استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
اسکلت

تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی

در هر پروژه ساختمانی، انتخاب نوع اسکلت (فلزی یا بتنی) یکی از مهم ترین تصمیمات است که به طور مستقیم هزینه های کلی ساخت و ساز را تحت تاثیر قرار می دهد. مهندسین و طراحان با در نظر گرفتن فاکتور های مختلف همچون نوع ساخت‌ و ساز، هزینه اجرای هر یک از اسکلت ها، شرایط جغرافیایی و … نوع اسکلت سازه را مشخص می کنند. بررسی تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی باعث می شود تا پیمانکاران بتوانند با صرف هزینه های معقول و منطقی، سازه مناسبی بسازند.

هزینه هر متر مربع اسکلت بتنی قاب متوسط با پلان منظم به طور میانگین بین ۳,۵۰۰,۰۰۰ تا ۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان متغیر است. هزینه هر متر مربع سازه اسکلت فلزی قاب متوسط با اتصالات ساده مفصلی و سقف کامپوزیت در حدود ۴,۵۰۰,۰۰۰ تا ۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان می باشد. به طور کلی در مقایسه تفاوت قیمت اسکلت فلزی با بتنی می توان گفت که هزینه سازه فولادی در حدود ۳۰٪ بیشتر از سازه بتنی است.

تفاوت قیمت اسکلت فلزی با بتنی

یکی از اولین سوالاتی که در هنگام انتخاب نوع اسکلت برای سازه پیش می آید، هزینه اسکلت فلزی و بتنی است. چرا که افراد همواره تمایل دارند تا با صرف هزینه کم تر، پروژه های خود را به اتمام برسانند. تفاوت قیمت اسکلت فلزی و بتنی به عوامل متعددی همچون نوع مصالح، فرایند های ساخت و زمان انجام پروژه بستگی دارد. به همین دلیل نیز نمی توان به طور دقیق هزینه اسکلت فلزی و بتنی را تعیین کرد.

مقایسه هزینه اسکلت فلزی و بتنی

اما در پاسخ به این سوال که هزینه اسکلت فلزی بیشتر است یا بتنی؟ می توان گفت اسکلت های فلزی به دلیل برخورداری از مواد اولیه خاص و فرایند های ساخت پیچیده تر، گران قیمت تر هستند. البته توجه داشته باشید که تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی امری منطقی و طبیعی است. چرا که اسکلت های فلزی سرعت نصب بالاتری داشته و با استفاده از تکنولوژی‌ های پیشرفته ‌تر تولید شده اند. به همین دلیل نیز در برخی از مواقع، استفاده از اسکلت های فلزی هزینه کلی پروژه را کاهش می دهد.

مقایسه هزینه اسکلت فلزی و بتنی در پروژه‌ های مختلف

مقایسه هزینه اسکلت فلزی و بتنی در پروژه‌ های مختلف نتایج متفاوتی را به همراه دارد. چرا که نوع پروژه و ابعاد و اندازه آن به طور مستقیم بر روی تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی تاثیر می گذارد. در پروژه های کوچک مانند ساختمان های مسکونی چند طبقه، استفاده از اسکلت های بتنی گزینه به صرفه تری است. چرا که اسکلت بتنی به دلیل مواد ارزان ‌تر و فرایند ساخت ساده‌ تر، قیمت پایین تری دارد. اما در پروژه‌ های بزرگ ‌تر و بلند تر، اسکلت فلزی به دلیل قابلیت استفاده از فناوری‌ های نوین و نصب سریع ‌تر، ممکن است از نظر هزینه مقرون به صرفه ‌تر باشد.

همچنین در ملک های با عرض کم، ساختمان فولادی مناسب تر است و متراژ مفید بیشتری را فراهم می نماید. همچنین امکان جانمایی پارکینگ به تعداد طبقات امکان پذیر می گردد.

