سازه های فولادی سبک یا ال اس اف (LSF) به دلیل اجرای سریع و کاهش زمان پروژه، وزن سبک و مقاومت در برابر نیروی های لرزه ای در بسیاری از ساخت و سازهای امروزی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، سازه های ال اس اف معایب و محدودیت های خاص خود را دارند که آگاهی از آن معایب برای تصمیم گیری صحیح در انتخاب روش ساخت و ساز ضروری است. در این مقاله از عمران مدرن به بررسی جامع معایب سازه ال اس اف می پردازیم.
انتخاب بین سازه های ال اس اف و سایر سیستم های سازه ای به نیازها، شرایط محلی و بودجه پروژه بستگی دارد. به همین دلیل اگر طراحی و اجرای سازه فولادی سبک را در نظر دارید، باید از معایب این سازه ها مطلع باشید. در ادامه اصلی ترین معایب سازه lsf را بررسی خواهیم کرد.
در صورتی که طراحی سیستم سازه فولادی سبک به طور غیر اصولی انجام شود، نوسانات دمایی در طول روز ایجاد می شود. این موضوع عدم آسایش ساکنین را به همراه دارد. این مشکل در مناطق مدیترانه ای که در طول روز دچار نوسانات دمایی بیشتری می شوند، ملموس تر است. بنابراین بهتر است در مناطق مرطوب هنگام ساخت ویلا معایب سازه ال اس اف را در نظر داشته باشید.
در برخی موارد اجرای ستون در داخل سالن مورد پسند طراح معمار نمی باشد. در این صورت اجرای سازه ال اس اف با مشکل محدودیت در دهانه باربر مواجه می شود. این محدودیت را با ترکیب سازه ال اس اف با سازه فلزی یا بتنی می توان تا حدودی برطرف کرد. فقط در طراحی سازه هایی که کنسول های زیادی اجرا شده است، استفاده از ال اس اف پیشنهاد نمی شود. به همین دلیل، طراحی معماری باید با دقت بالا و با توجه به محدودیت های سازه ال اس اف صورت گیرد. این موضوع موجب کاهش انعطاف پذیری در طراحی داخلی و معماری ساختمان می شود و محدودیت هایی در خلاقیت معماران ایجاد می کند.
یکی از مهم ترین معایب سازه ال اس اف، محدودیت در ارتفاع و تعداد طبقات ساختمان است. سازه های LSF اغلب برای سازه های کوتاه و میان مرتبه (تا ۵ طبقه) مناسب اند و برای ساختمان های بلندمرتبه به دلیل باربری محدود و کاهش مقاومت در برابر خمش و پیچش در اعضای سبک، استفاده نمی شوند.
از دیگر معایب ال اس اف می توان به بالا بودن هزینه های اولیه اشاره کرد. ساخت سیستم سازه ای LSF به تجهیزات و دستگاه های خاصی نیاز دارد که ممکن است در دسترس همه کارخانه ها نباشد. علاوه بر این، فولاد مصرفی در این سازه ها باید با کیفیت و استانداردهای بالایی تولید شود که این موضوع هزینه های اولیه را افزایش می دهد. همچنین، نیروی متخصص برای نصب و اجرای LSF ضروری است، که این موضوع هزینه های اضافی برای آموزش و جذب نیروی کار ماهر را به دنبال دارد.
سازه های فولادی LSF به دلیل سبکی و نازکی دیوارها نیازمند عایق کاری مناسب هستند تا از انتقال حرارت و صوت به داخل ساختمان جلوگیری شود. اجرای این سیستم به ویژه در مناطق سردسیر یا گرمسیر، بدون عایقکاری کافی کارایی لازم را نخواهد داشت. انجام عایق کاری برای این نوع سازه ها هزینه بر است و افزایش هزینه های نهایی پروژه را به دنبال دارد.
اگرچه فولادهای سازه های ال اس اف معمولاً با پوشش های مقاوم در برابر خوردگی مانند گالوانیزه محافظت می شوند، اما در صورت بروز هرگونه آسیب در پوشش، این سازهها در معرض زنگ زدگی و خوردگی قرار می گیرند. به خصوص در مناطق مرطوب یا مجاور دریا، این مشکل جدی تر است و دوام و عمر مفید سازه را کاهش می دهد. بنابراین در مناطق مرطوب هنگام ساخت ویلا معایب سازه ال اس اف را مد نظر قرار دهید.
یکی دیگر از معایب ال اس اف ، محدودیت در بارگذاری آن است. در طراحی و اجرای سیستم فولادی سبک نورد سرد بار زنده ای که هنگام بارگذاری در نظر گرفته می شود استاندارد است و نمی توان بارهای سنگین خارج از محدوده استاندارد را در نظر گرفت.
محدودیت ها و معایب سازه ال اس اف باید در مراحل طراحی، ساخت و نگهداری این سازه ها در نظر گرفته شوند. از جمله این معایب می توان به محدودیت در ارتفاع، هزینه های بالای اولیه، حساسیت به خوردگی، نیاز به عایق کاری حرارتی و صوتی اشاره کرد. جهت بهره برداری بهینه از سازه های سبک فولادی، توصیه می شود قبل از شروع پروژه، مزایا و معایب سازه lsf به دقت بررسی شود و با در نظر گرفتن شرایط محلی و نیازهای خاص پروژه، تصمیم گیری های لازم انجام گردد. جهت استعلام دقیق قیمت اجرای سازه ال اس اف با عمران مدرن تماس بگیرید.
برای مطالعه بیشتر:
اسکلت فلزی یکی از رایج ترین و محبوب ترین روش های ساختمان سازی در جهان…
هر روزه افراد بسیاری برای اطلاع از قیمت و یا خرید کالای مورد نیاز خود،…
سقف عرشه فولادی نوعی سقف مرکب است که از ورق های فولادی گالوانیزه ذوزنقه ای…
به طور کلی، ارزانترین مصالح برای دیوار چینی بلوک پوکه ای سیمانی است. در نیمه…
یکی از عوامل تعیین کننده در موفقیت هر پروژه ساختمانی، انتخاب صحیح مصالح و تأمین…
بازسازی ملک قدیمی همواره یکی از چالش های بزرگ در حوزه معماری و مهندسی است.…
مشاهده نظرات
باسلام و خسته نباشید
میشه توضیحات بیشتر در خصوص توزیع حرارت در سازه های lsf بفرمایید یعنی حرارت در طول روز خیلی بالا و در طول شب خیلی پایین می باشد؟
در خصوص طول عمر این سازه با سازه های بتونی در استان مازندران چند سال باهم تفاوت دارند؟
آیا از لحاظ اکوستیک کف ، سازه lsf به آرامش بتنی میرسه یا نه؟
یا شبیه سازه های کانکسی هستش.