استعلام قیمت
۰۲۱-۶۲۹۹۹۶۷۵
آجر و بلوک

مزایا و معایب بلوک هبلکس

بلوک هبلکس یا بلوک اتوکلاو شده سبک (AAC – Autoclaved Aerated Concrete) یکی از مصالح ساختمانی نوین است که به دلیل ویژگی‌ های خاص خود جایگزین مصالح سنتی در بسیاری از پروژه ‌ها شده است. این بلوک ‌ها به‌ واسطه وزن سبک، عایق ‌بندی حرارتی و صوتی مناسب و مقاومتی که در برابر آتش و زلزله دارند؛ در ساختمان ‌های مختلف، از آپارتمان‌ های مسکونی گرفته تا مجتمع ‌های تجاری و صنعتی، به کار می ‌روند. در این مقاله از عمران مدرن مزایای بلوک هبلکس و معایب آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

عمران مدرن مرجع تخصصی فروش مصالح ساختمانی از جمله بلوک هبلکس می باشد. جهت استعلام قیمت هبلکس کافیست با کارشناسان عمران مدرن تماس بگیرید.

قیمت بلوک هبلکس

قبل از پرداختن به مزایای بلوک هبلکس بهتر است نگاهی به قیمت این بلوک بیندازیم. قیمت بلوک هبلکس به ضخامت، برند و محل خرید بستگی دارد و به طور متوسط در بازه ۱,۰۰۰,۰۰۰ تا ۱,۷۰۰,۰۰۰ تومان برای هر مترمکعب است. بلوک‌های هبلکس از برندهای مختلف و با اندازه‌های گوناگون، برای هر عدد با قیمتی بین ۱۰,۰۰۰ تا ۵۰,۰۰۰ تومان در بازار عرضه می ‌شوند که این تفاوت قیمت عمدتاً به ضخامت و برند تولیدکننده بستگی دارد​.

در صورت نیاز به خرید عمده برای پروژه ‌های عظیم، بهتر است جهت استعلام قیمت بلوک هبلکس به صورت مستقیم با کارشناسان عمران مدرن تماس بگیرید.

قابلیت برشکاری از مزایای بلوک هبلکس

مزایای بلوک هبلکس

در این بخش هر یک از مزایای بلوک هبلکس را نام برده و مورد بررسی قرار می دهیم.

وزن سبک از مزایای بلوک هبلکس

بلوک ‌های هبلکس بسیار سبک ‌تر از مصالح سنتی مانند آجر و بلوک‌ های سیمانی هستند؛ به طوری که وزن هر متر مکعب این بلوک ها، حدوداً ۵۵۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم می باشد. این ویژگی نه‌ تنها باعث می ‌شود حمل ‌و نقل آن ها آسان ‌تر شود، بلکه وزن کلی ساختمان را نیز کاهش می ‌دهد. سبک وزن بودن بلوک هبلکس اصلی ترین مزایای بلوک هبلکس است که این مزیت برای ساختمان ‌های بلند و مقاوم ‌سازی در برابر زلزله اهمیت ویژه ای دارد.

مقاومت در برابر حرارت و صوت از مزایای بلوک هبلکس

یکی از برجسته ترین مزایای بلوک هبلکس، عایق حرارتی بودن آن است. این بلوک ‌ها به دلیل ساختار متخلخل، حرارت را به کندی انتقال می‌ دهند. بنابراین، با استفاده از هبلکس، می‌ توان در فصول سرد و گرم، مصرف انرژی را کاهش داد و ساختمان را از نظر مصرف انرژی بهینه کرد. ساختار متخلخل بلوک‌ هبلکس باعث شده است تا این بلوک خاصیت عایق صوتی بالایی داشته باشد. استفاده از این بلوک ‌ها، صداهای محیط بیرون را به میزان زیادی کاهش می دهد و محیط داخلی را آرام‌ می سازد. این ویژگی در ساخت فضاهای مسکونی، صنعتی و اداری اهمیت زیادی دارد. یکی دیگر از مزایای بلوک هبلکس ، مقاومت این بلوک در برابر آتش سوزی است. این ویژگی به دلیل مواد تشکیل‌ دهنده‌ بلوک هبلکس است و باعث می ‌شود که هبلکس انتخابی ایمن‌ تر برای ساختمان‌ سازی باشد.