اجرای اسکلت بتنی

نکات تأثیر گذار بر هزینه اسکلت فلزی و بتنی

عوامل مختلف و بسیار زیادی وجود دارند که باعث تفاوت قیمت سازه فلزی و بتنی می شوند. به همین دلیل نیز شناخت این عوامل باعث می شود تا تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی را بهتر و دقیق تر محاسبه کنید. مهم ترین عوامل که موجب تفاوت قیمت اسکلت فلزی و بتنی می شوند، عبارت اند از:

هزینه مصالح

هزینه مصالح و مواد اولیه ای که برای ساخت هر یک از انواع اسکلت ها به کار می رود، به طور مستقیم بر روی تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی تاثیر می گذارد. اسکلت های فلزی معمولاً هزینه مصالح بیشتری نسبت به اسکلت های بتنی دارند. تفاوت قیمت اسکلت فلزی با بتنی به خصوص در مقیاس ‌های بزرگ، بیشتر به چشم می خورد.

هزینه نیروی انسانی

هزینه های مربوط به نیروی انسانی یکی دیگر از عواملی است که باعث تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی می شود. برای اجرای اسکلت های فلزی به مهارت های خاصی در جوشکاری و مونتاژ نیاز است. به همین دلیل نیز هزینه نیروی متخصص و نیروی کار بالاتر می رود. البته ساخت اسکلت بتنی نیز به نیروی متخصص در قالب ‌ریزی و قالب ‌بندی احتیاج دارد. اما در بازار ساخت و ساز امروز نیروی کار ارزان‌ تری برای این کار در دسترس است.

زمان اجرا

معمولاً بسیاری از اجزای اسکلت های فولادی به صورت پیش ساخته هستند. این امر باعث می شود تا زمان اجرای اسکلت فلزی بسیار کوتاه ‌تر از اسکلت بتنی شود. به همین دلیل نیز بسیاری از پیمانکاران مخصوصا در مواقعی که با محدودیت زمانی مواجه هستند، بدون توجه به تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی ، با پرداخت هزینه بیشتر، اسکلت فلزی را برای پروژه خود اجرا می کنند.

هزینه حمل و نقل

از دیگر مواردی که باعث تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی می شود ، هزینه های مربوط به حمل و نقل است. در واقع اسکلت فلزی حجم و وزن بسیار بالایی داشته و به همین دلیل نیز معمولاً هزینه های حمل و نقل بیشتری شامل آن می شود. همچنین برای حمل اجزای فلزی بایستی دقت و حساسیت کافی به خرج داده شود تا از آسیب دیدگی قطعات در هنگام جابجایی جلوگیری شود. تمام این موارد باعث ایجاد تفاوت قیمت اسکلت فلزی و بتنی می شوند.

نیاز به تجهیزات خاص

ساخت و نصب اسکلت فلزی نیازمند استفاده از جرثقیل‌ ها و تجهیزات ویژه برای بلند کردن و جابه جایی قطعات سنگین فولادی است. همین عامل نیز باعث ایجاد تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی می شود. در مقابل ساخت اسکلت های بتنی معمولی با استفاده از ماشین ‌آلات ساده ‌تر و فرایند های کم هزینه تر انجام می شود.

اسکلت بتنی

نقش الزامات و استاندارد ها در تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی

الزامات قانونی و استاندارد ها نقش بسیار مهمی در تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی دارند. برای اجرای هر کدام از انواع این اسکلت ها قوانین و مقررات مشخصی وجود دارد. از این رو مهندسین برای اجرای اسکلت مورد نظر خود باید بر اساس این قوانین از مصالح خاص، روش‌ های ساخت یا تجهیزات ویژه و … استفاده کنند. هر یک از این اقدامات به نحوی هزینه های نهایی اجرای اسکلت ساختمان را تحت تاثیر قرار می دهد.

