اغلب خانم های خانه دار، بخش زیادی از روز خود را در آشپزخانه می گذرانند. این در حالی است که در برخی از طراحی های پلان خانه، بیشترین فضا به نشیمن و اتاق خواب اختصاص می یابد. کوچک بودن فضای آشپزخانه، ما را با محدودیت هایی در طراحی مواجه خواهد کرد که ملزم به ارائه طرح های متفاوت و جدید هستیم. آشپزخانه ی کوچک به معنی هزینه ی کمتر برای ساخت کابینت آشپزخانه می باشد، در نتیجه شما فرصت این را دارید که طرح های نوین و خلاقانه ای را امتحان کنید.
اولین نکته ای که باید در طراحی آشپزخانه کوچک به آن توجه شود، چیدمان وسایل و کابینت ها است. زیرا باید اطمینان حاصل کنیم که هر سانتی متر فضا، بیشترین استفاده به عمل آید. در هنگام چیدمان وسایل، ۳ جزء اصلی وجود دارد: سینک، گاز و یخچال. ارتباط بین این سه عنصر، تحت عنوان مثلث آشپزخانه شناخته می شود. رعایت اصول مرتبط با مثلث آشپزخانه، نکته ای است که حتی در طراحی آشپزخانه های کوچک نیز باید رعایت گردد.
دومین نکته ی حائز اهمیت، انتخاب پالت رنگی مناسب است. توجه داشته باشید که در طراحی آشپزخانه کوچک، الزامی به استفاده ی مطلق از رنگ های روشن مانند سفید نیست. پس در انتخاب و استفاده از رنگ های گوناگون، جسور باشید.
در این مطلب قصد داریم به تعدادی از بهترین ایده ها برای طراحی آشپزخانه کوچک بپردازیم. همچنین شما می توانید برای مشاوره و دریافت نمونه کار، با همکاران ما د شرکت عمران مدرن تماس بگیرید.
همواره سادگی به بزرگتر دیده شدن فضا و جلوگیری از هرج و مرج کمک می کند. یکی از ایده های رایج برای طراحی آشپزخانه، استفاده از دو رنگ مکمل مانند سیاه و سفید است. می توانید از یکی از این دو رنگ برای کابینت ها و از رنگ دیگر برای پوشش دیوار استفاده کنید.
از انواع مدل های رایج برای طراحی آشپزخانه، استفاده از رنگ سفید در کنار طرح چوب می باشد. بدین منظور می توانید از کفپوش های چوبی در ترکیب با کابینت های سفید استفاده کنید. اگر به نظرتان این طراحی زیاده ساده است، اضافه کردن ظروف رنگی و چند گلدان به فضا، حس صمیمیت و گرمای بیشتری به محیط می افزاید.
احتمالا زمانی که صحبت از یک آشپزخانه ی کوچک می شود، اولین رنگی که به سراغش می روید، رنگ های روشن همچون سفید است. اما فراموش نکنید که استفاده از رنگ های دیگر، نه تنها باعث کوچک شدن فضا نمی شود، بلکه می تواند جذابیت آن را دو چندان کند. یکی از گزینه های ایده آل برای طراحی آشپزخانه های کوچک، رنگ آبی است.
طراحی آشپزخانه ی کوچک به این معنی نیست که باید از نیازها و خواسته های خود بگذرید. شما می توانید به خواسته ی کارفرما پاسخ دهید ولی در ابعاد کوچکتر. برای مثال، در صورت تمایل به جانمایی ماشین ظرف شویی، می تواند از سایزهای کوچک تر استفاده کنید. این موضوع در خصوص سایر تجهیزات اعم از یخچال، سینک، ماکروویو و … نیز صدق می کند.
ایجاد کابینت های هوایی در طراحی آشپزخانه های کوچک، باعث تنگ و بسته شدن فضا می شود. می توانید از طاقچه و یا آویزهایی برای قرار دادن لیوان و ظروف مختلف استفاده کنید. با این روش، به کابینت های کمتری احتیاج خواهید داشت. البته توجه داشته باشید که زیاده روی در این مسئله، ممکن است باعث شلوغی فضا شود.
فضاهای مخصوص آشپزی، فضای زیادی برای قرار دادن وسایل دکوری و هنری ندارند، به خصوص اگر موضوع بحث، طراحی آشپزخانه ی کوچک باشد. از این رو، استفاده از دیوارها می تواند مفید واقع شود. اضافه کردن یک تابلو به دیوار آشپزخانه، به فضا شخصیت می بخشد. در نتیجه توصیه می کنیم تاثیر آن را نادیده نگیرید.
کاشی و پوشش دیوار، همچون یک سلاح مخفی عمل می کند که تاثیر بسزایی بر افراد دارد. استفاده از طرح های ریز و شلوغ، انتخاب مناسبی برای آشپزخانه های کوچک نیستند، زیرا باعث کوچک دیده شدن فضا می شوند. بهتر است از کاشی های مات یا براق با رنگ های روشن استفاده کنید.
