استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

استاندارد جدید آسانسور

استاندارد جدید آسانسور
استاندارد جدید آسانسور

بر اساس استاندارد جدید آسانسور ، بازرسی ادواری از اسانسور و همین طور اخذ استاندارد اولیه الزامی است. به کمک الزامات جدید استاندارد آسانسور و نصب اصولی اسانسور می توان میزان خسارات مالی و جانی را کاهش داد. قوانین جدید استاندارد آسانسور توسط سازمان ملی استاندارد ایران تدوین شده است. استاندارد جدید آسانسور از سال 1394 اجرایی شده است. در واقع بندهایی به استاندارد اسانسور اضافه شده و یا اینکه تغییراتی در آن اعمال گردیده است. در این متن، به بخشی از مهم ترین الزامات جدید استاندارد آسانسور پرداخته شده است.

الزامات جدید استاندارد آسانسور

در ویرایش جدید استاندارد آسانسور بندهایی اضافه شده است که به شرح زیر می باشد:

  • دیواره های شیشه ای مسطح یا شکل داده شده، در نقاطی که به طور عادی در دسترس افراد هستند باید از شیشه های نوع لایه دار باشند.
  • با توجه به استاندارد جدید آسانسور ، سازه فلزی اسانسور و اتصالات آن باید به روش مناسب و با توجه به شرایط محیطی، در مقابل خوردگی حفاظت شوند.
  • ناحیه رفت و آمد وزنه تعادل باید توسط یک صفحه صلب محافظت گردد. این حفاظت باید در ارتفاع حداکثر 0/3 متر از کف چاهک تا ارتفاع حداقل 2/5 متر انجام شود. پهنای این ناحیه معادل پهنای وزنه تعادل به اضافه 0/1 متر از هر طرف می باشد.
  • بر اساس قوانین جدید استاندارد آسانسور چنانچه فاصله افقی بین لبه سقف کابین و نزدیک ترین قسمت متحرک (کابین یا وزنه تعادل) مربوط به آسانسور مجاور کمتر از 0/5 متر باشد، دیوار جداکننده باید در سراسر ارتفاع چاه امتداد یابد.
استاندارد جدید آسانسور
بررسی و تعمیر اسانسور

قوانین جدید استاندارد آسانسور برای روشنایی چاه

قوانین جدید استاندارد آسانسور تعیین نموده است که چاه آسانسور باید به روشنایی برقی دائمی مجهز باشد. حداقل روشنایی حتی در زمان بسته بودن درها باید معادل 50 لوکس در فاصله یک متری بالای سقف کابین و کف چاهک باشد. روشنایی باید توسط حداقل یک لامپ در فاصله حداکثر 0/5 متری از بالاتری و پایین ترین نقاط چاه تامین شود. در فواصل میانی چاه هم نیاز به روشنایی کافی می باشد و بر اساس استاندارد جدید آسانسور ، تامین روشنایی آن الزامی است.

الزامات جدید استاندارد آسانسور
آسانسور شیشه ای

استاندارد جدید آسانسور برای موتورخانه

در الزامات جدید استاندارد آسانسور ، حداقل ارتفاع مفید فضاهای کاری 180 سانتی متر با رواداری 5- سانتی متر می باشد. همچنین موارد زیر نیز باید تامین گردد:

  • چنانچه قطعات متحرک موجود در موتورخانه دارای پوشش ایمن قابل باز کردن باشند، حداقل ابعاد فضاهای سرویس این قطعات متحرک را می توان از 50×60 سانتی متر به 30×30 سانتی متر کاهش داد.
  • در قوانین جدید استاندارد آسانسور ، حداقل عرض راه های دسترسی به فضاهای باز، 0/4 متر باشد. حداقل پهنا برای جاهایی که قطعات متحرک وجود ندارد، قابل تقلیل تا 0/3 متر می باشد.
  • در صورتی که عرض معبر راه های دسترسی به فضاهای سرویس قطعات متحرک به علت نفوذ قسمتی از شاسی زیر سیستم محرکه کاهش یافته باشد و این قسمت از شاسی ارتفاعی کمتر از 0/5 متر و عمق کمتر از 0/35 متر داشته باشد، مشروط به پوشش مناسب گوشه های تیز شاسی موجود در مسیر و همچنین وجود حفاظ ایمن با ارتفاع کمتر از 0/5 متر برای گاورنر و سایر قطعات متحرک واقع در کنار این معبر، بلامانع است. ارتفاع مفید محل های رفت و آمد از زیر تیر سقف سازه مربوطه تا کف فضای دسترسی اندازه گیری می شود.
  • موتورخانه هایی که کف آن دارای تعدادی سطوح با اختلاف تراز بیشتر از 0/5 متر باشد، باید دارای راه پله یا نردبان باشند. اگر این اختلاف تراز از 0/7 متر بیشتر باشد، باید برای این سطوح نرده محافظ به ارتفاع حداقل 0/7 متر هم در نظر گرفته شود.
  • درهای دسترسی موتورخانه باید دارای حداقل ابعاد 0/6 متر (عرض) در 1/8 متر با رواداری 5- سانتی متر باشند. درب موتورخانه نباید به سمت داخل اتاق باز شوند.
  • مطابق با استاندارد جدید آسانسور باید کلیدی در داخل و نزدیک به نقاط دسترسی و در ارتفاع مناسب، روشنایی فضای موتورخانه را قطع یا وصل نماید.

