طراحی دکوراسیون داخلی بانک نشان از اهمیت شعبه و جلوه ی حرفه ای کار است؛ به همین جهت دکوراسیون داخلی بانک ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دکوراسیون فضاهای داخلی مکان های اداری مانند بانک ها به دلیل رفت و آمد زیادی که وجود دارد، حساسیت بالایی داشته و بهتر است برای انجام آن از افراد متخصص در این زمینه بهره مند شد. در طراحی دکوراسیون داخلی بانک ها فاکتور ها و نکات مهمی وجود دارد که باید با توجه به آن ها پروسه طراحی باید آغاز شود. در ادامه مواردی که در طراحی دکوراسیون داخلی بانک باید در نظر داشته باشید، بررسی می شوند. برای جذب بهتر مراجعین به بانک، باید از ایده های خلاقانه و جذاب استفاده کرد و پروژه طراحی را به افراد توانمند و با تجربه در این زمینه سپرد.
در هر بانکی دو فضای کلی عمومی و خصوصی وجود دارد. منظور از فضاهای عمومی، ورودی، سالن انتظار بانک، بخش های خدماتی به مشتریان و مراجعان، بخش صندوق امانات و … است. فضاهای خصوصی شامل خزانه یا گاوصندوق، بایگانی، اتاق مدیریت، اتاق تاسیسات، فضای کارمندان و … می باشد که از لحاظ امنیتی از درجه اهمیت بیشتری برخوردار هستند. برای طراحی هر کدام از این فضاهای عمومی و خصوصی ابتدا باید ضوابط مربوط به طراحی بانک مطالعه شده و سپس کانسپت یا ایده کلی طرح برآورد شود و در نهایت به مرحله اجرا برسد.
امروزه دکوراسیون داخلی در طراحی یک فضا حرف اول را می زند؛ به خصوص فضاهای اداری و سازمانی که مراجعین زمان زیادی را در یک فضای انتظار می گذرانند و لازم است فضا حالت یکنواخت و کسل کننده ای نداشته باشد و از طرفی در ذهن ماندگاری داشته باشد و به عنوان یک طراحی خلاقانه به شمار رود. سبک هایی که برای طراحی یک فضای اداری مورد استفاده قرار می گیرند، اکثرا مدرن بوده و تا حد امکان سادگی را اولویت قرار می دهند. در ادامه نکاتی که در دکوراسیون داخلی بانک ها باید مورد توجه قرار بگیرند، بررسی شده اند.
یکی از نکاتی که در دکوراسیون داخلی بانک ها می توان در نظر داشت، استفاده از لگو و معرفی ماهیت بانک می باشد. یکی از اهداف طراحی دکوراسیون داخلی بانک معرفی صحیح و حرفه ای آن به مراجعه کنندگان است، بنابراین در همین راستا می توان از لگو و برند بانک در دکوراسیون استفاده کرد.
طیف رنگی مورد استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی بانک ها ، اهمیت ویژه ای دارد. بهتر است برای طراحی داخلی فضاهای اداری از ترکیب دو تا سه رنگ استفاده شود. این ترکیب رنگی شامل رنگ کفپوش ها، دیوارپوش ها و میز و صندلی ها می باشد. طیف رنگی در دکوراسیون داخلی بانک می تواند با ترکیب رنگ لگو و برند همخوانی داشته باشد.
مبلمان فضای اداری به خصوص بانک ها باید در عین راحتی، جلوه ای لوکس و زیبا به فضای داخلی بانک ها بدهد. رنگ مبلمان، متریال آن، نوع چینش و … همگی فاکتور های مهمی در انتخاب مبلمان برای طراحی دکوراسیون داخلی بانک ها هستند.
یکی از عوامل مهمی که در طراحی دکوراسیون داخلی بانک ها موثر است، سازماندهی فضایی و نوع پلان آن است. خوانایی فضایی در طراحی فضاهای اداری به خصوص بانک ها از اهمیت بالایی برخودار است. در این گونه فضاها ارباب رجوع باید بتواند به سریع ترین شکل ممکن مسئله خود را حل کند و ارزش زمان او محترم شمرده شود به همین منظور طراحی پلان و فضا باید بسیار واضح بوده و مبهم نباشد.