مقاومت در برابر آتش از مزایای بلوک هبلکس

نصب سریع و آسان از مزایای بلوک هبلکس

بلوک‌ های هبلکس نسبت به مصالح سنتی ابعاد بزرگ‌ تری دارند و این موضوع باعث می ‌شود که عملیات ساخت و ساز با سرعت بیشتری انجام شود. همچنین، این بلوک ‌ها به دلیل سطح صاف و یکنواختی که دارند، نیاز به گچ‌کاری زیادی ندارند و می ‌توان آن ها را با هزینه کمتری به کار برد. از دیگر مزایای بلوک هبلکس می توان به قابلیت سوراخکاری و برشکاری اشاره کرد. این ویژگی باعث می شود تا بتوان از بلوک‌ های هبلکس در ابعاد و اندازه های گوناگون استفاده کرد و انواع ابزار و میخ را در آن تعبیه کرد.

سازگاری با محیط زیست یکی از دیگر مزایای بلوک هبلکس

ساخت بلوک ‌های هبلکس با مصرف انرژی کمتری نسبت به تولید سایر مصالح ساختمانی همراه است و میزان آلاینده‌ ها و گازهای گلخانه‌ای در فرآیند تولید هبلکس، کم‌ تر است. همچنین، این بلوک ‌ها قابلیت بازیافت دارند که آن ها را گزینه ‌ای پایدارتر برای محیط زیست می‌ سازد.

همچنین برای دیوارچینی با این بلوک ها از چسب بلوک هبلکس استفاده می شود. هر کیسه ۲۰ کیلوگرمی از این چسب معادل ۲۰۰۰ کیلوگرم ملات ماسه و سیمان است. استفاده از چسب به جای ملات می تواند بسیار به محیط زیست کمک کند.

قابلیت اندود کاری و اجرای نما روی هبلکس

از آنجایی که بلوک هبلکس جاذب آب است، می توان هر دو نوع اندود گچ و اندود سیمان را بر روی هبلکس اجرا کرد. اندود گچ خاک به راحتی روی هبلکس قابل اجرا است طوریکه می توان مستقیما آستر نهایی گچ را روی بلوک اجرا کرد. در صورت استفاده از اندود سیمانی، رطوبت دهی بلوک قبل و بعد از آن الزامی است. از سایر موضوعاتی که می توان در خصوص مزایا و معایب بلوک هبلکس مورد بررسی قرار داد، اجرای نما بر روی هبلکس است. بلوک های هبلکس قابلیت اجرای انواع نماها مانند اجرای نمای سنگی، اجرای نماهای آجری و سایر نما ها را دارند. تنها کافیست هنگام استفاده از نمای سنگی روی هبلکس، رطوبت دهی ملات سنگ تا گیرش نهایی ملات انجام شود.

قابلیت اندودکاری از مزایای بلوک هبلکس

معایب هبلکس

بلوک هبلکس همانند سایر مصالح ساختمانی از معایبی برخوردار است که اطلاع از آن ها، باعث می شود انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید. در این قسمت معایب هبلکس را بررسی خواهیم کرد.

یکی از اصلی ترین معایب هبلکس این است که نصب و اجرای آن نیاز به مهارت و تخصص دارد. به دلیل تفاوت‌ های ساختاری این بلوک‌ ها با مصالح سنتی، استفاده از نیروی کار ماهر الزامی است. در بحث مزایا و معایب بلوک هبلکس ، باید گفت که مقاومت فشاری این بلوک کم است و تحت فشارهای جانبی مقاومت بالایی ندارد. به همین دلیل استفاده از هبلکس در دیوارهای باربر پیشنهاد نمی شود و فقط در دیوارهای غیر باربر می ‌توان از این بلوک استفاده کرد. برای رفع این مشکل میتوان از هبلکس با ضخامت بالا در دیوارچینی استفاده کرد. که این حالت نیز علاوه بر افزایش هزینه، فضای مفید را کاهش می دهد.

امکان ترک خوردن گچ نیز یکی از معایب هبلکس به شمار می آید. همانطور که می دانید بلوک هبلکس را قبل از استفاده باید خیس نمود و اگر گچ کاری روی هبلکس به صورت مستقیم انجام شود، امکان ایجاد ترک در گچ دیوار وجود دارد. بنابراین توصیه می ‌شود قبل از گچ‌کاری، سطح دیوار را با یک توری فلزی مانند رابیتس پوشاند.

هرچند استفاده از بلوک هبلکس می ‌تواند در درازمدت باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و هزینه‌ های نگهداری شود، اما هزینه اولیه تهیه و نصب این بلوک ‌ها نسبت به برخی از مصالح ساختمانی سنتی بیشتر است.