قوانین جدید استاندارد آسانسور برای کابین

بر اساس قوانین جدید استاندارد آسانسور ، وجود هر نوع تورفتگی یا گسترش سطح، حتی با ارتفاع کمتر از 1 متر، با درب جداکننده یا بدون درب، تنها در صورتی مجاز است که مساحت این قسمت افزوده در مساحت مفید کابین در نظر گرفته شده باشد. هر سطح قابل دسترسی در قسمت ورودی، وقتی که درها بسته باشند، باید به حساب آورده شود. همچنین بار اضافی کابین نیز باید مورد نظارت قرار گیرد.

مطابق با استاندارد جدید آسانسور ، تعداد مسافران با حداکثر مساحت مفید کابین در ارتباط است. همچنین دیواره هایی که در آنها از شیشه در ارتفاع کمتر از 1/1 متر از کف استفاده شده است، باید در ارتفاع بین 0/9متر تا 1/1 متر دارای دستگیره هایی باشند. این دستگیره ها باید به قسمت دیگری به غیر از شیشه نصب شده باشند. لته های شیشه ای باید دارای نشانه گذاری با اطلاعاتی همچون نام سازنده، علامت تجاری، نوع شیشه و ضخامت باشند.

با توجه به قوانین جدید استاندارد آسانسور برای آینه یا شیشه های تزئینی مورد استفاده در دیواره یا سقف کابین، حداقل ضخامت 4 میلیمتر در نظر گرفته می شود. به منظور جلوگیری از ریزش به هنگام شکسته شدن، باید از پشت با لایه چسبدار پوشانده شوند.

قوانین جدید استاندارد آسانسور
آسانسور

استاندارد جدید آسانسور برای وزنه تعادل و طناب فولادی

الزامات جدید استاندارد آسانسور تعیین می نماید که وزنه های غیرفلزی مورد استفاده برای قاب وزنه باید از موادی صلب و یکپارچه ساخته شوند. بر روی وزنه ها باید مهار افقی نصب شده و دو طرف قاب وزنه توسط حفاظ فلزی به صورت کامل پوشش داده شده باشد.

الزامات جدید استاندارد آسانسور برای سیستم محرکه

در استاندارد جدید آسانسور ، برای آسانسورهای بدون گیربکس، استفاده از سیستم نجات اضطراری خودکار در هنگام قطع برق الزامی است. برای سایر انواع آسانسورها هم پیشنهاد می شود. سرعت حرکت کابین در حالت کارکرد عادی باید به صورت کنترل شده باشد. به این منظور، موتورهای جریان متناوب باید به سیستم درایو فرکانس و ولتاژ متغیر 3VF مجهز باشند. موتورهای جریان مستقیم نیز باید به تنظیم کننده های سرعت از نوع استاتیک مجهز باشند.

استاندارد اسانسور مسکونی

استاندارد آسانسور مسکونی از جمله مهم‌ ترین عواملی است که در نصب و بهره‌ برداری از آسانسورهای ساختمان‌ های مسکونی باید رعایت شود. این استانداردها برای اطمینان از ایمنی و عملکرد صحیح آسانسور تدوین شده‌ اند و به ساختمان‌ ها کمک می‌ کنند تا از حوادث احتمالی جلوگیری کرده و کیفیت زندگی ساکنان را بهبود بخشند. رعایت استاندارد آسانسور مسکونی نه تنها موجب افزایش ایمنی استفاده‌ کنندگان می‌ شود، بلکه به طول عمر و کارایی آسانسور نیز کمک شایانی می‌ کند.

برخی از موارد کلیدی در استاندارد آسانسور مسکونی شامل توجه به ابعاد مناسب کابین، ظرفیت حمل، سیستم‌ های ایمنی مانند ترمز اضطراری و سنسورهای حرکتی، و همچنین رعایت اصول مهندسی در نصب و راه‌ اندازی آن است. از دیگر موارد مهم می‌ توان به تهویه مناسب کابین، دقت در انتخاب مواد سازنده و همچنین اطمینان از صحت عملکرد درب‌ های آسانسور اشاره کرد.

برای اطمینان از اینکه تمامی مراحل نصب آسانسور بر اساس استاندارد آسانسور مسکونی صورت می‌ گیرد، پیشنهاد می‌ شود با کارشناسان مجرب و متخصص در این حوزه همکاری کنید. عمران مدرن می‌ تواند در این زمینه به شما مشاوره‌ های حرفه‌ ای ارائه دهد و تمامی مراحل نصب و راه‌ اندازی آسانسور مسکونی را مطابق با جدیدترین استانداردها انجام دهد.

برای مطالعه بیشتر:

استاندارد آسانسور

نصب آسانسور در راه پله

معایب هوم لیفت

هوم لیفت چیست

قیمت آنلاین آسانسور

استاندارد ادواری آسانسور

استاندارد آسانسور چیست

نحوه گرفتن مجوز اسانسور

تاییدیه استاندارد آسانسور هیدرولیک

مدارک لازم برای استاندارد اسانسور

چک لیست استاندارد آسانسور

قوانین شهرداری برای آسانسور

نحوه محاسبه هزینه نصب آسانسور در آپارتمان

جای آسانسور در ساختمان

فضای مورد نیاز برای نصب اسانسور

استاندارد سازی آسانسور

سوالات متداول استاندارد آسانسور

قیمت پک کامل اسانسور

مراحل نصب آسانسور از صفر تا صد

آسانسور روم لس چیست

هزینه نصب آسانسور هیدرولیکی

قیمت کابین آسانسور ۴ نفره

ابعاد کابین آسانسور 6 نفره

قیمت کابین آسانسور استیل

قیمت آسانسور برای ساختمان 4 طبقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز کاربران: 4.7 ( 7 نظر)