استعلام قیمت
ثبت درخواست
بدون دسته بندی

بررسی 7 علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری

چگونه جوشکاری کنیم الکترود نچسبد؟ مهم‌ترین دلایل چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری کدام‌اند؟ این موارد سوال‌هایی هستند که معمولا در ذهن جوشکاران تازه‌کار ایجاد می‌شوند. برای اینکه به یک جوشکار ماهر تبدیل شوید، باید اصول و تکنیک‎‌‌های این کار را به‌خوبی بیاموزید. با‌توجه‌به اهمیت این موضوع، در این مقاله قصد داریم 7 علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری را بررسی کنیم. اگر شما نیز با مشکل چسبیدن مداوم الکترودها در حین جوشکاری مواجه‌اید، فرصت مطالعه این مطلب کوتاه را از دست ندهید.

1. استفاده از الکترود نامناسب؛ مهم‌ترین دلیل چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری

مطمئنا یکی از مهم‌ترین دلایل چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری، استفاده از الکترودهای نامناسب برای هر جوش است. امروزه انواع مختلفی از الکترودها را می‌توانید با قیمت‌های متفاوت در بازار خریداری کنید. هر کدام از این الکترودها برای نوع خاصی از جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ بنابراین شما باید با‌توجه‌به نوع فلز و محل جوش الکترود مناسب را انتخاب کنید.

معمولا جوشکاری فلزهای نازک به الکترود با قطر کم و جوش فلزهای ضخیم به الکترودی با قطر بالا نیاز دارد. همچنین، کیفیت دستگاه جوشکاری نیز روی دوام نقاط جوش تاثیر فراوانی خواهد داشت. برای مثال، تجهیزاتی مانند دستگاه جوشکاری رونیکس با کیفیت بالای ساختی که دارد، دقت، مقاومت و کیفیت جوشکاری انواع فلزات نازک و ضخیم را به‌طرز چشم‌گیری افزایش داده‌ است. 

2. جوشکاری با میزان آمپر نامناسب؛ علت نگرفتن جوش و چسبیدن الکترودها

کار کردن با آمپر نامناسب را نیز می‌توان یک علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری دانست. جوشکاران حرفه‌ای و با‌تجربه، آمپر دستگاه جوش را به‌درستی انتخاب می‌کنند تا بالاتر یا پایین‌تر از حد مجاز نباشد. اگر آمپر کمتر یا بیشتر از حد مورد‌نیاز تنظیم شود، احتمال چسبندگی الکترودها نیز به‌شدت افزایش می‌یابد.

به‌طور‌کلی، برای جوشکاری فلت، آمپر باید 25 تا 30 برابر قطر سیم جوش انتخاب شود. در دستگاه‌های پیشرفته جوشکاری مانند رونیکس به‌راحتی می‌توانید میزان مناسب آمپر را انتخاب کنید و بدون مشکل یا ارور فلزهای مورد‌نظر را به یکدیگر جوش دهید. قیمت دستگاه جوش رونیکس 250 در مقایسه بسیاری از دستگاه‌های هم‌رده خارجی مناسب‌تر است؛ اما از نظر کیفیت و امکانات چیزی کمتر از رقبای خارجی خود ندارد.

3. انتخاب بهترین زاویه الکترود؛ موثرترین علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری

در جوشکاری حرفه‌ای باید به زاویه الکترودها نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید. الکترودها باید ابتدا در زاویه مناسبی قرار گیرند و بعد عمل جوشکاری آغاز شود. معمولا جوشکاران زاویه 45‌ درجه را به‌عنوان بهترین زاویه الکترود برای جوشکاری معرفی می‌کنند.

اگر این زاویه به‌درستی رعایت نشود، احتمالا الکترودها با مشکل چسبندگی شدید مواجه خواهند شد. انتخاب زاویه مناسب یکی از مهارت‌های جوشکارهای حرفه‌ای است که حتی در فرآیند جوشکاری آرگون نیز اهمیت بالایی دارد.

4. استفاده از الکترود بی‌کیفیت؛ علت جوش نخوردن آهن و چسبندگی الکترودها

در هنگام خرید انواع الکترود جوشکاری، باید به نام برند و کیفیت این ابزار توجه ویژه‌ای داشته باشید. در‌واقع، جوشکاری با الکترودهای بی‌کیفیت و تقلبی را می‌توان اصلی‌ترین علت نگرفتن جوش و چسبندگی الکترودها معرفی کرد. شاید قیمت الکترودهای اصل و با‌کیفیت کمی بالاتر باشد؛ اما مطمئنا کیفیت جوشکاری با این ابزارها بسیار بالاتر از الکترودهای بی‌کیفیت و نامعتبر خواهد بود.