دپو بلوک هبلکس

مقایسه معایب و مزایای بلوک هبلکس

در ادامه، مزایا و معایب بلوک هبلکس به‌ صورت مقایسه ‌ای در جدول زیر آمده است:

مزایای بلوک هبلکسمعایب هبلکس
وزن سبک: کاهش وزن سازه و سهولت در حمل ‌و نقلنیاز به مهارت خاص در نصب: به نیروی کار ماهر نیاز دارد
عایق حرارتی عالی: کاهش مصرف انرژی در ساختمانقابلیت جذب رطوبت بالا: در مناطق مرطوب نیاز به عایق رطوبتی دارد
عایق صوتی مناسب: کاهش انتقال صدا از محیط خارجیهزینه اولیه نسبتاً بالا: هزینه تهیه و نصب نسبت به مصالح سنتی بیشتر است
مقاوم در برابر زلزله و آتش سوزی: افزایش ایمنی ساختماننیاز به پوشش سطحی: برای محافظت در برابر عوامل محیطی به پوشش نیاز دارد
نصب سریع و آسان: کاهش زمان ساخت‌وساز به دلیل ابعاد بزرگ‌ترپروسه ساخت زمان بر: طولانی بودن مراحل ساخت و تولید متریال هبلکس
دوستدار محیط زیست: قابلیت بازیافت و کاهش تولید گازهای گلخانه‌ایمقاومت فشاری کم: در نتیجه عدم امکان استفاده در دیوارهای باربر

جمع بندی

با در نظر گرفتن مزایا و معایب بلوک‌ هبلکس ، می ‌توان نتیجه گرفت که این بلوک‌ ها گزینه ‌ای مناسب برای ساختمان ‌هایی هستند که به بهره ‌وری انرژی و مقاومت در برابر حرارت و صدا اهمیت می ‌دهند. هرچند در برخی شرایط، مانند محیط ‌های مرطوب و پروژه‌ های ساختمانی بلندمرتبه، لازم است تمهیدات و تدابیر مناسبی برای مقابله با معایب احتمالی این بلوک ‌ها اندیشیده شود.

برای مطالعه بیشتر:

مشاهده نظرات

  • بگید بلوک کچی اقایان اجر از همه چی بهتره این بلوک اگر بارون بهش بخوره نم برمیداره اگر بخواهید سیمانکاری معمولی کنید راه نداره

  • کار کردن با این بلوک‌ها خیلی خوب هست و کامل عایق هست

    فقط یک ایراد داره که در بالا هم ذکر شده

    چون نصب به آجرها و بلوک‌های معمولی دیوار یکدست و صاف در میاد
    تو گچکاری یه استاد گچکار یه لایه نازک می‌کشند که بعد دیوار ترک برمیداره

    به نظرم اگه تو اجرا با ملات سیمان و ماسه اجرا بشه یکم از اون صافی در میاد و لایه گچ ضخیم تری برمی‌داره و ترک که عموما ایجاد میشه اون رو نخواهیم داشت

    • با سلام
      ترک بردن گچ کاری روی بلوک هبلکس به علت زنجاب نکردن و عدم اجرای درست است. با رعایت کردن موارد گچ کاری می توانید از ترک خوردن گچ جلوگیری کنید.

    • با سلام
      این بلوکها متاسفانه حتی با آبدهی بالا و …دچار ترک پس از اندود گچ خواهند شد . تنها راه دپوی بیش از ۶ ماه در کارخانه و آبدهی هست که شدنی نخواهد بود . استفاده از تور هم بسیار کار مشکل و هزینه برداری هست . استفاده در دیوارهای فضاهایی که روکش غیر گچ خواهند داشت پیشنهاد من هست مثل محلهایی که سنگ خواهند شد .

    • سلام زینب عزیز
      بلوک هبلکس با توجه به ضخامت های مختلف می تواند بین 4 تا 6 ساعت در برابر آتش سوزی مقاومت کند.

    • آتش و حرارت نفوذ نمیکنه

      ساختارش مثل خاک هست به خاک حرارت بدی چه اتفاقی میوفته

آخرین عناوین

خرید هبلکس از کدام کارخانه برای شیراز به صرفه تر است

در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…

4 ساعت پیش

نحوه تمیز کردن وان جکوزی

تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…

6 ساعت پیش

وزن بلوک پوکه ای

وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…

8 ساعت پیش

ترک در ساختمان اسکلت فلزی

ساختمان‌ های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف‌ پذیری در…

9 ساعت پیش

مقدار آهن مصرفی در اسکلت فلزی

آهن از اصلی ‌ترین مصالح اسکلت های فلزی است که به طور مستقیم استحکام و…

1 روز پیش

مخلوط کن بتن

مخلوط کن بتن که با نام های میکسر بتن و دستگاه خلاطه بتن ریزی نیز…

1 روز پیش