها نقش مهمی در بهبود کیفیت هوا در محیط دارند. با نصب نوع طبیعی دیوار سبز در منزل می توانید از این مزیت مهم بهره مند شوید. دیوار سبز طبیعی نیاز به مراقبت های خاصی دارد. به عنوان مثلا مهم ترین مسئله آبیاری آن می باشد. نصب لوله های آبیاری و زهکشی مناسب دیوار سبز در منزل از مهم ترین عواملی است که حتما باید هنگام نصب و اجرا گرین وال در نظر داشته باشید. در کل زیبایی و دلنشینی که یک گیاه طبیعی به عنوان یک منظره ایجاد می کند، با هیچ گیاه مصنوعی قابل جایگزینی نیست.
در صورت خرید دیوار سبز مصنوعی، برای اجرای دیوار سبز در منزل تنها نیاز به نصب پنل ها دارید. پنل های دیوار سبز مصنوعی به صورت پازلی در هم چفت شده و شبکه منظمی از دیوار سبز در ابعاد دلخواه به وجود می آورد. نصب پانل ها نیاز به نصاب حرفه ای ندارد و حتی زیرسازی دیوار نیز برای اجرای دیوار سبز در منزل از نوع مصنوعی الزامی نیست.
اما دیوار سبز در منزل از نوع طبیعی اجرای پیچیده تری دارد. برای اجرای دیوار سبز در منزل از نوع مصنوعی نیاز به زیرسازی اولیه دیوار است. یکی از ویژگی های مثبتی که دیوار سبز طبیعی برای منازل به همراه دارد، خاصیت عایق صوت و حرارت می باشد. از جمله نکاتی که در دیوار سبز در منزل از نوع طبیعی باید در نظر داشت، تجهیزات دیوار سبز و زهکشی دیوار پشت آن است. لوله های پلی اتیلنی که برای آبیاری شبکه دیوار سبز طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند باید روی شبکه زهکشی شده قرار بگیرند و باعث تخریب دیوار اصلی و رسیدن رطوبت به آن نشوند.
دیوار سبز در منزل در کنار تمام مزایا و ویژگی های مثبتی که دارد، دارای معایبی نیز می باشد که در صورت رعایت کامل استاندارد ها و مراقبت های توصیه شده، این موارد نیز به طور کامل قابل کنترل هستند. در ادامه این ملاحظات بررسی می شوند.
برای مطالعه بیشتر:
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…