هالوژن نما ، یکی از ساده ترین و در عین حال موثرترین راه های نورپردازی نما برای خلق جلوه ای خیره کننده از ساختمان است. از هالوژن نمای ساختمان می توان برای تاکید بر المان های معماری نما استفاده کرده و یا با نورپردازی بر روی دیوار ساده، نمای زیبا و جذابی ایجاد کرد. در گذشته، در چراغ های هالوژن نما از لامپ های هالوژن رشته ای به کار می رفته است و به همین دلیل، به آن چراغ هالوژنی گفته می شود. چراغ های هالوژن نما قدیمی، علاوه بر نور بسیار درخشانی که پخش می کرده اند، مصرف انرژی بسیار بالا و طول عمر کوتاهی داشته اند. به همین دلیل، استفاده از آن ها به صرفه نمی باشد.
اما در حال حاضر، چراغ های هالوژن نمای ساختمان ، از دیودها و لامپ های LED مختلف نظیر SMD و COB برای تولید نور استفاده می کنند. طول عمر چراغ های هالوژن نما ال ای دی تا ۵۰ برابر بیشتر از چراغ های هالوژنی قدیمی بوده و همچنین انرژی کمتری مصرف می کنند. در ادامه این مقاله به بررسی قیمت هالوژن نمای ساختمان و کاربردهای آن برای نورپردازی نما خواهیم پرداخت.
چراغ های هالوژن نمای ساختمان ، بسته به مشخصات فنی منحصر به فرد خود، قیمت های مختلفی نیز دارد. به این ترتیب، آشنایی با مشخصات و عواملی که بر قیمت هالوژن نما تاثیر می گذارند، می تواند به انتخاب و خرید هالوژن نما با ویژگی ها و قیمت مناسب کمک کند. مشخصاتی که بر قیمت هالوژن نما تاثیر می گذارند، شامل نوع لامپ، توان لامپ، رنگ نور و لومن هالوژن می باشد. همچنین برند سازنده و جنس بدنه هالوژن نیز می تواند بر قیمت آن تاثیر گذار باشد.
مهم ترین نکته ای که در انتخاب چراغ هالوژن نما باید به آن توجه نمود، نوع لامپ به کار رفته در آن است. لامپ هالوژن نمای ساختمان می تواند از نوع LED، SMD و یا COB باشد. هرکدام از این نوع لامپ ها، ویژگی ها و مشخصات منحصر به فرد و در نتیجه قیمت متفاوتی دارند. در واقع، SMD و COB نوع پیشرفته تری از LED ها هستند. لامپ های SMD و LED، پخش نور بسیار خوبی دارند. اما پرتاب نور آن ها برد کوتاهی دارد. لامپ های COB بالعکس لامپ های LED و SMD، دارای پخش نور کم و پرتاب نور با برد بالا است. این لامپ قادر است تا نور را به صورت خطی یا ستونی، تا ارتفاع زیادی پرتاب کند. از نظر قیمت، به ترتیب لامپ های COB، SMD و LED، قیمتشان کاهش می یابد.
دومین مشخصه مهم و تاثیرگذار لامپ هالوژن نما ، توان مصرفی آن است. در هنگام انتخاب هالوژن، باید توان لامپ را متناسب با نیازها و اندازه سطحی که نیاز به نورپردازی دارد، انتخاب کنیم. زیرا برای نماهای بزرگ، به لامپ هایی با توان بیشتر نیاز است. چراغ هالوژن نمای ساختمان معمولا دارای توان های مختلف از ۶ وات گرفته تا ۳۰ وات می باشند. از آن جا که توان لامپ به معنای میزان انرژی الکتریکی مصرفی لامپ است، هرچه توان لامپ بیشتر باشد، برق و انرژی بیشتری نیز مصرف می کند. اما هرچه توان لامپ بالاتر باشد، مقدار روشنایی بیشتری تولید کرده و قادر است تا سطح بزرگتری را روشن نماید. قیمت هالوژن نما با میزان توان مصرفی آن، رابطه مستقیم دارد.
یکی از مهم ترین فاکتورهایی که کارشناسان طراحی نورپردازی در هنگام انتخاب تجهیزات نورپردازی و هالوژن نمای ساختمان به آن توجه می کنند، لومن لامپ است. لومن واحد اندازه گیری شدت نور بوده و بیانگر مقدار نور قابل رویت تولید شده توسط منبع نور است. به عبارتی، هرچه لومن هالوژن نما بیشتر باشد، نور روشن تر و درخشان تری تولید کرده و دید بهتری در شب دارد. قیمت هالوژن نما با میزان لومن آن، ارتباط مستقیمی دارد.
بدنه چراغ هالوژن نما معمولا از جنس آلومینیوم و یا پلاستیک ساخته شده است. آلومینیوم در برابر فشار و شرایط آب و هوایی مقاومت خوبی داشته و همچنین ظاهر زیباتر و مدرن تری نسبت به جنس بدنه پلاستیکی دارد. قیمت هالوژن نما با بدنه پلاستیکی از آلومینیومی ارزان تر است اما استحکام ضعیف تری نیز نسبت به آن دارد.
نورپردازی با هالوژن نمای ساختمان ، روشی عالی برای افزایش زیبایی، امنیت و ارزش ملک می باشد. در ادامه، برخی از روش های خلاقانه نورپردازی با چراغ هالوژن نما را بررسی خواهیم کرد.
در این روش، چراغ های هالوژن نما در فاصله های منظم، بر روی نما نصب شده و نمای ساختمان را به صورت یکنواخت روشن می کند. این روش نورپردازی با هالوژن نما ، برای ساختمان هایی که معماری مدرن و مینیمال دارند، انتخاب بسیار خوبی بوده و جلوه زیبایی به آن می بخشد.
همان طور که پیش از این گفتیم، یکی از موارد کاربرد هالوژن نمای ساختمان ، نورپردازی المان های خاص معماری نما است. برای این کار، از رش نورپردازی نقطه ای (تاکیدی) استفاده می کنیم. جهت این کار، هالوژن نما در بالا یا پایین المان مورد نظر مانند ستون ها، طاق ها، پنجره ها، مجسمه ها و یا بالکن ها نصب می شود.
برای مطالعه بیشتر:
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…