ساندویچ پانل ضد حریق یکی از مصالح مورد تایید مهندسین و پیمانکاران برای ایمن کردن ساختمان ها در مقابل آتش سوزی است. در اصول ساختمان سازی، ایمن سازی سازه ها و ساختمان ها در برابر آتش سوزی از اصول مهم و اصلی به شمار می رود. مهندسان ساختمان سازی برای ایمنی بیشتر سازه به مصالح جدیدی که مقاومت بیشتری نسبت به مصالح سنتی در برابر آتش سوزی دارند، روی آورده اند. این مصالح هرچند که برای استفاده در همه ی ساختمان ها تولید می شوند، ولی ضرورت استفاده آنها در برخی از ساختمان ها بیشتر است. ساندویچ پانل نسوز در ساخت و ایمن سازی سوله های صنعتی، کارخانه ها، بیمارستان ها، انبارها و … به شدت مورد استفاده و توجه قرار می گیرد.
بسته به نوع ورق استفاده شده، فوم میانی محصول، سقفی و یا دیواری بودن کالا، قیمت عایق ساندویچ پانل متفاوت است. قبل از تهیه باید نوع کاربری محیط را در نظر گرفت تا متناسب با آن ضخامت ساندویچ پانل ضد حریق را انتخاب کرد. در کل قیمت هر متر ساندویچ پانل عایق حرارتی از کمترین آنها با ضخامت ۴ سانتی متری ۷۰۰٬۰۰۰ تومان تا بیشترین آنها با ضخامت ۱۵ سانتی متر ۱٬۳۰۰٬۰۰۰ تومان متغیر می باشد. در مواردی که ضخامت متفاوت با ورق های خاص برای تولید سفارش دهید، قیمت خرید محصول افزایش می یابد.
ساندویچ پانل نسوز با توجه به مکانی که قرار است در آن جا نصب شود به دو دسته دیواری و سقفی تقسیم می شود. در خرید عایق ساندویچ پانل علاوه بر توجه به این نکته باید به ضخامت کالا نیز توجه کنید. ساندویچ پانل ضد حریق در ضخامت های مختلفی تولید می شود، ضخامت معمول در تولید این پانل ها، ضخامت ۴ ، ۵ ، ۶ ، ۸ ، ۱۰ ، ۱۲.۵ و ۱۵ سانتی متر است. این محصول را با توجه به محیط می توانید در طول و عرض دلخواه و در رنگ های متفاوت سفارش دهید. ضریب انتقال حرارت ساندویچ پانل از دیگر مواردی است که باید به هنگام خرید مدنظر قرار گیرد.
ساندویچ پنل های نسوز، عایق های حرارتی هستند که از سه لایه تشکیل شده اند و ساختمان اصلی ساندویچ پانل ضد حریق در لایه میانی تشکیل می شود. در لایه میانی ساندویچ پانل ها، ماده عایق پشم سنگ یا فوم پلی یورتان به کار می رود که بین دو لایه ی فلزی محصور می شوند. این دو ماده که در لایه های میانی استفاده می شوند در دمای زیاد، مقاومت بسیار بالایی دارند و همین امر مانع وقوع آتش سوزی می شود.
ورق استفاده شده در لایه های بالایی و پایینی ساندویچ پانل عایق حرارتی از جنس ورق گالوانیزه است که در برابر مواد شیمیایی و اسیدی مقاوم اند.
ساندویچ پانل عایق حرارتی که عمدتا مصارف صنعتی دارند، باید بتوانند در حرارت های بسیار بالا مقاومت کنند و در صورت بروز آتش سوزی از انتقال و گسترش آتش جلوگیری نمایند. نقطه ذوب آن ۱۳۰۰ درجه سانتی گراد و تحمل حرارتی آن ۷۵۰ درجه سانتی گراد است، که این عدد نشان می دهد که سازه های ساندویچ پانل ضد حریق در برابر حرارت و ذوب شدگی نسبت به دیوار بتنی ۳۳ برابر مقاوم تر و نسبت به دیوار آجری ۲۲ برابر مقاوم تر هستند. به همین علت از این عایق حرارتی در پوشش دهی کوره های پخت و گرمخانه های بالای ۷۰ درجه استفاده می کنند.
