اگر به دنبال یک گزینه منحصر به فرد برای پوشش کف و دیوار ها هستید که هم زیبایی و هم استحکام را به فضای شما بیاورد، موزاییک پلیمری همان چیزی است که به آن نیاز دارید. این نوع موزاییک از ترکیب رزین های پلیمری، سیمان و سنگدانه های طبیعی ساخته شده و به همین دلیل ویژگی هایی نظیر مقاومت بالا در برابر سایش، رطوبت و تغییرات دمایی دارد. اما چیزی که این محصول را از دیگر انواع موزاییک ها متمایز می کند، تنوع بی نظیر طراحی و رنگ های آن است که می تواند به راحتی با هر سبک دکوراسیونی هماهنگ شود. در این مقاله به بررسی دقیق این محصول، مزایای آن و نحوه استفاده از موزاییک پلیمری خواهیم پرداخت تا به این پرسش پاسخ دهیم که موزائیک پلیمری چیست و به شما دلایل انتخاب موزاییک پلیمری را بگوییم.
موزاییک پلیمری، یک محصول نوین در دسته سنگ های مصنوعی است که از ترکیب بتن با افزودنی های آن ساخته می شود. حاصل ترکیب این مواد با همدیگر محصولی را به وجود می آورد که دارای ویژگی های خاص مانند وزن کمتر و مقاومت بسیار بالاست. همین ویژگی ها سبب می شود که این محصول از سنگ های متداول که در ساختمان سازی استفاده می شود، متمایز باشد. در واقع موزاییک پلیمری را می توان نسل جدید کفپوش های بتنی دانست که جلوه ای بسیار زیبا و مدرن نسبت به کفپوش های قدیمی را به منازل مسکونی و مجتمع های تجاری می بخشد.
این محصولات قابلیت این را دارند که در طرح های گوناگون و رنگ های مختلف تولید شوند. تولید آن با استفاده از روش پلیمریزاسیون سبب می گردد که شبکه های منظم و متصل در ساختار سیمان شکل گیرد. در نتیجه سیمان کریستالیزه شده و استحکام فوق العاده ای در برابر عوامل و تغییرات محیطی خواهد داشت.
استفاده از رنگدانه های شیمیایی مختلف در ساختار این مواد امکان تولید کفپوش موزاییکی را در انواع رنگ های قرمز، سفید، مشکی و زرد امکان پذیر می سازد. البته این تنها بخشی از تنوع رنگی در کفپوش های موزاییکی است.
فرآیند پلیمریزاسیون سبب استحکام فوق العاده موزاییک خواهد شد. ساختار سیمان و بتن در ساخت این مواد سبب مقاومت آن ها در برابر شرایط محیطی خواهد بود. همچنین به دلیل استفاده از افزودنی های خاص که در تهیه این مواد استفاده می شود، موزاییک پلیمری کیفیت و ظاهر خود را در طول زمان حفظ می نماید.
همچنین قیمت این محصولات نسبتا به صرفه خواهد بود. از طرفی استفاده از آن در طراحی پروژه های عمرانی به دلیل جلوه ی زیبا و مدرنی که به محیط می بخشند، حس لوکس بودن و مدرنیته را منتقل خواهد کرد.
شاید بتوان بزرگ ترین مزایایی که موزاییک های پلیمری دارد را، تنوع زیاد آن ها در طرح و رنگ عنوان کرد. شما تقریبا می توانید موزاییک های مد نظرتان را در هر رنگی که بخواهید سفارش دهید. طرح های این محصول نیز زیاد است و تقریبا هر سلیقه ای را اقناع خواهد کرد. استفاده از این محصول به طور قابل توجهی دست معماران و مهندسان پروژه را برای طراحی و دیزاین محیط باز گذاشته و از این رو به محصولی رو به رشد و پرطرفدار در بین پروژه های در دست احداث تبدیل شده است.
مانند هر محصول دیگری، استفاده از این محصولات نیز معایبی دارد. حال سوالی که پیش می آید این است که بزرگ ترین معایب استفاده از موزاییک پلیمری چیست.
در ادامه می توانید معایب استفاده از این محصول را ببینید.
تا به اینجا در مورد این که موزاییک پلیمری چیست ، مزایای موزاییک پلیمری چیست و همچنین معایب آن توضیح دادیم. حال در این بخش می خواهیم راهنمای مختصری داشته باشیم که راه انتخاب موزائیک پلیمری چیست و چگونه می توانیم محصول متناسب با پروژه ی خود را انتخاب کنیم.
