استعلام قیمت
ثبت درخواست
تجهیزات مکانیکی و برقی

سنسور دود و حرارت

سنسور دود و حرارت جزو اجزای اصلی هر سیستم اعلام حریق هستند که با تشخیص دود و حرارت، فعال شده و حریق را شناسایی می کنند. با توجه به اهمیت حیاتی این سنسورها در حفظ و حراست از ساختمان در برابر گسترش حریق، باید از بهترین و قابل اطمینان ترین سنسورهای اعلام حریق استفاده شود.

سنسور دود و حرارت انواع مختلفی دارند که هر کدام از مکانیزم خاصی جهت شناسایی حریق استفاده می کنند. در ادامه به معرفی انواع مختلف سنسورهای دود و حرارت خواهیم پرداخت.

سنسور دود

تفاوت سنسور دود و حرارت

بر خلاف تصور بسیاری از افراد، سنسور دود و حرارت با هم تفاوت داشته و مکانیزم آن ها با هم کاملا متفاوت می باشند. سنسور دود با تشخیص دود در محیط، حریق را شناسایی می کند. درحالیکه سنسور حرارت، دما را سنس کرده و در صورت افزایش دما حریق را گزارش می دهد. به عبارت دیگر سنسورهای دود برای شناسایی حریق به دود متکی هستند، درحالیکه سنسورهای حرارتی، دما را مبنای تشخیص حریق قرار می دهند.

سنسور اعلام حریق

خرید سنسور دود و حرارت

اولین قدم برای خرید سنسور دود و حرارت ، انتخاب نوع سنسور می باشد. سنسورهای دود از سنسورهای حرارتی محبوبیت بیشتری دارند. دتکتورهای حرارتی، دما را رصد کرده و با افزایش دما از حد بحرانی، فعال می شوند. این موضوع سبب شده تا این سنسورها در آشپزخانه و محیط هایی مانند نانوایی که افزایش دما طبیعی می باشد، مناسب نباشند.

هنگام خرید سنسور دود و حرارت ، حتما وندور لیست آتش نشانی را بررسی نمایید. به دلیل حساسیت بالای سنسورها در شناسایی حریق، سازمان آتش نشانی لیست برندها و تجهیزات اعلام حریق مورد تایید خود را منتشر کرده است. در صورتی که سنسور دود و حرارت مورد نظر شما فاقد تاییدیه آتش نشانی بود، از خریداری آن صرف نظر نمایید.

نصب دتکتور اعلام حریق

انواع سنسور دود و حرارت

سنسور دود و حرارت به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. هر یک از این سنسورها، مکانیزم منحصر به خود را برای شناسایی حریق دارند.

سنسور دود به پنج دسته سنسور فتوالکترونیک، یونیزاسیون، بیم دتکتور، مکشی و کانالی طبقه بندی می شود. در سنسور فتوالکترونیک و یونیزاسیون از متداول ترین انواع سنسور دود می باشند و سنسورهای نصب شده در اغلب ساختمان ها از این نوع می باشد. بیم دتکتورها دود را با استفاده از انعکاس امواج تشخیص داده و مساحت بزرگی را پوشش می دهند. سنسورهای مکشی و کانالی نیز با دود را مکش کرده و نسبت به انواع دیگر سنسور دود، دقت بالاتری دارند.

سنسورهای حرارتی نیز به چهار دسته سنسور حرارتی ثابت، افزایشی، خطی و ترکیبی طبقه بندی می شوند که پایه کار تمامی آن ها، سنس کردن دما می باشد. دتکتورهای حرارتی ثابت با عبور دمای محیط از حد بحرانی تعریف شده برای سنسور، فعال می شوند، درحالیکه سنسورهای افزایشی، نرخ افزایش دما را رصد کرده و در صورت بالا بودن آن، حریق را شناسایی می کنند. سنسورهای ترکیبی نیز از ترکیب سنسورهای ثابت و افزایشی برای شناسایی حریق استفاده می کنند.

همانطور که مشاهده کردید، سنسور دود و حرارت بسته به نوع خود نیز در مکانیزم تشخیص حریق متفاوت می باشند.

برای مطالعه بیشتر:

سامانه اعلام حریق

سیستم ضد حریق

سیستم هشدار حریق

سامانه اعلام حریق

سیستم ضد حریق

سیستم هشدار حریق

دستگاه اعلام حریق

شرکت اعلام حریق

آخرین عناوین

نیوجرسی پرشین بتن

نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به‌ ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…

15 ساعت پیش

پارتیشن شیشه ای ریلی

اگر به دنبال یک روش به روز و جذاب برای ایجاد فضاهای کوچک تر بدون…

15 ساعت پیش

جایگزین بلوک سیمانی

با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…

17 ساعت پیش

بلوک سیمانی یا آجر

بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…

17 ساعت پیش

پارتیشن شیشه ای فریم لس

تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…

2 روز پیش

جدول پرسی چیست

جدول پرسی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ موضوع مورد بررسی ما در این مقاله…

2 روز پیش