اسکوپ قطعه ای فلزی است که با پوشش گالوانیزه پوشانده می شود تا از خطر خوردگی و زنگ ضدگی در امان باشد. این قطعه های فلزی کوچک در فرم های مختلفی تولید می شوند تا قطعه های سنگ یا سرامیک و یا آجر به کمک آن ها به ملات دیوار اتصال پیدا کنند. اسکوپ نما ساختمان یا شیار زنی نقش بسیار مهمی در ماندگاری نماسازی دارد. انواع نماسازی ها با سنگ، آجر و سرامیک با روش اسکوپ نما قابل اجرا هستند. اسکوپ نما بی نقص ترین روش برای محکم سازی متریال نما است. اسکوپ سنگ نما از متداول ترین روش های اسکوپ نما ساختمان است. در این روش روی برخی سنگ ها که خلل و فرج یا سوراخی نداشته و سطح نسبتا صاف دارند، باید حتما عمل اسکوپ کردن سنگ انجام شوند، تا از خطر ریزش مصالح نما در آینده جلوگیری شود. اسکوپ سرامیک نما هم ب همین ترتیب باید حتما صورت پذیرد. اسکوپ نما ساختمان دوام و ماندگاری نما را بالا می برد. در ادامه با انواع روش ها و لیست قیمت اسکوپ سنگ نما آشنا می شوید.
قیمت اسکوپ نما ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از این عوامل اسکوپ ها است. اسکوپ ها قطعه های فلزی هستند که از جنس فلز گالوانیزه بوده و در برابر خوردگی و زنگ ضدگی مقاوم هستند. این قطعه های فلزی در شیار های پشت سنگ ها جای گرفته و اتصال بین سنگ و ملات را تامین می کنند. جنس و کیفیت اسکوپ ها در براورد قیمت اسکوپ سنگ نما موثر است. لیست قیمت اسکوپ سنگ نما با توجه به انواع اسکوپ ها در چند دسته جای می گیرند که در ادامه معرفی می شوند.
اسکوپ نما دوپایه از جنس استیل و به حالت دو بال است. به صورت عمودی و با کمک چسب به قسمت پشتی سنگ یا سرامیک چسبانده می شود. این کار باعث می شود که دوغاب به بخش پایینی نفوذ نکند.
قیمت اسکوپ سنگ نما با اسکوپ سه پایه از دو پایه بیشتر است. در اسکوپ نما سه پایه از یک پایه بیشتر جهت تامین استحکام بیشتر استفاده می شود و از جهات دیگر تفاوتی با اسکوپ دو پایه ندارد.
شیار هایی که پشت سنگ یا سرامیک برای اسکوپ پروانه ای ایجاد می کنند، باید به صورت زاویه ۴۵ درجه باشد. سپس اسکوپ نما پروانه ای را در شیار قرار می دهند. این روش یعنی اسکوپ پروانه ای یکی از بهترین روش های نحوه اسکوپ کردن سنگ نما است.
این اسکوپ شکلی مانند زد انگلیسی دارد. تنها تفاوت این اسکوپ با اسکوپ های دیگر شکل ظاهری آن است و از لحاظ قیمت اسکوپ سنگ تفاوتی با انواع دیگر ندارد.
در کل بسیاری از افراد در ابتدا زمانی که متوجه هزینه های جانبی اسکوپ کردن نما را متوجه می شوند، از انجام این کار پشیمان می شوند. اما هزینه های احتمالی خرابی ها و خسارت های بعد از ریزش نما بسیار بیشتر است. بنابراین پیشگیری از ریزش سنگ ها و سرامیک های نما با پرداخت هزینه اسکوپ نما ، بسیار عاقلانه بوده و از هزینه های بیشتر در آینده پیشگیری می کند.