یکی دیگر از موارد مهم در طراحی دکوراسیون داخلی بانک ها ، ایده و کانسپت طراحی است. آنچه که یک ایده را منحصر به فرد و جذاب می کند، خلاقیت و نوآوری در آن است.
بانک ها از جمله فضاهایی هستند که از لحاظ امنیتی باید بسیار مورد توجه قرار گرفته و نکات ایمنی در طراحی آن ها مو به مو رعایت شود. جداسازی فضای کارمندان و مراجعان یکی از این نکات است. فضای مراجعین که شامل سالنی بزرگ به همراه مبلمان راحت می شود باید به طور کامل از فضاهای اداری خصوصی در بانک شامل اتاق مدیریت و یا معاون و … مجزا باشد
از جمله عوامل موثر بر کیفیت دکوراسیون داخلی بانک ها ، می توان به نوع نورپردازی آن اشاره نمود. ساعات کاری بانک ها تماما در روز است بنابراین استفاده حداکثری از نور طبیعی روز جزو اولویت ها می باشد. به عنوان مثال می توان از نماهای شیشه ای و یا پنجره های بلند قدی برای تامین نور فضای داخلی بانک استفاده کرد. برای نورپردازی مصنوعی نیز می توان از نور های نقطه ای سقفی و لامپ های ال ای دی استفاده کرد.
گیاهان به هر محیطی شادابی و نشاط خاصی می بخشند. استفاده از آن ها در فضاهای اداری مانند بانک ها از یکنواختی و کسالت محیط می کاهد و روحیه افراد را نیز بهتر می کند. البته باید توجه داشته باشید این گیاهان نیاز به رسیدگی و مراقبت دارند. بنابراین استفاده بیش از حد از آن ها نه تنها محیط را شلوغ و بی نظم نشان می دهد، بلکه ممکن است به خاطر عدم رسیدگی خشک شوند و از بین بروند.
متریال در دکوراسیون داخلی بانک ها مورد دیگری است که باید به آن توجه نمود. نوع متریال برای کفسازی بانک ها و فضاهای اداری باید به گونه ای باشد که به راحتی تمیز شده و رنگ خیلی روشنی نیز نداشته باشد تا آلودگی ها به راحتی روی آن نمایان نشود و جلوه نازیبایی به وجود نیاورد. توجه داشته باشید رنگ و جنس کف و دیوار باید با مبلمان و عناصر دیگر فضایی همخوانی داشته باشد.
یکی از نکاتی که تاثیر زیادی بر نوع دکوراسیون و مبلمان انتخاب شده برای فضاهای داخلی بانک ها دارد، نوع پلان است. پلان بانک ها اکثرا به صورت باز است و فضاهای وسیع و بدون چالشی را برای طراحی فراهم می کند. از همین رو طراحی دکوراسیون داخلی بانک نیز باید در همین راستا باشد و تا جایی که بشود برای چیدمان مبلمان نیز از همین الگو پیروی شود.
محاسبه هزینه های طراحی دکوراسیون داخلی بانک ها به عوامل گوناگونی وابسته است. این نوع طراحی امری تخصصی بوده و برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید از کمک افراد باتجربه در این زمینه بهره مند شوید. عواملی همچون متراژ محیط، نوع پلان، لوکیشن فضا و عواملی از این دست همگی بر برآورد هزینه طراحی دکوراسیون داخلی بانک ها تاثیرگذار است. نکته ای که حائز اهمیت می باشد، انتخاب طراح است. بنابر سلیقه شخصی کارفرما و نوع فضا، می توان نمونه کار طراحان را مشاهده کرده و بهترین آن را انتخاب کرد. انتخاب یک طراح خوب و با تجربه مزایای زیادی از جمله صرفه جویی در زمان و هزینه های اضافه، امنیت پروژه و اجرای دقیق و طبق سلیقه کارفرما، استفاده از متریال درجه یک و با ماندگاری بالا، طراحی خلاقانه و نوآورانه در راستای معرفی هرچه بهتر برند کسب و کار و … را به همراه دارد.
برای مطالعه بیشتر:
در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…
جوشکاری استاندارد و اصولی برای ایجاد اتصالات مقاوم و پایدار در ساخت اسکلت های فلزی،…
تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…
وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…
ساختمان های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف پذیری در…
آهن از اصلی ترین مصالح اسکلت های فلزی است که به طور مستقیم استحکام و…