استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
مصالح ساختمانی

بنتونیت سدیم

بنتونیت یک ماده معدنی نرم از خانواده رس هاست که بیشتر از مونت موریلونیت تشکیل شده است. با توجه به خاصیت بنتونیت در جذب آب و تغییر شکل در برابر رطوبت، می توان از آن به عنوان عایق و ماده ای با هدایت الکتریکی مناسب استفاده کرد. از دیگر ویژگی های آن نیز می توان به شکل پذیری و جایگزینی یونی اشاره کرد. بنتونیت سدیم به دلیل ظرفیت جذب آب بالا و هدایت الکتریکی بیشتر، معمولا در سیستم های ارتینگ به کار می رود.

بنتونیت سدیم دار از نظر میزان جذب یونی، شکل پذیری و انبساط و انقباض از نوع کلسیم دار آن قوی تر است. در نتیجه باید گفت بنتونیت سدیم قدرت جذب آب بالا داشته و متورم شونده است و رسانایی بسیار بالایی دارد.

بنتونیت سدیمبنتونیت سدیم
چاه ارت پر شده با بنتونیت سدیم

قیمت بنتونیت سدیم

قیمت بنتونیت سدیم به عوامل متفاوتی بستگی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم. هزینه این محصول با توجه به برند، دانه بندی و اندازه ذرات متغیر است. علاوه بر این، کیفیت این ماده معدنی، مواد شیمیایی به کار رفته در آن و حمل و نقل آن بر قیمت بنتونیت چاه ارت تاثیرگذار است. در هنگام خرید بنتونیت سدیم دار، باید به استانداردهای محصول و تاییدیه هایی که اخذ شده اند توجه کرد و دانست که این موارد نرخ نهایی را بالا می برد. در نهایت باید دقت داشت که جذب آب بنتونیت سدیم ، حداقل ۲ تا ۳ برابر حجم آن بوده و مقاومت محل چاه ارت را حداقل ۲ اهم کم کند. برای استعلام قیمت و کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت بنتونیت سدیم دار می توانید با کارشناسان عمران مدرن به شماره ۶۲۹۹۹۶۷۵-۰۲۱ تماس بگیرید.

مزایای بنتونیت سدیم دار

همان طور که پیش تر بیان شد، استفاده از بنتونیت سدیم در چاه ارت مزایای قابل توجهی دارد که عملکرد و ایمنی سیستم ارتینگ را بهبود می بخشد. در ادامه به مهم ترین این مزایا می پردازیم.

  • کاهش مقاومت الکتریکی خاک: بنتونیت با جذب و نگهداری رطوبت، مقاومت الکتریکی خاک را تا ۸۰% کاهش می دهد. این موضوع باعث انتقال راحت تر جریان های ناخواسته به زمین و افزایش ایمنی سیستم می شود.
  • افزایش و حفظ رطوبت در اطراف الکترود: بنتونیت سدیم دار می تواند تا ۵ برابر وزن خود آب جذب کرده و آن را برای مدت طولانی حفظ کند. این مزیت باعث مرطوب ماندن محیط اطراف الکترود حتی در شرایط خشک می شود.
  • بهبود پایداری و طول عمر سیستم ارتینگ: بنتونیت سدیم با حفظ رطوبت و کاهش مقاومت به پایداری عملکرد سیستم ارتینگ در طول زمان کمک می کند. این موضوع طول عمر سیستم را افزایش داده و نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر را کاهش می دهد.
  • سازگاری با محیط زیست: بر خلاف برخی مواد شیمیایی، بنتونیت سدیم ماده ای طبیعی و سازگار با محیط زیست است که استفاده از آن آسیبی به اکوسیستم وارد نمی کند.
  • کاهش تلفات انرژی: از آنجا که استفاده از بنتونیت هدایت الکتریکی سیستم را افزایش می دهد، تلفات انرژی در سیستم کاهش می یابد. در نتیجه کارایی سیستم بیشتر شده و خطرات ناشی از نشت جریان را به حداقل می رساند.
  • کنترل دما: بنتونیت سدیم به کنترل دمای الکترودهای ارتینگ کمک می کند. در صورت نشت یا اضافه بار، دما افزایش یافته و بر عملکرد سیستم اثرگذار است. ویژگی های حرارتی بنتونیت باعث کنترل دمای سیستم شده و از آسیب به تجهیزات جلوگیری می کند.

علاوه بر این موارد، بنتونیت سدیم نسبت به انواع دیگر قیمت مناسب تری داشته و دسترسی به آن آسان تر است.

کاربرد بنتونیت سدیم

هر یک از انواع بنتونیت بر اساس خصوصیاتی که دارند، دارای کاربردهای مختلفی نیز هستند. از بنتونیت کلسیم دار در تهیه ماسه ریخته گری، به عنوان جاذب در تولید روغن های صنعتی و خوراکی و تهیه خوراک دام استفاده می شود. اما آن چه در صنعت ساختمان و به ویژه در چاه ارت کاربرد دارد بنتونیت سدیم دار است. ذرات بنتونیت به صورت پودری است تا سطح تماس خوبی ایجاد کند.

