احتمالا برای شما هم پیش آید که قبل از بازسازی چه اقداماتی نیاز به دریافت مجوز بازسازی ساختمان دارند؟ اگر قصد دارید منزل، ویلا یا محل کار خود را بازسازی کنید، اولین گام این است که نوع پروژه خود را مشخص کنید. پروژه های بازسازی می توانند به دو دسته تعمیرات اساسی و جزئی تقسیم شوند. تغییرات اساسی به طور معمول به اخذ پروانه بازسازی و مجوز تعمیرات ساختمان نیاز دارند. در حالی که تعمیرات جزئی معمولاً نیازی به مجوز ندارند، مگر اینکه با قوانین شهرداری مغایرت پیدا کنند که در این حالت دریافت و اخذ مجوز بازسازی شهرداری لازم و ضروری است. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با مجوز بازسازی خانه و همچنین هزینه مجوز بازسازی خانه بیشتر آشنا کنیم.
هزینه مجوز بازسازی خانه در قانون شهرداری مشخص نشده است. از آنجایی که این هزینه ها می تواند بر اساس موقعیت و ارزش ملک متفاوت باشد، مالکان باید اسناد ملک خود را به شهرداری محل ملک ببرند. بخش مربوطه می تواند اطلاعات دقیقی را در مورد هزینه های مربوط به اخذ مجوز بازسازی ساختمان شما ارائه دهد.
هزینه های کلی این مجوز شامل موارد مختلفی است که در فرآیند صدور آن دخیل هستند. اما به طور کلی هزینه ها بر اساس منطقه ملک متفاوت است. با آشنایی با رویه ها و مراحل مورد نیاز برای دریافت مجوز، می توانید درک واضح تری از هزینه های مرتبط با آن به دست آورید.
همانطور که در بالا ذکر شد، هزینه مجوز بازسازی ساختمان به موقعیت و ارزش ملک شما بستگی دارد. املاکی که در نواحی پایین تر شهر قرار دارند، معمولا هزینه های کمتری را متحمل می شوند. در حالی که آن هایی که در مناطق بالاتر شهر قرار دارند با هزینه های بیشتری مواجه خواهند شد. این تغییر در درجه اول به دلیل تفاوت در ارزش املاک و قیمت گذاری محلی است که بر هزینه های صدور مجوز تاثیر می گذارد.
باید بگوییم مجوز بازسازی ساختمان یک سند رسمی است که توسط یک مقام محلی یا مرجع ساختمان اعطا می شود. مجوز شهرداری برای بازسازی به صاحبان خانه یا پیمانکاران اجازه می دهد تا امر تعمیرات و نوسازی در یک ملک را انجام دهند. این مجوز تضمین می کند که کار پیشنهادی مطابق با مقررات و مطابق با استانداردهای ایمنی و الزامات منطقه است. هدف اصلی از اخذ مجوز تعمیرات ساختمان ، تضمین این موضوع است که کار مطابق با استانداردهای تعیین شده و توسط متخصصان دارای مجوز صورت پذیرد.
بسیاری از افراد به اشتباه امر بازسازی ساختمان خود را بدون کسب مجوزهای لازم شروع می کنند. به طوری که اغلب در طول این فرآیند با چالش ها و مشکلات متعددی مواجه می شوند. این افراد به دلیل عدم آگاهی در مورد مدارک و مراحل مورد نیاز، اغلب در دریافت مجوز با مشکل مواجه هستند. امری که باعث می شود تا فرآیند صدور مجوز بازسازی ساختمان برای آنها زمان بر و سنگین تلقی گردد. به طور کلی، آغاز کار بدون اخذ مجوز بازسازی شهرداری ممکن است به طور قابل توجهی مسائل را پیچیده کند.
هدف از نوسازی ساختمان معمولاً ایجاد تغییرات در ظاهر و فضای داخلی بناست اما هدف از بازسازی افزایش پایداری و بهبود ایمنی آن می باشد. به طور کلی، تغییرات اساسی در ساختمان ها شامل تغییراتی هستند که به ساختار اصلی بنا مربوط می شوند، مانند جابجایی دیوارهای باربر، تیرها، ستون ها یا ایجاد تغییرات عمده در نقشه. انجام این تغییرات نیازمند دریافت مجوز بازسازی شهرداری است.