پروژه ی مناسب برای استفاده از موزائیک پلیمری چیست؟
در وهله اول باید توجه داشته باشید که پروژه ی شما دقیقا چیست و فایده ی استفاده از موزائیک پلیمری چیست و در پروژه چه استفاده ای می تواند داشته باشد. در واقع باید بدانید که کاربرد موزاییک پلیمری چیست و در چه مواقعی استفاده از آن بهینه است.
این مواد مقاومت بالایی دارند. مخصوصا در برابر تغییرات آب و هوایی مقاوم هستند. از این رو می توان از آن ها در محیط های سردسیر و دارای آب و هوای سرد، با خیال راحت استفاده کرد. به دلیل استفاده از افزودنی های بتن خاص و طرح اختلاط استاندارد، جذب آب این محصول بسیار پایین است و در برابر یخ زدگی و تغییرات آب و هوایی مقاوم و مناسب می باشند.
موزاییک های پلیمری توانایی تحمل وزن بسیار بالایی دارند. این محصولات بسته به مواد اولیه استفاده شده و کیفیت مواد به کار رفته توانایی تحمل بار تا 5 تن را دارند و از این رو برای استفاده در محیط هایی مانند پارکینگ های مسکونی بسیار مناسب هستند. وزن خود این موزاییک ها به طور متوسط، 55 کیلوگرم به ازای هر متر مربع می باشد و برای استفاده در فضاهای باز ایده آل است. همچنین این محصولات به طور کلی دارای ضخامت 2 تا 2.5 سانتی متر می باشند که باعث می شود علاوه بر تحمل بار و وزن بالا، حمل و نقل راحت و بدون دردسری نیز داشته باشند.
موزاییک پلیمری دارای قابلیت شست و شو بوده و می توان بدون نگرانی از آسیب دیدن ، اقدام به شست و شوی آن ها کرد. همچنین از دیگر ویژگی های این محصول این است که مانع از لغزش می گردد و به همین علت برای محیط های مرطوب یا فضا های پرتردد انتخابی مناسب محسوب می شود که علاوه بر زیبایی، امنیت را نیز به ارمغان می آورد و شما را آسوده خاطر خواهد ساخت.
نصب این محصولات نیز به سادگی امکان پذیر است. برای این کار نیازمند بستر صاف و متراکم مانند ملات یا سیمان هستیم. با رعایت این نکات نصب ، می توان به راحتی آن را در فضا های مختلف اجرا کرد.
قیمت این محصولات بسته به طرح های مد نظر شما و همچنین رنگ محصول می تواند متفاوت باشد. شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت انواع مختلف موزاییک پلیمری و همچنین انواع مصالح ساختمانی و بتنی مانند جدول بتنی، بلوک سیمانی، لوله بتنی و قطعات بتنی با همکاران ما در شرکت عمران مدرن تماس بگیرید.
تولید موزاییک های پلیمری مانند هر محصول دیگری دارای استاندارد های مشخصی است که بایستی در تولید و همچنین انتخاب محصول آن ها را در نظر گرفت. آزمون های استاندارد تعیین کننده ی مقاومت خمشی، مقاومت سایشی، میزان جذب آب و سایر موارد مرتبط با محصول است. استاندارد تولید موزاییک پلیمری در ادامه و در جدول زیر آمده است:
درصد جذب آب | کمتر از 3 درصد |
مقاومت سایشی | 0.4 گرم بر سانتی متر مکعب |
مقاومت در برابر یخبندان | 50-70 درجه سانتی گراد زیر صفر |
مقاومت خمشی | 110- 200 نیوتون بر متر مربع |
مقاومت حرارتی | 200-300 درجه سانتی گراد |
تلورانس ابعاد | فاقد تلورانس |
تلورانس تابیدگی | 1 میلی متر |
مقاومت فشاری | بین 800 تا 1200 نیوتون بر متر مربع |
برای مطالعه بیشتر:
آهن از اصلی ترین مصالح اسکلت های فلزی است که به طور مستقیم استحکام و…
کارخانه بلوک سبک نقش کلیدی در تامین مصالح مدرن برای پروژه های ساخت و ساز…
ساندویچ پانل ها به عنوان یکی از مصالح مدرن و پرکاربرد در صنعت ساخت و…
کف کاذب، یک ساختار نوآورانه و قابل تنظیم است که برای مدیریت کابل ها، لوله…