دیوار گچی سبک یکی از مصالح ساختمانی مدرن است که به دلیل ویژگی های خاص خود، در ساخت و سازهای معاصر مورد توجه قرار گرفته است. این نوع دیوار به طور معمول از گچ و مواد افزودنی سبک تشکیل شده و به خاطر وزن کم و عایق بندی مناسب، به کاهش بار سازه کمک میکند.
ویژگی های اصلی دیوار گچی سبک شامل عایق حرارتی و صوتی، سهولت در نصب و قابلیت اجرای سریع میباشد. همچنین، برخی از انواع این دیوارها مقاوم در برابر آتش و رطوبت هستند، که این امر آنها را برای استفاده در مکان های مختلف مناسب می سازد. البته توجه داشته باشید که همه ی انواع دیوار گچی سبک در برابر رطوبت مقاوم نیستند و برعکس، برخی از آن ها حتی در برابر رطوبت ضعف دارند و محیط مرطوب قاتل آن ها به شمار می رود.
دیوار گچی سبک که به آن بلوک گچی سبک نیز گویند، در کارخانه توسط فرآیند اختلاط آب و گچ تولید می شود. معمولا در این فرآیند اندازه ی دانه های گچ نسبت به گچ معمولی ساختمانی ریزتر است. این بلوک ها در ابعاد مختلفی تولید می شوند اما آنچه که در بازار به طور معمول وجود دارد، دارای طول ۶۶۶ میلی متر و عرض ۵۰۰ میلی متر می باشد.
قیمت دیوار گچی سبک وابسته به کیفیت مصالح به کار رفته در محصول، گرید گچ استفاده شده، ابعاد محصول و سایر هزینه های جانبی خواهد بود. هزینه های جانبی شامل هزینه های حمل و نقل و عوامل بازار می شود. قیمت دیوار گچی سبک برای ابعاد استاندارد آن به طول ۶۶ سانتی متر ( ۶۶۶ میلی متر)، عرض ۵۰ سانتی متر و ضخامت ۸ سانتی متر، ۱۲۰,۰۰۰ تومان به ازای هر متر مربع خواهد بود. هر متر مربع از این دیوار نیز تقریبا سه عدد بلوک را شامل می شود و این بدین معناست که قیمت تمام شده برای هر بلوک دیوار گچی سبک تقریبا ۴۰,۰۰۰ تومان خواهد بود. دقت کنید که قیمت دیوار گچی سبک ذکر شده برای آبان ماه سال ۱۴۰۳ می باشد.
شما می توانید برای دریافت اطلاعات و استعلام قیمت دیوار گچی سبک با کارشناسان ما در شرکت عمران مدرن تماس بگیرید. همچنین می توانید برای استعلام قیمت انواع قطعات بتنی و سایر محصولات ساختمانی با ما تماس بگیرید.
قطعات گچی را به انواع مختلف پانل های دیواری و بلوک های گچی می توان تولید کرد. همچنین این قطعات در ابعاد و اشکال گوناگون تهیه و تولید می شوند. برای تولید دیوار گچی سبک ، دوغاب گچ تهیه شده در قالب لاستیکی ریخته می شود و سپس شکل مورد نظر را به خود می گیرد. وزن دیوار گچی سبک تولید شده اغلب از ۲۰ کیلوگرم تجاوز نمی کند. قطعات گچی پس از خروج از قالب، وارد دستگاه خشک کن می شود تا رطوبت آن ها به طور کامل جذب شود. در مواردی هم که دستگاه خشک کن صنعتی موجود نباشد و تولید به روش های دستی انجام شود، با قرار دادن قالب ها در هوای آزاد و زیر نور خورشید می توان آن ها را خشک کرد.
در برخی کارخانه ها و تولیدی ها از انواع گچ های گرید آلفا و بتا برای تولید دیوار گچی سبک استفاده می شود. همچنین برخی کارخانه ها برای تولید این محصولات از الیاف شیشه استفاده می کنند.
ویژگی های خاص دیوار گچی سبک و قیمت بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی این محصولات آن را به یکی از محصولات پرطرفدار در ساخت و ساز، به خصوص دکوراسیون و ساخت و ساز داخلی بدل کرده است.
از دیوار های گچی سبک به طور عمده به منظور جداسازی داخل ساختمان ها و دیوار های غیر باربر استفاده می شود. این محصولات بر روی خود شیار هایی دارند که نصب آن ها را بسیار ساده می کند. به این شیار ها در اصطلاح فاق و زبانه گفته می شود. با استفاده از فاق و زبانه می توان این محصولات را به راحتی اجرا کرد و سپس آن را به وسیله ی بتونه، درزگیری و صاف کرد. پس از آن نیاز به گچ کاری مجدد نیست.