اسکلت ‌های فلزی استاندارد های دقیق تر و پیچیده تری در زمینه ایمنی، مقاومت و کنترل کیفیت دارند. این الزامات باعث می شود تا هزینه اجرای اسکلت فلزی نسبت به بتنی افزایش یابد. اسکلت های بتنی استاندارد های نسبتا کم تری دارند اما در برخی از شرایط خاص، مطابق با الزامات ساختمان سازی ممکن است نیاز به انجام آزمایش ‌های اضافی یا تقویت ‌های خاص داشته باشند. به طور کلی می توان گفت این الزامات باعث افزایش یا کاهش هزینه ‌های کلی ساخت اسکلت پروژه‌ ها می شوند.

تحلیل هزینه‌ های کوتاه‌ مدت و بلند مدت اسکلت فلزی و بتنی

برای پاسخ به این سوال که هزینه اسکلت فلزی بیشتر است یا بتنی ، بررسی و ارزیابی تفاوت قیمت سازه فلزی و بتنی بایستی با دید کوتاه مدت و بلند مدت صورت گیرد تا از این طریق بتوان اطلاعات کافی در رابطه با تفاوت قیمت سازه فلزی و بتنی به دست آورد. با بررسی تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی به این نتیجه می رسیم که اجرای اسکلت های فولادی برای پروژه‌ های عمرانی در کوتاه مدت، هزینه های بیشتری را می طلبد. این هزینه ها معمولاً شامل نیروی انسانی متخصص، مصالح اولیه، هزینه حمل و نقل قطعات و … می شوند.

در بلندمدت، اسکلت بتنی به دلیل مقاومت بیشتر در برابر عوامل محیطی به نگهداری و تعمیرات کم تری نیاز دارد. اما اسکلت های فلزی به مراقبت و نگهداری مداوم نیاز دارند تا دچار خوردگی، زنگ زدگی و … نشوند. به همین دلیل نیز هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری هر یک از این اسکلت ها را می توان یکی از عوامل موثر در تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی دانست.

تفاوت اسکلت فلزی و بتنی

سخن پایانی

اسکلت های فلزی و بتنی هر کدام ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را داشته و با توجه به نیاز های پروژه و شرایط هر ساخت و ساز، مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی می توان گفت در شرایط یکسان، اجرای اسکلت فلزی ۳۰ درصد گران تر از اجرای اسکلت بتنی است. اجرای اسکلت بتنی ارزان تر و ساده تر بوده اما به مدت زمان بیشتری نیاز دارد. در عوض اسکلت های فلزی با آن که در زمان سریع تری نصب می شوند اما اجرای آن ها پیچیده تر و گران قیمت تر است. به همین دلیل بهتر است با برسی تفاوت هزینه اسکلت فلزی و بتنی ، بهترین و اقتصادی ترین اسکلت را برای پروژه خود انتخاب کنید. شما می توانید برای مشاوره و اجرای انواع اسکلت های فلزی و بتنی با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت با مجموعه عمران مدرن به شماره تلفن ۰۲۱۶۲۹۹۹۶۷۵ ارتباط برقرار کنید.

برای مطالعه بیشتر:

آخرین عناوین

خرید مصالح ساختمانی از کارخانه

خرید مصالح ساختمانی اهمیت بسیار بالایی در ساخت و ساز ها دارد. چرا که کیفیت…

11 ساعت پیش

کارخانه موزاییک پلیمری

کارخانه موزاییک پلیمری یکی از مهم ترین واحد های تولیدی در صنعت ساخت و ساز…

15 ساعت پیش

ابعاد بلوک ساختمانی

ابعاد بلوک ساختمانی یکی از عوامل اصلی موثر بر کارایی، سرعت اجرای پروژه و هزینه…

18 ساعت پیش

قیمت پایه فنس بتنی در کرج

قیمت پایه فنس بتنی در کرج، یکی از عوامل کلیدی در تعیین هزینه‌ های حصار…

2 روز پیش

پایه فنس بتنی در شهریار

پایه فنس بتنی در شهریار یکی از گزینه‌ های محبوب برای حصار کشی پروژه‌ های…

2 روز پیش

قیمت بلوک سیمانی ۳۰ سانتی

بلوک های سیمانی ۳۰ سانتی یکی از رایج ترین و پرکاربردترین مصالح در صنعت ساختمان…

2 روز پیش