نصب آینه بر روی برخی از دیوارهای آشپزخانه، با انعکاس تصویر می تواند به بزرگ تر به نظر رسیدن فضا کمک کند.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید بدون میز نهارخوری در آشپزخانه خود زندگی کنید، نگران نباشید. کافی است در انتخاب مدل میز و صندلی خود دقت داشته باشید تا بتوانید در آشپزخانه ی کوچک نیز از آن ها استفاده کنید. بهترین گزینه برای آشپزخانه های کوچک، استفاده از میزهای باریک با صندلی های نیمکتی است که در مواقع دلخواه، بتوان آن ها در زیر میز قرار داد.
بر خلاف باور برخی افراد، امکان ایجاد جزیره در آشپزخانه های کوچک نیز وجود دارد. کافی است بخش کوچکی از کابینت ها را بچرخانید تا علاوه بر ایجاد فضای بیشتر برای ذخیره سازی وسایل داخل آن، جزیره ای کوچک ایجاد شود. تنها تفاوت آن با جزیره های مشابه در سایر آشپزخانه ها، ابعاد آن می باشد.
اگر سقف آشپزخانه ی شما بلند است، آن را غنیمت بشمارید. می تواند به جای گسترش کابینت ها در محور افقی، از ارتفاع آشپزخانه ی خود استفاده کنید. توصیه می شود فاصله ای بین کابینت هوایی و سقف ایجاد کنید تا از محصوریت فضا جلوگیری شود.
اگر احساس می کنید که کابنیت های زیاد، فضای آشپزخانه شما را تنگ و کوچک نشان می دهند و در عین حال، به فضای داخل آن نیاز دارید، می توانید قفسه های باز و بسته را ترکیب کنید. این ایده ی طراحی، ظاهری امروزی به آشپزخانه می دهد و از محصور کردن فضا می کاهد.
زمانی که به فکر طراحی آشپزخانه کوچک هستید، هر تصمیمی می تواند در بزرگ تر به نظر رسیدن فضا موثر باشد. در این راستا، استفاده از کاشی های کوچک، به دلیل اتصالات بیشتر، توصیه نمی شود. همچنین بهتر است از دوغابی استفاده کنید که جلب توجه نکند. یکی از بهترین انتخاب ها برای کفسازی آشپزخانه های کوچک، کفپوش چوبی است.
انتخاب رنگ برای طراحی آشپزخانه کوچک باید به گونه ای باشد که باعث ایجاد احساس آرامش در فضا شود. رنگ سبز از جمله انتخاب هایی است که به دلیل الهام از طبیعت، نقش بسزایی در القای حس آرامش در فضاهای کوچک دارد.
استفاده از کابینت هایی با سطوح براق، به دلیل بازتاب بیشتر نور و روشنایی، انتخاب بهتری برای فضاهای کوچک هستند. یکی از رایج ترین گزینه ها برای طراحی آشپزخانه کوچک، استفاده از کابینت های سفید براق می باشد.
هم رنگ بودن کابینت ها با دیوارهای آشپزخانه، فضایی یکدست و مطلوب ایجاد می کند که باعث بزرگ و منظم به نظر رسیدن آشپزخانه می شود.
اگر بودجه ی کافی برای بزرگ تر کردن فضا را ندارید، باید از همان فضا به طور بهینه استفاده کنید. می توانید در این فضاهای کوچک و اضافی، وسایلی که برای استفاده ی روزمره نیستند ولی قصد دور انداختن آن ها را نیز ندارید، نگهداری کنید. همچنین می توانید از فضاهای کنج آشپزخانه برای نصب قفسه به جای کابینت اتفاده کنید.
بکارگیری کابینت های بدون دستگیره، به سادگی و بزرگ تر به نظر رسیدن آشپزخانه کمک می کند. برای بهبود این ایده، می توانید از رنگ های یکسان برای کابینت و دیوارها استفاده کنید. با این روش، هماهنگی بین اجزا، به حداکثر می رسد.
اگر قصد بازسازی آشپزخانه و یا طراحی کابینت دارید، ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم. شما می توانید برای دریافت نمونه کار و استعلام قیمت طراحی، با همکاران ما در عمران مدرن تماس بگیرید.
برای مطالعه بیشتر:
۵ ایده جذاب برای طراحی کابینت آشپزخانه
۵ ترند کابینت آشپزخانه در سال ۲۰۲۴
۱۱ نکته برای انتخاب کابینت آشپزخانه
نیوجرسی پرشین بتن نوعی مانع بتنی است که به ویژه برای جداسازی مسیرهای ترافیکی، ایمنی…
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از مصالح سنتی مانند بلوک سیمانی جای…
بلوک سیمانی یا آجر؟ این پرسشی است که اغلب سازندگان به آن برخورد کرده اند.…
تصور کنید در یک دفتر کار با پارتیشن شیشه ای فریم لس نشسته اید؛ آیا…