اسکوپ نما برای نماهای سنگی، سرامیکی و آجری قابل انجام است. در ادامه به توضیح هر یک از این نماها و روش های اجرای آنان با کمک شیوه اسکوپ ، پرداخته می شود. لزوم استفاده از روش اسکوپ نما ساختمان به چند دلیل است. یکی از آن ها سقوط مصالح است. استفاده از اسکوپ ها برای اتصال متریال نما در جلوگیری از ریزش مصالح سنگ و سرامیک و آجر موثر است. دوم جذب آب پایین سنگ و سرامیک است. جذب آب پایینی که این متریال دارند، باعث می شود تا ملات چسبندگی لازم را نداشته باشد و بعد از مدتی سنگ ها از ملات جدا شوند.
اسکوپ کردن سنگ برای اتصال بهتر سنگ به نما انجام می شود. سنگ هایی مانند تراورتن که تخلخل زیادی دارند و اتصال آن ها با ملات راحت صورت می گیرد، نیازی به روش اسکوپ نما ندارند. اما در مقابل بعضی سنگ ها مانند گرانیت صاف و صیقلی هستند و بدون تخلخل و ناهمواری نمی توانند اتصال مطمئنی به ملات و نما داشته باشند. بنابراین اسکوپ سنگ تراورتن چندان مرسوم نبوده مگر آن که از سنگ تراورتنی استفاده شود که با کمک روش های مختلف سطحی صاف و صیقلی پیدا کرده باشد که در این صورت اسکوپ سنگ تراورتن لازم و ضروی است.
قیمت اسکوپ نما سنگی به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از آن ها که بسیار مهم است، شیوه اجرا است. در ادامه خاطر نشان می شود که سه روش کلی برای نحوه اسکوپ کردن سنگ نما در نظر گرفته می شود. از بین این سه روش روش آخر یعنی اسکوپ سنگ نما با مفتول از همه دشوار تر است. بنابراین قیمت اسکوپ سنگ نما با این روش نیز بالاتر بوده و دوام و کارایی بیشتر نیز دارد. پایین ترین قیمت اسکوپ نما سنگی مربوط به روش اول یعنی چسباندن سنگ ها است. معمولا متریال سنگ یا سرامیک و آجر از قبل توسط کارفرما تهیه شده، اما اگر صفر تا صد کار به نماکار سپرده شده باشد، برای برآورد قیمت اسکوپ سنگ نمای ساختمان باید نوع جنس و کیفیت مصالح نما را نیز در نظر گرفت. قیمت اسکوپ سنگ تراورتن مناسب تر است زیرا به دلیل بافت متخلخلی که این سنگ دارد، عمیق تر کردن شیار های موجود روی سنگ ساده تر بوده و از دستمزد پایین تری نیز برخوردار است.
اسکوپ کردن سنگ نما با روش های مختلفی قابل انجام است. در ادامه با نحوه اسکوپ کردن سنگ نما در روش های مختلف آشنا خواهید شد.
اسکوپ سنگ نمای ساختمان با روش چسباندن سنگ از ارزان ترین و ساده ترین روش های اسکوپ نما سنگی است. در توضیح این روش باید گفت که تکه های سنگی به ضخامت نهایت ۳ سانتی متر پشت سنگ های نما ، اتصال آن ها را فراهم می کنند.
روش اسکوپ سنگ نمای ساختمان با روش پیچ و رولبلاک بعد از اجرای نمای سنگی انجام می شود. به این ترتیب که در فواصل معینی از هر کدام از قطعه های سنگی چهار پیچ ایجاد شده و با کمک رولپلاک اتصال سنگ ها به ملات پشتشان قوی تر می شود.
این روش یعنی اسکوپ سنگ نما با مفتول یا اسکوپ سنگ نما با سیم از بهترین و محکم ترین روش های اسکوپ نما است. در روش اسکوپ سنگ نما با مفتول ، شیارهایی با کمک دستگاه فرز در دو طرف هر کدام از سنگ ها ایجاد شده و مفتول ها به صورت ضربدری پشت هر سنگ قرار می گیرد. به این ترتیب اتصال سنگ ها با ملات دیوار بسیار قوی بوده و دوام و ماندگاری زیادی نیز خواهد داشت. مفتول های مورد استفاده در اسکوپ سنگ نما با سیم با پوشش گالوانیزه پوشانده می شوند تا دچار زنگ زدگی و پوسیدگی نشوند و عمر بیشتر کنند.
