شاتکریت سازه نگهبان
سازه های نگهبان نقش مهمی در پایداری خاک، جلوگیری از ریزش گود ها و ایجاد پایداری در پروژه های ساختمانی و عمرانی دارند. یکی از روش های مؤثر در اجرای سازه های نگهبان، استفاده از شاتکریت است. در شاتکریت سازه نگهبان با استفاده از بتن پاششی، سطح دیوارهای گود پایدار شده و امکان اجرای پروژه های عمرانی در مناطق حساس فراهم می گردد. در این مقاله از عمران مدرن به بررسی جامع شاتکریت سازه نگهبان خواهیم پرداخت.
پیش از پرداختن به موضوع شاتکریت سازه نگهبان ، لازم است با تعریف شاتکریت آشنا شوید. شاتکریت به فرآیندی گفته می شود که در آن بتن به وسیله هوای فشرده روی سطح مورد نظر پاشیده می شود. این روش به دو نوع تر (بتن آماده) و خشک (ترکیب در لحظه پاشش) تقسیم بندی شده که با توجه به شرایط پروژه انتخاب می شود. به طور کلی شاتکریت یا بتن پاششی، یکی از روش های مهم برای پوشش و محافظت از سازه های نگهبان در برابر فرسایش، رطوبت و یخ زدگی است. اجرای صحیح شاتکریت سازه نگهبان ، نقش کلیدی در افزایش عمر مفید و حفظ پایداری آن ایفا می نماید.
اکنون که با معنی و مفهوم شاتکریت آشنا هستید بهتر است از کاربردهای این روش در سازه نگهبان مطلع شوید. از اصلی ترین کاربردهای شاتکریت سازه نگهبان ، پایدار سازی گودبرداری است. شاتکریت در کنار روش های دیگر مانند نیلینگ و انکراژ برای جلوگیری از ریزش دیواره گودبرداری استفاده می شود. از شاتکریت جهت تقویت سازه های نگهبان نیز می توان بهره مند شد. در پروژه هایی که نیاز به پایداری بیشتر دارند، شاتکریت همراه با مش های فولادی یا میلگرد های تقویتی اجرا می شود. علاوه بر این موارد با افزودن مواد ضد آب به مخلوط شاتکریت، می توان میزان نفوذ آب به سازه را کاهش داد و با افزودن الیاف مختلف می توان مقاومت سازه را در برابر بارهای مکانیکی افزایش داد.
استفاده از شاتکریت خشک و مرطوب در سازه نگهبان مزایای قابل توجهی را به همراه دارد.
اجرای شاتکریت سازه نگهبان از ۳ مرحله اصلی پیروی می کند که در ادامه به این مراحل خواهیم پرداخت.
در این مرحله ابتدا باید سطح سازه نگهبان از هرگونه آلودگی و مواد سست پاک شود. سپس سطح مورد نظر باید با آب مرطوب شود تا بتن به آن بچسبد. در صورت نیاز، می توان بر روی سطح از مش یا میلگرد برای تقویت شاتکریت استفاده نمود.
برای تهیه مخلوط شاتکریت (شامل سیمان، ماسه، سنگدانه و آب) باید نوع و نسبت مواد بر اساس نوع سازه، شرایط محیطی و الزامات فنی تعیین گردد. سپس مصالح با استفاده از دستگاه های مخلوط کن مخصوص شاتکریت به طور کامل با یکدیگر مخلوط می شوند. در نهایت روانی مخلوط کنترل می شود. روانی مخلوط شاتکریت باید به میزانی باشد که به راحتی از نازل پمپ عبور کند و در عین حال، پس از پاشش، روی سطح پخش و متراکم شود.
برای اجرای شاتکریت سازه نگهبان ، باید در انتخاب نازل دقت شود. نازل مناسب با توجه به ضخامت و نوع شاتکریت انتخاب می شود. فاصله نازل تا سطح مورد نظر باید به طور مداوم کنترل شود تا ضخامت شاتکریت یکنواخت باشد. حرکت نازل نیز از دیگر موضوعات مهم در اجرای شاتکریت سازه نگهبان است. نازل باید به طور عمود بر سطح و با حرکات رفت و برگشتی حرکت کند تا از ایجاد حفره و ناهمواری در شاتکریت جلوگیری شود. در خصوص ضخامت شاتکریت نیز باید افزود که این مورد بر اساس نوع سازه و الزامات فنی تعیین می شود. پس از اتمام شاتکریت نوبت به عمل آوری می رسد. برای این منظور سطح باید به مدت کافی مرطوب نگه داشته شود تا به طور کامل سفت و سخت شود.
توجه به نکات زیر در هنگام شاتکریت سازه نگهبان الزامی است.
علاوه بر موارد ذکر شده، رعایت نکات ایمنی از جمله استفاده از تجهیزات ایمنی مانند عینک، ماسک و دستکش، ایجاد محوطه ای امن برای اپراتور و افراد حاضر در محل پروژه و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ریزش مصالح و بروز حوادث الزامی می باشد.
شاتکریت سازه نگهبان یکی از روش های کارآمد و مقرون به صرفه برای مقاوم سازی سازه های نگهبان است که به دلیل مزایای متعدد، به طور گسترده در پروژه های عمرانی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش نه تنها سرعت اجرا را افزایش می دهد؛ بلکه بهبود ایمنی و کیفیت سازه را نیز به دنبال دارد. شما می توانید جهت استعلام قیمت اجرای شاتکریت سازه نگهبان با کارشناسان عمران مدرن از طریق شماره تلفن ۶۲۹۹۹۶۷۵-۰۲۱ تماس بگیرید.
کابینت ممبران رنگ بژ یکی از انواع کابینت ها برای افرادی است که به دنبال…
صفحه کابینت یکی از مهم ترین اجزای آشپزخانه است که علاوه بر تحت تاثیر قرار…
صنعت ساخت و ساز در شیراز به عنوان یکی از شهرهای مهم و تاریخی ایران،…
همان طور که می دانید امروزه کابینت های ممبران به دلیل ویژگی های منحصر به…
فلاش تانک توکار توالت ایرانی (فلاش تانک توکار زمینی) ، انتخابی هوشمندانه برای افرادی است…