علاوه بر آن باید بتوانند تا چندین برابر وزن اولیه ای که دارد آب جذب کرده و پس از آن اندازه ذرات بنتونیت چندین برابر حجم خشک افزایش یابد. باید توجه داشت که بنتونیت سدیم دار پس از جذب آب، دچار تغییر ماهیت و ساختار نمی شود، بلکه فقط مولکول های آب را در ساختار خود نگه می دارد. پس از آن بنتونیت وارد فاز عملکردی بعدی شده و چسبنده و دارای خواص الکترولیتی می شود. در این حالت بنتونیت سدیم دار تبدیل به ماده ژل مانند لزجی می شود که علاوه بر حفظ شکل خود، به سطوح اطراف می چسبد و جریان الکتریکی را از الکترود فلزی به زمین منتقل می کند. در نتیجه می تواند مشکل تراکم خاک و چسبندگی را حل کند.

مقایسه بنتونیت سدیم دار در چاه ارت با زغال و نمک

در گذشته برای چاه ارت از ترکیب زغال و نمک استفاده می شد اما نمک دارای خاصیت خورندگی است. همین ویژگی نمک باعث از بین رفتن الکترودها پس از گذشت زمان می شود. در نتیجه باید با هزینه اضافی الکترودها را تعویض کنیم و این روال همچنان ادامه می یابد. در مقابل این ترکیب، بنتونیت است که خاصیت خورندگی ندارد. از طرفی درصورت بارش باران و نفوذ آب به درون خاک، نمک پس از مدتی شسته شده و به لایه های پایینی زمین می رود و مقاومت الکتریکی زمین را افزایش می دهد. این موضوع از عوامل مشکل ساز در چاه ارت است. از آنجا که بنتونیت سدیم دار جذب آب بالایی دارد، می تواند برای مدت زیادی رطوبت را در خود حفظ کرده و این مشکل زغال و نمک را نیز حل کند. در نتیجه برای زمین های خشک و کویری مناسب خواهد بود.

ساخت چاه ارت در انواع ساختمان های مسکونی، تجاری و … با استفاده از بنتونیت سدیم ، علاوه بر موارد بیان شده، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر است. چراکه هم قیمت کمتر و کیفیت مناسب تری نسبت به زغال و نمک دارد و هم نیاز به صرف هزینه برای تعویض قطعات خورده شده برطرف می گردد. از تفاوت های دیگر بنتونیت سدیم دار و نمک، می توان به بالا بودن خاصیت تبادل یونی بنتونیت در مقایسه با مخلوط زغال و نمک اشاره کرد. در نهایت باید توجه کرد که حمل و نقل بنتونیت در مقایسه با زغال و نمک بهتر و راحت تر است.

بسته بندی و دپوی بنتونیت سدیم

نحوه اجرای بنتونیت سدیم دار در چاه ارت

همان طور که ذکر شد، بنتونیت مناسب چاه ارت دارای ذرات بسیار ریز، سطح تماس بسیار بالا و قابلیت جذب زیاد است. با جذب آب به مقدار مشخص، بنتونیت تبدیل به ماده ای چسبنده و غلیظ می شود که مشکل تراکم و چسبندگی خاک را در نحوه اجرای آن برطرف می کند. نحوه اجرای چاه ارت با بنتونیت به دو صورت انجام می گیرد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

استفاده از بنتونیت سدیم در ارت سطحی

برای این روش ابتدا چاهی به عرض ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر و عمق ۷۵ سانتی متر و طول دلخواه حفر می شود. در مناطق سرد، برای جلوگیری از خطر یخ زدگی، چاه را عمیق تر حفر می کنند. پس از آن دوغابی با ۳۵ درصد بنتونیت و ۶۵ درصد آب درست کرده و با آن چاه را تا ارتفاع ۱۰ سانتی متر پر می کنند. از طرفی روی سیم ها را نیز تا ارتفاع حدود ۱۵ سانتی متر با دوغاب ساخته شده پر کرده و بقیه چاه را نیز با خاک سرند شده پر می کنند.

استفاده از بنتونیت سدیم دار در چاه های صفحه ای

برای این روش لازم است تا ابتدا یک چاه با عمق ۳ متر و قطر ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر حفر کرده و صفحه مسی را به صورت عمودی در آن قرار دهند. سیم ارت نیز باید حداقل در دو نقطه به این صفحه متصل شود. دوغاب غلیظ بنتونیت را تا ارتفاع ۳۵ سانتی متری بالای صفحه مسی در چاه می ریزند. در نهایت نیز با مخلوطی شامل حدود ۳۰ درصد بنتونیت و ۷۰ درصد خاک سرند شده چاه را پر و فشرده سازی می کنند.

برای مطالعه بیشتر:

آخرین عناوین

کابینت مشکی و چوب

کابینت‌ ها از عناصر اساسی و تأثیر گذار در طراحی آشپزخانه به شمار می‌ روند…

16 دقیقه پیش

انواع کابینت های گلاس

کابینت ها یکی از المان های بسیار مهم و موثر در سازماندهی و نظم بخشی…

56 دقیقه پیش

موتور برق مسافرتی

موتور برق مسافرتی در میان طبیعت که خبری از برق شهری نیست، می تواند به…

7 ساعت پیش

موتور برق چند ساعت کار میکند

وقتی تصمیم به خرید موتور برق می گیرید، یکی از مهم ترین موضوعاتی که باید…

7 ساعت پیش

موتور برق اینورتر

موتور برق اینورتر یکی از محبوب ترین و پیشرفته ترین مدل های مولد برق است…

8 ساعت پیش

فیلتر استخر

انتخاب و بهره گیری از فیلتر استخر مطلوب و مناسب تاثیر مستقیمی بر کیفیت آب…

8 ساعت پیش