استفاده از این بلوک ها بسیار اقتصادی می باشد. در واقع می توان برای پارتیشن بندی فضای داخلی ساختمان به جای استفاده از بلوک های ساختمانی و یا بلوک های سبک هبلکس، از این محصولات استفاده کرد. استفاده از بلوک گچی سبک به جای سایر بلوک ها در فضای داخلی سبب می شود که علاوه بر صرفه جویی اقتصادی قابل توجه، وزن ساختمان نیز به مقدار قابل قبولی و بسته به متراژ استفاده از این بلوک ها، کاهش پیدا کند.
همچنین از سایر مزایای استفاده از بلوک گچی سبک این است که این محصولات در برابر آتش سوزی پایدار بوده و عایق حرارت می باشند. بلوک های گچی سبک علاوه بر عایق حرارتی، عایق صدا نیز هستند و جلوی ارتعاش صدا را می گیرند. از دیگر مزایای استفاده از این بلوک ها این است که می توان درز های بین این بلوک و دیوار ها را با بتونه کردن از بین برد و آن را یکدست کرد.
نکته ای که حائز اهمیت است این است که برای رسیدن به حداکثر شاخص عایق صوتی بودن نیاز است که این بلوک های گچی حداقل ضخامتی را داشته باشند. این مقدار ضخامت مورد نیاز برای بروز خواص عایق صوتی بودن، 8 سانتی متر است و بلوک های نازک تر عایق خوبی نیستند.
استفاده از دیوار گچی سبک بسیار پرطرفدار شده است. این به سبب ویژگی هایی است که این محصول به پروژه ی عمرانی شما می بخشد. مهم ترین موضوع و ویژگی که سبب پرطرفدار بودن این محصولات شده است، مقرون به صرفه بودن نسبت به کارایی آن هاست. قیمت هر عدد بلوک گچی سبک 40000 تومان است و این بدین معناست که این محصول با قیمت متر مربعی 120000 تومان به فروش می رسد. توجه داشته باشید که قیمت های ذکر شده برای آبان ماه سال 1403 می باشد. توصیه می کنیم برای دریافت قیمت روز دیوار گچی سبک با همکاران ما در شرکت عمران مدرن تماس بگیرید.
یکی دیگر از مزایای مهم استفاده از این بلوک ها و دیوار های گچی در این است که باعث کاهش میزان فضای از دست رفته و ایجاد فضای بیشتر می شوند. همچنین این بلوک ها دارای وزن بسیار پایینی می باشند. دیوار گچی سبک از طریق حذف دیوارچینی به روش سنتی و عدم نیاز به استفاده از ملات های پایه سیمانی، باعث کاهش قابل توجه بار ساختمان می شود.
نصب دیوار گچی سبک نیز نسبت به سایر بلوک ها و دیوار ها کم زحمت تر است و نیاز به فراگیری مهارت خاصی ندارد. این محصولات حداقل دور ریز و تولید پسماند را دارند. می توان بر روی این محصولات انواع عملیات مانند نقاشی و کاغذ دیواری اجرا کرد.
در بخش های قبل در مورد عایق بودن صوتی و حرارتی دیوار گچی سبک صحبت کردیم. در این بخش می توانید داده های مشخصات دیوار گچی سبک را مشاهده کنید.
مشخصات دیوار گچی سبک
مقاومت فشاری | ۴۰ کیلوگرم بر سانتی متر مکعب |
مقاومت خمشی | ۲۰ کیلوگرم بر سانتی متر مکعب |
مقاومت در برابر ضربه | ۱۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مکعب |
عایق در باربر صوت | حداکثر تا ۳۵ دسی بل |
با توجه به جنس این بلوک ها قابل انتظار است که ویژگی های گچ را در رفتار این محصول ببینیم. مهم ترین نکته در نگهداری از بلوک گچی سبک این است که بایستی آن ها را به دور از رطوبت نگه داشت.
در انبار دیوار گچی سبک معمولا روش چیدن محصولات به این صورت است که بلوک های گچی را بر روی پالت ها قرار می دهند تا از سطح زمین فاصله ایجاد کند و بلوک ها در برابر آب خوردگی محافظت شوند. همچنین در فصول سرد سال لازم است که این بلوک ها در فضای سوله یا محیط مسقف باشند تا از بارندگی محافظت شوند.
برای مطالعه بیشتر:
قیمت پایه فنس بتنی در کرج، یکی از عوامل کلیدی در تعیین هزینه های حصار…
پایه فنس بتنی در شهریار یکی از گزینه های محبوب برای حصار کشی پروژه های…
بلوک های سیمانی ۳۰ سانتی یکی از رایج ترین و پرکاربردترین مصالح در صنعت ساختمان…
موزاییک ها از یکی از محبوب ترین و پر کاربرد ترین نوع کفپوش ها در…
نصب آسانسورهای مناسب و به روز علاوه بر تأمین راحتی ساکنان و کارکنان، به افزایش…
در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…