چسب کاشی در گستره ی فراوانی از عملیات عمرانی و ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. عمده کاربرد چسب کاشی در انجام عملیات کاشی کاری و نازک کاری است.
کاربرد چسب کاشی به نازک کاری محدود نمانده و در مراحل دیگر نیز مانند دیوارچینی از آن استفاده می شود. از چسب کاشی در بند کردن مصالح ساختمانی گوناگون و ایجاد اتصال در کاشی کاری و سرامیک کاری استفاده می شود.
در این مطلب به معرفی کاربرد چسب کاشی در ساختمان سازی پرداخته شده است.
چسب کاشی یک متریال شیمیایی است که در کارخانه های تولید مواد رزینی و شیمیایی تولید می شود. این متریال نسبتا جدید و توسعه یافته محسوب می شود و جایگزین روش ها و محصولات قدیمی تر مانند استفاده از ملات سیمانی در انجام عملیات کاشی کاری و نازک کاری شده است.
چسب کاشی به دلیل مواد شیمیایی و پلیمری که در آن به کار رفته است مزایای فراوانی در مقایسه با ملات سنتی در کاشی کاری دارد. عموما اجرای چسب کاشی در ساختمان سازی روند ساده ای دارد و برای این کار کافی است که ملات آماده را با آب مخلوط کرده و درز های خالی بین کاشی، سرامیک، سنگ و موزاییک را پر کرد. البته از چسب کاشی برای نصب مصالح بر روی سطوح بتنی، سنگی و سیمانی نیز استفاده می شود.
چسب کاشی از ترکیب مواد شیمیایی و معدنی نظیر سیمان پرتلند غیر آلی، ماسه ریز و افرودنی های چسب دار تهیه می شود. شرکت های گوناگونی در تهیه محصولات رزینی، چسبی و به طور خاص در زمینه تولید چسب کاشی فعالیت می کنند. یک چسب کاشی خوب باید به گونه ای طراحی و ساخته شود که کاربرد چسب کاشی را فراگیرتر کند و بتوان از آن در انواع شرایط و موقعیت های مختلف استفاده کرد. یک چسب کاشی خوب بایستی که از موادی ساخته شده باشد که بالاترین قدرت چسبندگی را داشته باشند، این باعث کاربرد چسب کاشی در افزایش استحکام سازه و جلوگیری از ریزش و سقوط کاشی و سرامیک های نما خواهد شد.
همچنین یک چسب کاشی مناسب باید تا حد ممکن سبک ساخته شود. این باعث کاربرد چسب کاشی در بخش های گوناگون می شود و از ویژگی های مورد علاقه کارفرمایان و پیمانکاران است. زیرا در اثر سبک بودن چسب کاشی، بار مرده ی ساختمان با استفاده از آن افزایش نخواهد یافت. همچنین از مواردی که باعث گستردگی کاربرد چسب کاشی می شود سهولت در نحوه ی اجرا و کار با آن و گیرش سریع است که موجب صرفه جویی در انرژی و زمان خواهد شد.
چسب کاشی در متریال مورد استفاده و همچنین نحوه ی استفاده مزیت های فراوانی نسبت به مصالح دیگری که در کاشی کاری به کار گرفته می شود، دارا می باشد. از جمله ی این موارد و ویژگی ها که موجب گستردگی کاربرد چسب کاشی نیز شده است می توان موارد زیر را نام برد:
چسب کاشی نسبت به ملات های دیگر در کاشی کاری، قدرت چسبندگی فوق العاده بالاتری دارد. این ویژگی به موجب مواد شیمیایی و پلیمری است که در ساختار چسب کاشی به کار رفته است.
چسب کاشی آماده پس از خشک شدن مقاومت فوق العاده ای در مقابل فشار دارد و همچنین موجب مستحکم شدن سازه می شود. استحکام بالای چسب کاشی باعث می شود که سازه ی مورد نظر در مقابل بار های ساختمان و رخداد های طبیعی مانند زلزله و سیل کمترین آسیب را ببیند.
چسب کاشی در مقابل آب و رطوبت مقاومت بالایی دارد. در واقع بعد از به کارگیری این نوع ملات در کاشی کاری و خشک شدن آن، نفوذ آب و رطوبت به سازه مورد نظر به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد و شاید حتی به صفر برسد. این ویژگی در کاشی کاری سرویس های بهداشتی و حمام ها به شدت به کار می آید.
عموما کار با چسب کاشی بسیار ساده است. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که چسب کاشی انواعی دارد که می توان بر اساس آن کاربرد چسب کاشی را نیز دسته بندی کرد. چسب کاشی عموما به نوع پودری و خمیری تقسیم می شود. کار کردن با هر دو نوع چسب کاشی آسان است و پیچیدگی خاصی ندارد اما برای کار با مدل پودری تجربه لازم است.
استفاده از چسب کاشی به طور قابل ملاحظه ای می تواند در هزینه های طولانی مدت و میان مدت موثر بوده و آن را کاهش دهد. همچنین به علت قدرت چسبندگی فوق العاده ای که چسب کاشی دارد، در کاشی کاری مقدار کمتری از چسب نسبت به سایر ملات ها استفاده می شود. همین موضوع علاوه بر ویژگی های ممتاز دیگر این محصول، موجب کاربرد چسب کاشی در موارد مختلف صنعت ساخت و ساز شده است.
. معمولا متداول ترین دسته بندی برای انواع چسب کاشی، دسته بندی کردن آن ها بر اساس ماهیت است. بر این اساس انواع چسب کاشی در دسته های چسب کاشی پودری و چسب کاشی خمیری قرار می گیرند.
هر کدام از انواع چسب کاشی خمیری و پودری دارای تفاوت هایی نسبت به یکدیگر می باشند. از مهم ترین تفاوت های چسب کاشی خمیری و پودری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای مطالعه بیشتر:
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…