مصالح سرامیک در برابر خوردگی و اسید و باز ها بسیار مقاوم هستند و جذب آب پایینی دارند. در برابر سرما و یخبندان مقاوم اند و در طرح ها و تنوع رنگی بالایی تولید می شوند. اما نکته ای که وجود دارد این است که سرامیک قدرت مکندگی پایینی دارد. به مرور زمان ملات پشت سرامیک نما خشک شده و اتصالشان سست می شود. به همین علت اسکوپ سرامیک نما یکی از بهترین روش های اتصال سرامیک به نما است. روش های اسکوپ سرامیک نما هم با کمک سیم مفتول، چسب و پیچ و رولپلاک نیز قابل انجام است. بهترین و مطمئن ترین روش اسکوپ نما سرامیکی استفاده از چسب اسکوپ است.
قیمت اسکوپ سرامیک با توجه به نوع و متریال سرامیک، ضخامت سرامیک و ابعاد آن مشخص می شود. سختی تراشیدن سرامیک برای کارگذاری اسکوپ نما با توجه به ضخامت سرامیک تغییر می کند. هر چه سرامیک ها ظریف تر و حساس تر باشند، تراش آن ها نیز ساده نخواهد بود و قطعا دستمزد قیمت اسکوپ سرامیک بالاتر می رود.
اسکوپ آجر نما کاملا اختیاری است. زیرا این متریال گیرایی بالایی دارد و اتصال کامل و مطمئنی را بین خود و ملات برقرار می کند بنابراین لزومی ندارد از روش اسکوپ نما برای این متریال استفاده شود اما در صورت درخواست امکان پذیر است. برای اسکوپ آجر نسوز نما از انواع روش های سیم مفتول، رول پلاک و … می توان استفاده نمود. برای اسکوپ آجر نما نیز به پشت قطعه های آجر شیار هایی ایجاد کرده و اسکوپ ها را درون این شیار ها قرار می دهیم. گرچه این کار لزوم چندانی ندارد اما شاید برای اتصالات ساختمان های بلند مرتبه مطمئن تر باشد.
از جمله مزایای اسکوپ سنگ نمای ساختمان یا سرامیک و از هر نوع دیگر، افزایش مقاومت نما و کاهش هزینه های بازسازی و ترمیم نما است. هم چنین اجرای روش اسکوپ باعث می شود لایه هوای ایجاد شده بین متریال نما و سازه، به عنوان عایق حرارتی و صوتی عمل کند. سرعت اجرای روش اسکوپ نما نسبت به روش اجرای دوغابی با ملات، بیشتر بوده و در هزینه های اجرا نیز صرفه جویی می شود. طول عمر بالای نمای ساختمان با کمک روش اسکوپ از دیگر مزایای اسکوپ کردن نمای سنگ نما یا سرامیک و آجر است.
یکی از نکاتی که در روش اسکوپ نما ساختمان باید در نظر گرفته شود، ضخامت سنگ ها است. ضخامت سنگ و سرامیک در محل تراشیدن نباید از حد مجاز کمتر شود زیرا مقاومت خود را از دست می دهد و در برابر ضربه آسیب پذیر می شود. بعضی از سنگ های طبیعی به دلیل نرمی زیادی که دارند باید بسیار با دقت تراشیده شوند تا سنگ و سرامیک دچار ترک نشوند.
برای مطالعه بیشتر:
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…
مشاهده نظرات
بسیار ممنون بابت محتواتون. میشه با پیچ هم نمارو محکم سازی کرد؟
اطلاعات خیلی مفید و جالبی بود سپاس
چیز خیلی خوبی است ولی باید زودتر این وسیله درست می شد چون من چند جایی شاید افتادن سنگ در اثر گرما و سرما بر روی سر مردم و فوت آنها بودهام..