کلینیک های زیبایی و پوست و مو شامل فضاهای مختلف مانند اتاق معاینه، اتاق نمونه برداری، سالن انتظار، اتاق استراحت کارکنان، اتاق پزشک، اتاق اشعه درمانی، اتاق لیزر و بخش اداری می شود. بر اساس ضوابط طراحی کلینیک پوست و مو و اصول طراحی کلینیک زیبایی ، هر کدام از این فضاها باید با دقت کافی و مطالعه استاندارد های طراحی، اجرا شود زیرا این فضاها از حساسیت خاصی برخوردار هستند و به صورت مستقیم با سلامت افراد سر و کار دارند.
فضای پذیرش در کلینیک ها، اولین فضایی است که افراد با آن مواجه می شوند. طبق اصول طراحی کلینیک زیبایی ، این فضا باید بر اساس ظرفیت پذیرش مراجعه کنندگان طراحی شده و ابعاد استانداردی متناسب با ابعاد کلینیک داشته باشد. تابلوی اعلانات در بخش پذیرش شامل نام پزشک، تخصص و روز و ساعت کاری آن ها باید حتما ذکر شود.
بخش اداری در اصول طراحی کلینیک زیبایی و پوست و مو ، شامل بخش مدیریت، معاونت، اتاق فنی و پشتیبانی، اتاق حسابداری و … است که لازم است ابعاد و اندازه آن بر اساس استاندارد ها و اصول طراحی کلینیک زیبایی بوده و دسترسی سریع و آسان به بخش های مختلف کلینیک داشته باشند.
یکی از نکات مهمی که در طراحی اتاق عمل در کلینیک های زیبایی باید در نظر داشت، مصالح به کار رفته در کفسازی و دیوار های آن است. دیوار ها باید با متریال قابل شستشو ساخته شده و آلودگی ها را نیز به خود جذب نکند. تهویه اتاق عمل و متعادل نگه داشتن دمای آن نیز از اصول طراحی کلینیک زیبایی و پوست و مو می باشد. اتاق عمل باید در بخش مجزا و محافظت شده ای قرار داشته بگیرد تا از انتشار آلودگی و عفونت به سایر بخش های کلینیک جلوگیری شود. در عین حال مسیر های دسترسی به فضاهای دیگر مانند اتاق پذیرش و اتاق پزشکان نیز راحت باشد.
سقف دیوار اتاق عمل حداقل باید 3 متر ارتفاع داشته باشد. دیوار های اتاق عمل نیز تا حد امکان بدون درز بوده و به طور کامل قابل شستشو، ضد آب، مقاوم در برابر آتش سوزی و عایق صدا باشد. معمولا اتاق های عمل در کلینیک های زیبایی ابعاد کوچک تری دارند. برای عمل های کوتاه و سرپایی اتاق های مجزایی باید در نظر گرفته شود.
هنگام طراحی و اجرای یک کلینیک، نکاتی وجود دارد که رعایت آن ها از اصول طراحی کلینیک زیبایی و پوست و مو بوده و حتما باید آن ها را در نظر داشته باشید. در ادامه وضعیت تهویه، سیستم نورپردازی، نکات ایمنی و … مورد مطالعه قرار می گیرند.
یکی از نکاتی که در اصول طراحی کلینیک زیبایی باید مورد مطالعه و توجه قرار گیرد، سیستم تهویه آن است. تهویه مناسب و مطبوع در فضاهای درمانی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا تهویه می تواند بهداشت محیط را تحت تاثیر قرار دهد. سیستم تهویه در همه بخش های کلینیک باید فعال باشد و در تمام ساعات روز هوای کلینیک را تازه و مطبوع نگه دارد.
فضاهایی مانند اتاق بیماران، اتاق معاینه، فضای انتظار و دیگر فضاهای درمانگاه بر اساس ضوابط طراحی کلینیک پوست و مو ، باید نورپردازی مناسب داشته باشند. سیستم روشنایی مصنوعی که در این فضاها نصب می شود، نباید رنگ های تند یا شدت زیاد داشته باشد و باعث خیرگی چشم افراد شود. به دلیل وجود تجهیزات پزشکی و درمانی در کلینیک، وجود سیستم برق اضطراری در این فضاها الزامی می باشد.
یکی دیگر از نکاتی که در اصول طراحی کلینیک زیبایی و پوست و مو باید در نظر داشت، استفاده از گیاهان و عناصر سبز در دکوراسیون داخلی است. گیاهان در کاهش استرس و تلطیف فضا بسیار موثر هستند و استفاده از آن ها در فضاهای درمانی به جهت بالا بودن میزان استرس مراجعه کنندگان توصیه می شود. همچنین گیاهان عناصری طبیعی برای تصفیه هوا هستند. طبق ضوابط طراحی کلینیک پوست و مو ، از گیاهان در اتاق انتظار، اتاق معاینه و اتاق عکس برداری یا نمونه برداری می توان استفاده کرد.
در اصول طراحی کلینیک زیبایی و پوست و مو ، باید به زیبایی و جذابیت آن نیز توجه داشت. به همین جهت طراحی داخلی و دکوراسیون کلینیک های زیبایی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. استفاده از رنگ های ملایم و تم رنگی خاص در طراحی بخش های مختلف مانند اتاق پذیرش، اتاق پزشک و همینطور نمای ساختمان، جلوه زیبایی به کلینیک می دهد.
برای مطالعه بیشتر:
نصب آسانسورهای مناسب و به روز علاوه بر تأمین راحتی ساکنان و کارکنان، به افزایش…
در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…
جوشکاری استاندارد و اصولی برای ایجاد اتصالات مقاوم و پایدار در ساخت اسکلت های فلزی،…
تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…
وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…
ساختمان های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف پذیری در…