سیستم اعلام حریق خانگی برای اعلام کردن آتش سوزی و حریق در ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم عاملی برای حفظ جان و مال افراد است و امروزه اکثر ساختمان ها به این سیستم مجهز هستند. موضوع مهم در اجرای سیستم اعلام حریق خانگی نوع این سیستم است. سیستم اعلام حریق خانگی می تواند به صورت دستی یا اتوماتیک باشد.
قیمت سیستم اعلام حریق خانگی نوع اتوماتیک به دلیل پیشرفته تر بودن و پیچیدگی بالاتر است و معممولا در ساختمان های بزرگ و چند طبقه استفاده می شود. مدل دستی سیستم اعلام حریق خانگی سنسور های اتوماتیک نداشته و اعلان حریق تنها به صورت دستی صورت می گیرد. بنابراین اگر اپراتور در نزدیکی سیستم نباشد امکان اعلام حریق وجود ندارد. اما در نوع اتوماتیک بنابر نوع سنسور و حساسیت آن به حریق یا دود یا … آژیر فعال شده و ساکنین ساختمان مطلع می شوند.
قیمت سیستم اعلام حریق خانگی به عوامل مختلفی بستگی دارد و امکان اعلام دقیق قیمت وجود ندارد، لذا برای استعلام قیمت سیستم اعلام حریق خانگی با کارشناسان عمران مدرن تماس بگیرید.

اجزای سیستم اعلام حریق خانگی
سیستم اعلام حریق خانگی برای افزایش ایمنی خانه و حفاظت از خانواده و ممتلکات در مقابل حریق مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه اجزای اصلی یک سیستم اعلام حریق خانگی با ذکر کاربرد بررسی شده است.
سنسورهای دود: سنسورهای دود یکی از اجزای اصلی سیستم اعلام حریق خانگی هستند. این سنسورها به دود و دیگر گازهای احتراقی حساس هستند و در صورت تشخیص دود یا حریق، اعلان میدهند.
سنسورهای حرارتی: سنسورهای حرارتی حرارت محیط را نظارت میکنند و در صورت افزایش ناگهانی دما به سطح خطرناک، هشدار میدهند. این سنسورها به خصوص برای مکانهایی که در آنها ممکن است دود ناشی از اجسام گرم به وجود آید مفید هستند.

زنگ اعلام حریق: زنگ اعلام حریق به عنوان وسیلهای برای اطلاع رسانی به ساکنان خانه در صورت وقوع حریق عمل میکند. زمانی که سنسورها دود یا حرارت را تشخیص دهند، زنگ به طور خودکار فعال میشود.
دکتکتورهای دیکربن منوکسید: دیکربن منوکسید (CO) یک گاز بیرنگ و بیبو است که ممکن است از اجسام گرم خارج شود. دکتکتورهای CO میتوانند حضور این گاز را تشخیص دهند و در صورت لزوم هشدار دهند.
دستگاه اطفاء حریق: در صورت وقوع حریق، دستگاههای اطفاء حریق مانند آتشنشانی خودکار یا آب اسپرینکلر میتوانند در کنترل و خاموش کردن آتش مفید باشند.
قیمت سیستم اعلام حریق خانگی
قیمت سیستم اعلام حریق خانگی به عوامل متعددی وابسته است و ممکن است بسیار متغیر باشد. در زیر به برخی از عوامل مهمی که تأثیر مستقیمی بر قیمت سیستم اعلام حریق دارند، اشاره میشود:
نوع و تعداد سنسورها: نوع سنسورهایی که در سیستم اعلام حریق خانگی استفاده میشوند، تعداد آنها و ویژگیهای حساسیت و دقت آنها تأثیر زیادی بر قیمت دارند. سنسورهای دود، حرارتی، دیکربن منوکسید و سایر اجزا به این دسته میآیند.
محل نصب: محل نصب سیستم اعلام حریق خانگی نیز بر قیمت تأثیر دارد. برای نصب در یک خانه ساخته شده از قبل، نیاز به تخریب کمتری دارید که ممکن است هزینه نصب را کاهش دهد. اما برای نصب در یک خانه ساخته نشده یا بازسازی شده، ممکن است نیاز به کارهای ساختاری بیشتری باشد که میتواند به تغییر قیمت برسد.
تعداد طبقات و اندازه خانه: اندازه و تعداد طبقات خانه نیاز به تعداد بیشتری از سنسورها و تجهیزات دارد که ممکن است هزینه را افزایش دهد.
تعداد نقاط خطرناک: تعداد نقاطی که نیاز به اعلام حریق دارند (مثلاً اتاقها، آشپزخانه، پذیرایی، و…) نیز تأثیر دارد. هر نقطه اضافی نیاز به سنسور و اتصالات بیشتری دارد.
برند و کیفیت تجهیزات: مارک و کیفیت تجهیزاتی که برای سیستم اعلام حریق انتخاب میکنید نقش مهمی در تعیین قیمت دارند. تجهیزات معتبر و با کیفیت عالی ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند.
انواع سیستم اعلام حریق خانگی
سیستم اعلام حریق خانگی اتوماتیک به دو صورت آدرس پذیر و متعارف قابل اجرا است. معمولا در منازل مسکونی با متراژ پایین از نوع متعارف اما در منازل بزرگتر از سیستم اعلام حریق خانگی آدرس پذیر استفاده می شود.

در سیستم های اعلام حریق خانگی متعارف دتکتور و شستی یک منطقه (زون) از ساختمان را پوشش می دهند و در قالب یک مدار به هم پیوسته به کنترل پنل مرکزی متصل می شوند. سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر مانند سیستم های اعلام حریق متعارف ، شامل یک یا چند مدار متشکل از دتکتور، شستی و … می باشند.
برای مطالعه بیشتر:
دیدگاهتان را بنویسید