گریس نسوز نوعی روانکار صنعتی نیمه جامد است که برای صنایع تحت دمای بالاتر از 120 درجه سانتی گراد، مانند کوره ها، کاربرد دارند. این گریس ها عموما از روغن پایه (سنتتیک، نیمه سنتتیک یا معدنی)، غلیظ کننده (لیتیوم کمپلکس، آلومینیوم کمپلکس، بنتونیت یا …) و مواد افزودنی ویژه (ضد اکسیداسیون، ضد زنگ و ضد خوردگی)، توسط برند های معتبر، تولید می شوند.
گریس نسوز از ترکیب چند ماده مرغوب تولید می شود. این مواد به روانکار خاصیت چسبندگی، پایداری حرارتی بالا و کاهش اکسیداسیون، می دهند. در ادامه ترکیبات گریس نسوز را بررسی می کنیم:
روغن پایه در این روانکار معمولا از روغن سنتتیک (مصنوعی)، نیمه سنتتیک یا استر های مصنوعی، مانند PAO، PEPE، سیلیکون، فلورو کربن یا روغن های پلیمری، به دلیل پایداری حرارتی بالا و قابلیت حفظ خواص روانکاری در دمای بالا، تولید می شود.
روغن پایه نقش روانکاری، انتقال حرارت، محافظت از خوردگی و جلوگیری از اکسیداسیون را در انواع گریس ایفا می کند.
غلیظ کننده به روغن پایه اضافه می شود تا شکل این روانکار را به نیمه جامد تغییر دهد. این ماده همچنین باعث ایجاد ویژگی هایی در گریس خواهد شد. مواد غلیظ کننده دارای دو نوع صابونی و غیر صابونی می باشند. در ادامه انواع غلیظ کننده های گریس صنعتی نسوز را بررسی می کنیم:
افزودنی هایی برای بهبود عملکرد گریس صنعتی در حفظ خواص فیزیکی و شیمیایی و مقاومت در برابر دمای بالا، به گریس صنعتی نسوز، اضافه می شوند. برخی از این افزودنی ها شامل ضد اکسیداسیون، ضد سایش و فشار بالا، ضد خوردگی و زنگ زدگی و افزایش دهنده چسبندگی، می باشند.
در برخی موارد، برای افزایش مقاومت در برابر دمای بسیار بالا (تا 1000 درجه سانتی گراد) از مواد جامد مانند دی سولفید مولیبدن، گرافیت، تفلون یا بور نیترید، استفاده می شود.
به دلیل وجود مواد پایه و ویژگی های منحصر به فرد در گریس نسوز، از این روانکار در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه برخی کاربرد های گریس نسوز را بررسی می کنیم:
گریس نسوز در صنایع خودروسازی برای روانکاری قطعاتی مانند سیستم ترمز، سیستم تعلیق و بلبرینگ های چرخ استفاده می شود. این روانکار ها به دلیل مقاومت در برابر دماهای بالا و فشارهای شدید، بهخصوص در خودرو های با عملکرد بالا، مورد استفاده قرار می گیرند.
در صنایع هوافضا، گریس نسوز صنعتی برای روانکاری اجزای مختلف هواپیماها و فضاپیماها، به کار می رود. به دلیل شرایط دمایی و فشاری بسیار متفاوت در این صنایع، استفاده از روانکارهای با کیفیت و پایدار، ضروری است.
در صنایع فولاد و فلزات، این روانکار، برای روانکاری ماشینآلات و تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد. این روانکار نیمه جامد، به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت و فشار، کارایی و عمر مفید تجهیزات را افزایش می دهد.
در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهها، گریس نسوز صنعتی برای روانکاری تجهیزات و ماشینآلاتی که در تماس با مواد شیمیایی خطرناک و دماهای بالا هستند، به کار می رود. این نوع روانکار به دلیل پایداری شیمیایی بالا، از آسیب دیدگی و خرابی تجهیزات، جلوگیری می کنند.
استفاده از گریس های نسوز در صنعت، دارای مزایا و معایبی می باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم:
برندهای مختلفی سازنده این روانکار با کیفیت و خاص می باشند. در ادامه برخی برند های گریس های نسوز را بررسی می کنیم:
برای انتخاب بهترین گریس نسوز، باید به نوع صابون غلیظ کننده موجود در ترکیبات آن توجه کنید. در ادامه به طور کلی روانکار های مناسب شرایط را بررسی می کنیم:
تا به حال نام سبک نئوکلاسیک به گوش تان خورده است؟ پیشنهاد می کنیم، اگر…
فضای سبز پشت بام یا روف گاردن، یکی از ترند های محبوب در طراحی ساختمان…
اگر به دنبال خرید یک کابینت جدید برای آشپزخانه، سرویس بهداشتی یا هر محیط مد…
کابینت ها یکی از اصلی ترین اجزای دکوراسیون آشپزخانه محسوب می شوند که تأثیر زیادی…
کابینت ممبران رنگ بژ یکی از انواع کابینت ها برای افرادی است که به دنبال…
صفحه کابینت یکی از مهم ترین اجزای آشپزخانه است که علاوه بر تحت تاثیر قرار…