با توجه به اختیارات مدیر ساختمان که در ادامه بررسی می شوند، می توان گفت که مدیر ساختمان در دو شرایط می تواند آسانسور را قطع کند. اولا، هنگامی که ساکنین حق شارژ خود را پرداخت نکنند. ثانیا، در صورتی که امنیت ساکنین در استفاده از آسانسور به خطر بیفتد.
مدیریت ساختمان ها و مراقبت از تجهیزات آن ها، شامل آسانسور ، یکی از وظایف مهم مدیران ساختمان است. در این زمینه، یکی از مسائل مورد بحث، اختیارات مدیر ساختمان برای قطع یا محدودسازی عملکرد آسانسورهای ساختمان است. در این مقاله، به بررسی این سوال پرداخته می شود که آیا مدیر ساختمان میتواند آسانسور را قطع کند یا خیر و محدودیت ها و قوانین مربوط به این موضوع نیز بررسی خواهند شد.
در حال حاضر، با گسترش ساخت و سازها و زندگی آپارتمانی، مردم با چالش های مختلفی مواجه هستند. یکی از این چالش ها، اختلافات جمعی و شخصی میان ساکنین یک ساختمان است. مدیر ساختمان نقش بسیار مهمی در این مسئله داشته و وظایف گوناگونی را بر عهده دارد. وظیفه اصلی مدیر ساختمان، اداره ساختمان و اجرای تصمیماتی است که توسط مجمع عمومی ساختمان اتخاذ می شوند. همچنین، نظارت بر اجرای قوانین مربوط به آپارتمان نشینی و حل و فصل مشکلاتی که ممکن است بین ساکنین پیش آید، جزو وظایف مدیر ساختمان محسوب می شود. هدف اصلی این وظایف، بهبود رفاه ساکنین است.
در این راستا، مدیر ساختمان باید به تمامی نیازهای نگهداری و تعمیرات مورد نیاز ساختمان، اعم از عملکرد آسانسورها، توجه کند و نظارت لازم را بر آن ها داشته باشد. مدیر ساختمان باید تمام تدابیر لازم برای اطمینان از عملکرد صحیح و ایمنی آسانسورها را اتخاذ نماید. این تدابیر شامل، تنظیم برنامههای بازرسی دورهای، نظارت بر سرویس و تعمیرات آسانسور و … می باشد.
در کنار آسانسور، بسیاری از ساختمان های بزرگ و پرتردد پله برقی هم اجرا می کنند. به منظور استعلام هزینه پله برقی و خرید آن می توانید با کارشناسان عمران مدرن در تماس باشید.
در این بخش به این موضوع پرداخته می شود که آیا مدیر ساختمان میتواند آسانسور را قطع کند و این امر از چه شرایطی پیروی می کند.
همانطور که اشاره شد، آسانسور یکی از مهم ترین تجهیزات در ساختمان است و هرگونه اختلال در عملکرد صحیح آن می تواند خطرناک باشد و جان افراد را به خطر بیاندازد. از این رو، ایمنی و نحوه عملکرد آسانسور بسیار اهمیت دارد. در واقع، قطع آسانسور توسط مدیر ساختمان فقط در دو شرایط زیر امکان پذیر خواهد بود:
یکی از قوانین مربوط به آپارتمان نشینی، پرداخت شارژ ساختمان است و هر ساکن موظف است هزینه های جانبی شامل شارژ ساختمان را به موقع پرداخت کند. در صورتی که ساکنی حق پرداخت خود را نپردازد، مدیر ساختمان با صدور اظهارنامه و ابلاغ آن از طریق مراجع قانونی به فرد بدهکار اطلاع می دهد. سپس، اگر واحد بدهکار طی ۱۰ روز شارژ معوقه را پرداخت نکند، هیئت مدیره ساختمان می تواند از او در مراجع قانونی شکایت کند و دادگاه وظیفه دارد در اسرع وقت به این پرونده رسیدگی کند. در این مورد، آیا مدیر ساختمان میتواند آسانسور را قطع کند؟ بر اساس آراء وکلا، تا زمانی که حق شارژ توسط واحد بدهکار پرداخت نشود، مدیر ساختمان اختیار قطع خدمات مشترک مجتمع از جمله آسانسور را دارد.
نصب و نگهداری آسانسور شامل استانداردها و قوانین ایمنی خاص خود است که باید به طور دوره ای و دقیق بررسی شوند. هنگامی که عملکرد آسانسور، غیرطبیعی تشخیص داده شود، مدیر ساختمان می تواند به منظور حفظ سلامت ساکنین، آسانسور را بلافاصله قطع کند. در این صورت، تعمیر و تعویض قطعات ضروری انجام می شود تا آسانسور مجددا به عملکرد صحیح خود بازگردد.
مدیر ساختمان باید تمام تدابیر لازم برای اطمینان از عملکرد صحیح و ایمنی آسانسورها را اتخاذ نماید. این تدابیر شامل، تنظیم برنامههای بازرسی دورهای، نظارت بر سرویس و تعمیرات آسانسور و … می باشد.
بله، بر اساس آراء وکلا، تا زمانی که حق شارژ توسط واحد بدهکار پرداخت نشود، مدیر ساختمان اختیار قطع خدمات مشترک مجتمع از جمله آسانسور را دارد.
برای مطالعه بیشتر:
در صنعت ساخت و ساز مدرن، انتخاب مصالح ساختمانی باکیفیت و اقتصادی از اهمیت بسیاری…
جوشکاری استاندارد و اصولی برای ایجاد اتصالات مقاوم و پایدار در ساخت اسکلت های فلزی،…
تمیز کردن وان جکوزی یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ کیفیت آب و…
وزن بلوک پوکه ای سیمانی معمولاً در بازه ای بین ۵.۵ تا ۱۱.۵ کیلوگرم قرار…
ساختمان های اسکلت فلزی به دلیل مقاومت بالا، سرعت اجرای مناسب و انعطاف پذیری در…
آهن از اصلی ترین مصالح اسکلت های فلزی است که به طور مستقیم استحکام و…
مشاهده نظرات
آخه آقای وکیل چرا بی ربط نظر میدی در یک طبقه چند واحدی که همه شارژ دادند بجز یک نفر چطور وچه قانونی اجازه میده که آسانسور من که شارژ دادم رو قطع بکنه توسط قانون به حسابش میرسم با سپاس کلی نظر ندین یا اصلا وارد سایت نشید