معمولا این ساندویچ پانل عایق حرارتی در ساختمان های صنعتی پر کابرد است. از ساندویچ پانل های ضد حریق در ساخت کانکس ها، سردخانه ها و صنایع برودتی، ساخت اتاق های یخچالی، تریلر های یخچالی، سقف سالن های تولیدی، پوشش دهی سوله ها، کمپ ها ، واحد های امدادی و … استفاده می کنند. علاوه بر این در ساخت مدارس، مجتمع های ورزشی و پوشش مخازن چند جداره هم مورد استفاده قرار می گیرند.
ساندویچ پانل های ضدحریق به دو دسته ی نسوز و کند سوز تقسیم می شوند. تفاوت این دو نوع عایق ساندویچ پانل در موادی است که در هسته ی میانی آن به کار می رود. در نوع نسوز آنها عایق میانی از پشم سنگ و در نوع کند سوز لایه میانی از فوم پلی یورتان تشکیل شده است. بالا بودن نقطه ذوب پشم سنگ و ضریب انتقال حرارتی بسیار پایینی که دارد این نوع را به عایقی نسوز تبدیل کرده است. در مورد فوم پلی یورتان باید گفت با اضافه کردن ترکیبات هالوژنه به ماده اولیه فوم پلی یورتان، این عایق را تبدیل به عایقی کند سوز کرده اند.
عایق ساندویچ پانل علاوه بر تمام ویژگی هایی که دارد، از هزینه ی مناسبی برخوردار بوده و مقرون به صرفه است. به علت تحت تاثیر قرار نگرفتن در برابر تغییرات دما و رطوبت، در برابر هرگونه بلایای طبیعی مقاومت نشان داده و باعث صرفه جویی در هزینه می شوند.
ساخت و نصب ساندویچ پانل ضد حریق بسیار راحت است و بسیار سریع با توجه به نقشه ساختمانی در محل پروژه در کنار هم پرچ و مونتاژ می شوند. دوام بالای عایق ها در برابر باد، رطوبت، ضربه، صدا و دیگر عوامل محیطی دوام و عمر مفید سازه را افزایش می دهد.
ساندویچ پانل ضد حریق علاوه بر ضد حریق بودن عایق صدا و آلودگی های صوتی نیز است. به علت مواد به کار رفته در تولید آنها، سازگار با محیط زیست هستند. این ساندویچ پانل ضد حریق در تماس با آتش به سرعت خاموش شده و از گسترش شعله های آتش جلوگیری می کنند. برای مقاومت در برابر حرارت و آتش سوزی استاندارد های B1 و B2 را پشت سر گذاشته اند. در هنگام آتش سوزی و سوختن ذرات و قطرات آتش زا از خود تولید نمی کنند. آسیب و تخریب کمتری که پس از آتش سوزی برجای می گذارند از دیگر ویژگی های این عایق ساندویچ پانل می باشد.
بزرگترین عیب ساندویچ پانل نسوز ، نداشتن پیوند مولکولی بین عایق لایه ی میانی و ورق های لایه زیر و روی این مصالح است. این امر باعث می شود چسبندگی بین لایه ها پایین باشد و در محیط هایی که از رطوبت زیادی برخوردارند لایه ها از هم جدا شده و باعث نفوذ آب به لایه ها شود. با نفوذ آب و رطوبت به لایه ها ضریب انتقال حرارتی پانل ها افزایش پیدا می کند.
ضریب انتقال حرارت ساندویچ پانل به منظور جلوگیری از هدر رفت و اتلاف انرژی و بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی، کاهش هزینه های سرمایش و گرمایش مد نظر قرار می گیرد و بسیار مورد اهمیت است. ساندویچ پانل ضد حریق کمترین ضریب هدایت انتقال حرارتی را دارد. به دلیل پایین بودن ضریب انتقال حرارت ساندویچ پانل ، این محصول عایق بسیار خوبی می باشد. مصالح سنتی ضریب انتقال حرارت بالاتری نسبت به پلی یورتان و پشم سنگ دارند. به همین دلیل ساندویچ پانل نسوز در دنیای امروز که بهینه سازی انرژی جزو موضوعات مهم است، از مصالح مهم و کاربردی بشمار می رود.
برای مطالعه بیشتر:
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…