اجرای چاه ارت میله ای
جریان های ناگهانی الکتریسیته و برخورد صاعقه، می تواند آثار بسیار خطرناک و خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری را به جای بگذارد. بنابراین می بایست برای جلوگیری از این اتفاقات، در قبال آن ها جوانب احتیاط و ایمنی را رعایت کرد. سیستم های ارتینگ و چاه های ارت با هدایت جریان الکتریکی به زمین این کار را انجام می دهند و از آسیب رسیدن به وسایل الکترونیکی و افراد جلوگیری می کنند. یکی از روش های اجرای آن، اجرای چاه ارت میله ای است.
اجرای چاه ارت با میله معمولا در محل هایی که امکان اجرای چاه ارت عمیق یا اجرای سیستم های ارتینگ افقی وجود ندارد، انجام می شود. این روش، دسترسی آسان تر به لایه های مرطوب خاک را امکان پذیر می سازد و در مقایسه با روش های دیگر مقرون به صرفه تر است. این موارد باعث شده تا اجرای چاه ارت با میله تبدیل به رایج ترین روش برای اجرای سیستم ارتینگ شود.
مواد مورد نیاز اجرای چاه ارت با میله شامل، میله ارت، سیم مسی، کلمپ اتصال سیم به میله، تابلو ارت و اتصالات جانبی می باشد. قیمت هر یک از این وسایل وابسته به عوامل مختلفی است و به صورت روزانه تغییر می کند. از سوی دیگر نحوه اجرای چاه ارت با میله به نوع خاک، مقاومت الکتریکی زمین، شرایط محیطی و موارد دیگر بستگی دارد. بسته به این موارد، نوع، ابعاد و مشخصات تجهیزات چاه ارت میله ای مشخص می شود.
قیمت تجهیزات چاه ارت میله ای ثابت نبوده و دچار نوسان بسیاری است و نمی توان قیمت دقیقی را برای آن ها تعیین نمود. اما به طور تقریبی قیمت برخی از تجهیزات چاه ارت میله ای عبارتند از:
برای اجرای چاه ارت با میله ، پیش از هرکاری می بایست، به بررسی محل اجرای چاه ارت ، نوع خاک و میزان رطوبت آن و مقاومت الکتریکی زمین بپردازیم و در آخر محل مناسبی را برای اجرای آن مشخص کنیم.
اجرای چاه ارت با میله ، بسته به شرایط محیطی و نوع خاک، به دو روش خطی یا پنجه کلاغی انجام می شود. اما روش اجرای چاه ارت میله ای خطی، به دلیل زمان بر بودن روش پنجه کلاغی متداول تر است.
به طور کلی، پس از انتخاب محل مناسب برای اجرای سیستم ارتینگ، به منظور اجرای چاه ارت میله ای به ترتیب زیر عمل می کنند:
مسئله اولی که باید در اجرای چاه ارت با میله به آن توجه شود، رعایت فاصله مناسب میله های ارت از یکدیگر است. فاصله این میله ها باید به نحوی باشد که در محدوده گرادیان یکدیگر قرار نگیرند. فاصله این میله ها از هم معمولا برابر یک الی دو برابر طول میله های ارت می باشد.
مسئله بعدی که باید به آن توجه شود جنس میله ارت است. بهتر است به جهت سالم ماندن و از بین نرفتن روکش مسی این میله ها، از میله ارت کاپرباند استفاده شود.
به جهت این که اتصال میان میله راد و سیم مسی به خوبی برقرار شود، بهتر است از جوش کدولد یا جوش اگزوترمیک استفاده شود. در صورتی که امکان جوش اگزوترمیک وجود ندارد، کلمپ های مناسب، بهترین جایگزین برای این جوش هستند.
توصیه می شود به جهت ایجاد امکان بازدید سالانه اتصال سیم مسی به میله ارت، برای هر میله، یک دریچه بازدید در نظر گرفته شود.
سیم های مسی استفاده شده در اجرای چاه ارت میله ای باید دارای ضخامت و قطر مناسبی باشند تا بتوانند جریانات اضافه و صاعقه را به سرعت دفع کنند.
این میله ها از نظر نحوه اجرا و استفاده به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول که میله های با نوک تیز هستند و بدون نیاز به حفر چاه و با کوبیدن اجرا می شوند و دسته دوم آن ها که برای اجرا نیازمند حفر چاه هستند و پس از حفر چاه ارت، در آن قرار داده می شوند و اطراف آن ها با مخلوط بنتونیت پر می شود.
همچنین، میله های ارت از نظر جنس در چهار نوع تولید می شوند، که عبارتند از:
تجهیزات چاه ارت می بایست از کیفیت و مشخصات فنی و مکانیکی بالایی برخوردار باشد. چرا که عملکرد نامناسب سیستم ارتینگ به هنگام صاعقه یا جریانات اضافی، ممکن است خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. از این رو تهیه و خرید لوازم چاه ارت با کیفیت و ایمن، اهمیت ویژه ای پیدا می کند.
شرکت عمران مدرن به عنوان یکی از پیشگامان در صنعت ساخت و ساز، به ارائه خدمات اجرای چاه ارت میله ای و فروش لوازم چاه ارت با کیفیت بالا و مطمئن می پردازد. از این رو، شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، خرید لوازم چاه ارت و آگاهی از هزینه اجرای چاه ارت با میله از طریق شماره ۶۲۹۹۹۶۷۵-۰۲۱ با کارشناسان عمران مدرن تماس بگیرید.
برای مطالعه بیشتر:
کابینت ممبران یکی از بهترین و مناسب ترین نوع کابینت ها برای آشپزخانه است. این…
کابینت هایگلاس شیری به دلیل سطح براق و شفاف خود، مورد توجه بسیاری از افراد…
وال پست به عنوان یکی از عناصر بسیار مهم سازه های ساختمانی شناخته می شود…
امروزه با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساخت و ساز، مصالح نوینی مانند بلوک لیکا و…
دستگاه شاتکریت که بعضاً به اشتباه با عنوان دستگاه شاتریک خوانده می شود؛ یکی از…
دستگاه بلوک زنی امکان تولید بلوک های سیمانی را به طور یکنواخت و با سرعت…