از اصلی ترین مدارکی که برای پیشبرد پروژه و شروع ساخت آن نیاز است، برگه معماری می باشد. ابتدا لازم است به طور کامل بدانیم که برگه معماری چیست . به طور خلاصه در پاسخ به سوال برگه معماری چیست باید بگوییم که این برگه توسط معمار و به جهت تایید مطابقت نقشه ها با مقررات ملی ساختمان، ارائه می گردد. در این مقاله قصد داریم با ارائه ی تعریف کاملی از برگه سبز معماری ، به پرسش برگه معماری چیست پاسخ دهیم.
در ادامه ی پاسخ به پرسش برگه معماری چیست ، به بررسی محتوای این برگه خواهیم پرداخت. برگه معماری یک مدرک رسمی است که توسط معمار یا تیم طراحی ساختمان تهیه می شود و به رعایت ضوابط طراحی معماری در پروژه اشاره دارد. این سند شامل نقشه ها، مقاطع و جزئیات دقیقی است که نحوه ساخت ساختمان را نمایش می دهند. برگه معماری نه تنها به عنوان یک راهنمایی برای معماران و مهندسان ساختمان عمل می کند بلکه در جواب به سوال برگه معماری چیست ، باید ذکر کرد که این برگه از مهم ترین ارکان برای اخذ پروانه ساخت است. محتوای لازم برای اخذ برگه معماری به شرح زیر می باشد:
پس از پاسخ به پرسش برگه معماری چیست ، سوال اهمیت وجود برگه معماری چیست مطرح می شود. این برگه به عنوان یک مدرک ضروری در صنعت ساختمان اهمیت زیادی دارد. این اهمیت به خاطر دلایل زیر می باشد:
پیش نیاز پاسخ به پرسش مراحل دریافت برگه معماری چیست ، داشتن دانش نسبی درباره ی تعریف و اهمیت برگه معماری است. حال بعد از آشنایی با این موارد، می توان به این سوال که مراحل اخذ برگه معماری چیست ، پاسخ دهیم. مراحل دریافت برگه معماری از دفاتر خدمات شهری، خود بخشی از مراحل استاندارد برای اخذ پروانه ساخت می باشد. مراحل اصلی برای دریافت برگه معماری در ادامه به طور خلاصه ذکر شده است.
اولین مرحله برای اخذ برگه معماری چیست ؟ ابتدا باید طراحی پروژه به صورت کامل صورت گیرد. این طراحی شامل پلان ها، مقاطع، نماها و همچنین جزییاتی مانند مصالح، سیستم های الکتریکی و مکانیکی و غیره می باشد.
قبل از ارائه ی طرح به دفتر خدمات شهری، بهتر است با متخصصین معماری و مهندسی، مشاوره داشته باشید. این جلسات مشاوره به شما کمک می کنند تا اطمینان حاصل کنید که طرح شما با مقررات ملی ساختمان سازگار است.
از دیگر مراحلی که در پاسخ به مراحل اخذ برگه معماری چیست طی می شود، تهیه مدارک مورد نیاز و مرتبط با پروژه است. این مدارک شامل نقشه ها، محاسبات فنی، شاخص های ایمنی و دیگر مدارک مربوطه هستند.
بعد از تهیه مدارک، شما باید با مراجعه به دفتر خدمات شهری، مدارک مربوط به پروژه خود را ارائه دهید. در این مرحله مدارک شما بررسی خواهد شد.
برای دریافت برگه معماری، شما ملزم به پرداخت هزینه هایی خواهید بود. این هزینه ها شامل تعرفه، مالیات و دیگر هزینه های مرتبط با مجوزهای ساختمانی هستند. قیمت برگه معماری بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون موقعیت پروژه، متراژ و نوع کاربری آن تعیین می شود.
بعد از ارائه مدارک و پرداخت هزینه ها، شما باید منتظر تایید از سوی دفتر خدمات شهری باشید.
پس از تایید، شما برگه معماری خود را از دفتر خدمات شهری دریافت خواهید کرد. این برگه نشان دهنده این است که پروژه شما با مقررات ملی ساختمان مطابقت دارد.
فرمت اصلی برگه معماری چیست ؟ همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، فرمت اصلی برگه تعهد طراحی معماری دارای چند بخش مربوط به مالک و معمار می باشد. در بخشی از فرم اطلاعاتی نظیر آدرس پروژه، متراژ، طبقات و نوع کاربری آن خواسته شده است. در کنار اطلاعات مربوط به پروژه، اطلاعات معماری و مالک نیز اهمیت دارد. علاوه بر معمار پروژه، مالک زمین نیز ملزم به امضای برگه معماری است. این امضا از این جهت ضروری می باشد که از کلاهبرداری و ساخت و ساز بدون اجازه مالک در زمین جلوگیری شود.
مهم ترین موارد حائز اهمیت در تهیه برگه معماری چیست ؟ از آنجا که در فرم برگه معماری، اطلاعاتی درباره ی پروژه خواسته شده است، اگر طراح بخواهد برای چندین پروژه برگه معماری تهیه کند، باید برای هرکدام به طور جداگانه اقدام کند. همچنین به علت ذکر شدن تعداد طبقات پروژه در برگه معماری، تغییر طبقات پس از تایید آن توسط سازمان مربوطه، مجاز نیست.
از موارد دیگری که در پاسخ به پرسش نکات حائز اهمیت در برگه معماری چیست ، باید به آن اشاره کرد، مسئولیت این برگه برای معمار است. در صورتی که برگه معماری توسط معمار مهر و امضا شود و پروژه ی اجرا شده با مقررات ملی ساختمان مغایرت داشته باشد، عواقب آن متوجه معمار می باشد. جریمه ی این تخلف، گاهی پرداخت پول، یا عدم اعطای مجوز ساخت مجدد است. در مواردی که تخلف صورت گفته غیر قابل جبران باشد، سازمان شهرداری مجاز به تخریب ساختمان خواهد بود.
برای مطالعه بیشتر:
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…
استفاده از پارتیشن شیشه ای تک جداره وقتی قصد تفکیک فضاهای داخلی را دارید اما…
هبلکس به عنوان یکی از مصالح ساختمانی سبک و مقاوم، جایگاه ویژه ای در صنعت…