در مقابل، تعمیرات جزئی تغییراتی هستند که تأثیر کمی بر ساختار ساختمان دارند و معمولاً نیازی به مجوز ندارند. این تغییرات می توانند شامل تعمیرات ساده تر مثل تعویض ایزوگام، بازسازی نمای ساختمان بدون تغییر در نقشه یا ایجاد سرویس بهداشتی کوچک تر از ۳ مترمربع باشند. در ادامه به طور کامل شما را با تغییراتی که نیاز به مجوز بازسازی خانه دارند، آشنا خواهیم کرد.
تعمیرات اساسی به تغییرات بزرگی اطلاق می شود که در ساختار ساختمان صورت می گیرد و می تواند تأثیر زیادی بر ایمنی و پایداری بنا بگذارد. به طور معمول، در موارد زیر نیاز به دریافت مجوز شهرداری برای بازسازی خواهد بود:
این نوع تغییرات به طور معمول باید با مجوز و طبق ضوابط و استانداردهای شهرداری ها انجام شود. بنابراین برای انجام هر کدام باید مجوز بازسازی شهرداری دریافت نمایید.
تعمیرات جزئی معمولاً تغییراتی هستند که به طور مستقیم بر ساختار و ایمنی ساختمان تأثیر نمی گذارند. این نوع تعمیرات شامل مواردی است که نه تنها به راحتی می توانند انجام شوند بلکه نیازی به مجوز بازسازی ندارند. برخی از این موارد عبارتند از:
با این حال، حتی تعمیرات جزئی نیز باید طبق ضوابط و مقررات شهرداری ها انجام شوند تا از بروز مشکلات قانونی جلوگیری شود.
اولین قدم برای دریافت مجوز بازسازی خانه ، شناسایی مکان مناسب برای مراجعه است. به طور کلی، دو نوع مجوز اصلی برای پروژه های بازسازی ساختمان وجود دارد.
در سال های اخیر ساکنان شهر تهران برای رسیدگی به اکثر امور شهرداری از جمله اخذ مجوز بازسازی ساختمان و پرداخت فیش عوارض، ملزم به مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک در سطح شهر شده اند. با این حال، برای برخی خدمات خاص مانند تشکیل پرونده برای زمین خالی همچنان باید شخصا به شهرداری مراجعه کنید.
بنابراین برای درخواست و پیگیری مجوزهای لازم و تاییدیه های بازسازی می توانید به نزدیکترین دفتر خدمات الکترونیک مراجعه کنید. این دفاتر تمام اطلاعات، مدارک و فرم های مورد نیاز برای درخواست مجوز بازسازی ساختمان را در اختیار شما قرار می دهند. پیروی از راهنمایی های کارشناسان و مسئولان این دفاتر به شما این امکان را می دهد تا درخواست مجوزهای لازم برای پروژه بازسازی خود را با موفقیت به ثبت برسانید. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مجوزهای بازسازی ویلا، بازسازی آپارتمان و خانه، بازسازی تجاری و… با کارشناسان ما در عمران مدرن تماس بگیرید.
مراحل اخذ مجوز بازسازی ساختمان برای تعمیرات غیر اساسی به شرح زیر است.
مراحل اخذ مجوز بازسازی ساختمان برای تعمیرات اساسی به شرح زیر است:
مدت زمان اخذ مجوز برای تعمیرات جزئی معمولاً بین ۱ تا ۴ روز کاری است، در حالی که برای تعمیرات اساسی این مدت زمان ممکن است به ۴ تا ۷ روز کاری افزایش یابد. لازم به ذکر است که پروانه تخریب و نوسازی ساختمان نیز دارای مدت اعتبار خاصی است که باید به موقع تمدید شود.
برای مطالعه بیشتر:
توالت فرنگی کم جا یکی از نوآوری های مدرن در طراحی سرویس های بهداشتی است…
سقف عرشه فولادی، نوعی سقف کامپوزیت است که از ترکیب ورق های فولادی گالوانیزه ذوزنقه…
کانال بتنی پیش ساخته که با عناوین کالورت بتنی و کانال آبرو پیش ساخته نیز…
ورق عرشه فولادی (Steel Deck یا Metal Deck) نوعی مقطع فولادي است که به شکل…
بازسازی خانه دوبلکس قدیمی فرصتی منحصر به فرد برای تلفیق اصالت معماری گذشته با سبک…