5.     فاصله الکترود جوشکاری؛ حرکت دست در جوشکاری اهمیت بالایی دارد

علاوه‌بر زاویه، فاصله الکترودها نیز در جوشکاری بسیار مهم است. معمولا جوشکاران این فاصله را حدود دو برابر قطر الکترود یا همان سیم جوش در نظر می‌گیرند. اگر فاصله الکترودهای جوشکاری را به‌درستی انتخاب کنید، با مشکلاتی مانند چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری یا نگرفتن جوش مواجه نخواهید شد.

6.     تفاوت جنس آلیاژ الکترود و قطعه؛ یکی از دلایل جوش نخوردن فلز

شاید تصور کنید که همه الکترودها از یک جنس ساخته می‌شوند؛ اما این‌طور نیست! این ابزارهای جوشکاری را از جنس‌های متفاوتی می‌سازند که هرکدام برای نوع خاصی از جوشکاری مناسب‌اند. به‌عنوان‌مثال، برای جوشکاری فلزهای آلومینیومی از الکترود آلومینیوم استفاده می‌شود. اگر جنس فلز با جنس آلیاژ الکترود تفاوت داشته باشد، احتمال چسبیدن الکترود در حین جوشکاری افزایش پیدا خواهد کرد.

7.     کثیف بودن سطح فلز؛ اصلی‌ترین دلیل نگرفتن جوش

برخی از جوشکاران کثیف بودن سطح قطعه را به‌عنوان اصلی‌ترین علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری بیان می‌کنند. سطح مقطع جوش باید از هرگونه آلودگی، گرد‌و‌غبار و کثیفی عاری باشد تا جوش به‌خوبی بگیرد. معمولا جوشکاران با استفاده از سمباده یا دستگاه‌های کوچک فرز سطوح را به‌طور‌کامل پاک‌سازی می‌کنند.

با برطرف کردن و رعایت موارد بالا، می‌توانید عمل جوشکاری را با کیفیت بالا انجام دهید. بخش بزرگی از مشکل‌های جوشکاری به‌دلیل استفاده از تجهیزات و ابزار‌آلات قدیمی یا بی‌کیفیت اتفاق می‌افتد. شما می‌توانید با خرید تجهیزات جوشکاری حرفه‌ای و معتبر از مجموعه‌هایی مانند رونیکس، کیفیت کار خود را چند برابر کنید.

رونیکس؛ عرضه‌کننده جدیدترین تجهیزات جوشکاری

در این مقاله 7 علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری را بررسی کردیم. همچنین، متوجه شدیم که بخش اعظمی از مشکلات حرفه جوشکاری به‌دلیل استفاده از دستگاه‌های جوشکاری قدیمی و نامعتبر است. اگر قصد خرید تجهیزات حرفه‌ای جوشکاری از‌جمله دستگاه‌های جوشکاری قدرتمند و با‌کیفیت را دارید، پیشنهاد ما محصولات مجموعه معتبر رونیکس است.

رونیکس با بیش از 20 سال سابقه فعالیت در حوزه تولید و عرضه ابزار‌آلات خانگی و صنعتی، جدیدترین انواع اینورتر جوشکاری را با قیمت مناسب و به‌صرفه به مشتریان خود عرضه می‌کند. با ورود به سایت رونیکس می‌توانید تجهیزات جوشکاری این مجموعه معتبر را مشاهده و بررسی کنید.

آخرین عناوین

موتور آسانسور آلمانی

موتورهای آسانسور آلمانی به دلیل تکنولوژی پیشرفته و کیفیت ساخت بالا شهرت جهانی یافته اند…

7 ساعت پیش

دیوار چینی باغ با بلوک

دیوار چینی باغ با بلوک ، یکی از روش‌ های رایج و مقرون‌ به ‌صرفه…

8 ساعت پیش

نحوه مصرف ضد یخ بتن

بتن یکی از مهم ‌ترین مصالح ساختمانی است که در بسیاری از پروژه‌ های عمرانی…

8 ساعت پیش

مقدار مصرف ضد یخ بتن

مقدار مصرف ضد یخ بتن به‌ طور مستقیم به شرایط محیطی، نوع بتن و دمای…

14 ساعت پیش

ارزان ترین قیمت هبلکس برای استان قم از کدام کارخانه است؟

ارزان ترین قیمت هبلکس برای استان قم از کدام کارخانه است. این سوال بسیاری از…

14 ساعت پیش

آجر بتنی سبک

آجر بتنی سبک از مصالح بتنی نسبتا نو و مورد استفاده در ساخت و ساز…

1 روز پیش